BIBILICA IN CRUSTA DE NUCA

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 bibilici,
  • sare,
  • piper negru macinat,
  • 2 ramurele de cimbrisor,
  • 1-2 foi de dafin,
  • 1/2 manunchi de patrunjel verde,
  • 3 morcovi,
  • 2 cepe verzi,
  • 3 cepe rosii,
  • 2 catei de usturoi,
  • 2 buc.praz,
  • 2dl.coniac,
  • 5dl.vin alb,
  • 1 lingura pasta de rosii,
  • 1 lingurita de chimen macinat,
  • 1/2 lingura amidon alimentar;
  • Pentru crusta:150g. nuca,
  • 100+50g.unt,
  • 100g.pesmet,
  • sare de mare,
  • piper negru macinat;
  • Pentru garnitura:4 smochine;

Mod de preparare

1.Se dezoseaza bibilica si toate partile bune:pieptul, pulpele ,aripile, toate dezosate se pun in frigider.

2.Oasele de bibilica se sareaza,pipereaza si se pun intr-o cratita sa se rumeneasca, se adauga ramurelelede cimbrisor, foile de dafin, patrunjelul verde,ceapa verde, usturoiul, ceapa rosie taiata rondele, si prazul, de asemenea taiat rondele.Din nou se lasa sa se friga cateva minute, apoi se pune coniacul,vinul si atata apa cat sa treaca peste oase.Cand da in clpcot se adauga pasta de rosii,se acopera si se fierbe, pe foc mic, timp de 2 ore.Dac este necesar, se spumuieste.Se strecoara si se pune din nou la fiert cu amidonul alimentar, care in prealabil s-a amestecat cu putina apa rece, cu chimenul macinat si se fierbe pana se ingroasa.

3.Nucile se taie bucati si se pun in unt topit, se adauga pesmetul ,se sareaza si se iau de pe foc.

4.In restul de unt se frig bucatile dezosate de bibilica, dupa ce s-au sarat si piperat,cate 2 minute pe fiecare parte.Se scot pe hartie absorbanta.Se aseaza intr-un vas de Jena si se acopera cu amestecul de nuci , apoi se pun in cuptor pentru a se rumeni.

5.Smochinele se spala ,se cresteaza in patru, fara a se taia de tot si se pun langa carne , in cuptor, 1-2 minute.

6.Pe un platou se aseaza carnea, alaturi smochinele si de jur imprejurul preparatului se pune sosul de vin.Desigur, tot un vin alb merge foarte bine cu acest preparat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Incearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise