autor:

Vekas

» » Mancaruri cu carne

BIBILICA IN CRUSTA DE NUCA

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 iunie 2008

Ingrediente
2 bibilici,, sare,, piper negru macinat,, 2 ramurele de cimbrisor,, 1-2 foi de dafin,, 1/2 manunchi de patrunjel verde,, 3 morcovi,, 2 cepe verzi,, 3 cepe rosii,, 2 catei de usturoi,, 2 buc.praz,, 2dl.coniac,, 5dl.vin alb,, 1 lingura pasta de rosii,, 1 lingurita de chimen macinat,, 1/2 lingura amidon alimentar, Pentru crusta:150g. nuca,, 100+50g.unt,, 100g.pesmet,, sare de mare,, piper negru macinat, Pentru garnitura:4 smochine

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

1.Se dezoseaza bibilica si toate partile bune:pieptul, pulpele ,aripile, toate dezosate se pun in frigider.
2.Oasele de bibilica se sareaza,pipereaza si se pun intr-o cratita sa se rumeneasca, se adauga ramurelelede cimbrisor, foile de dafin, patrunjelul verde,ceapa verde, usturoiul, ceapa rosie taiata rondele, si prazul, de asemenea taiat rondele.Din nou se lasa sa se friga cateva minute, apoi se pune coniacul,vinul si atata apa cat sa treaca peste oase.Cand da in clpcot se adauga pasta de rosii,se acopera si se fierbe, pe foc mic, timp de 2 ore.Dac este necesar, se spumuieste.Se strecoara si se pune din nou la fiert cu amidonul alimentar, care in prealabil s-a amestecat cu putina apa rece, cu chimenul macinat si se fierbe pana se ingroasa.
3.Nucile se taie bucati si se pun in unt topit, se adauga pesmetul ,se sareaza si se iau de pe foc.
4.In restul de unt se frig bucatile dezosate de bibilica, dupa ce s-au sarat si piperat,cate 2 minute pe fiecare parte.Se scot pe hartie absorbanta.Se aseaza intr-un vas de Jena si se acopera cu amestecul de nuci , apoi se pun in cuptor pentru a se rumeni.
5.Smochinele se spala ,se cresteaza in patru, fara a se taia de tot si se pun langa carne , in cuptor, 1-2 minute.
6.Pe un platou se aseaza carnea, alaturi smochinele si de jur imprejurul preparatului se pune sosul de vin.Desigur, tot un vin alb merge foarte bine cu acest preparat.
Daca ti-a placut reteta noastra "BIBILICA IN CRUSTA DE NUCA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Gulas de vita

Gulas de vita

Treaba nu e complicata deloc. E mai simpla decat sa inventezi o racheta, mai usoara decat sa operezi

2 voturi    6 comentarii
4h 30 min
Mancaruri cu carne
Fasole lata cu manzat

Fasole lata cu manzat

Se taie carnea,se inabuse in 3 linguri de ulei si 3 de apa,se adauga ceapa,,ardeiul si fasolea curatata,spalata

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 2 bibilici,
  • sare,
  • piper negru macinat,
  • 2 ramurele de cimbrisor,
  • 1-2 foi de dafin,
  • 1/2 manunchi de patrunjel verde,
  • 3 morcovi,
  • 2 cepe verzi,
  • 3 cepe rosii,
  • 2 catei de usturoi,
  • 2 buc.praz,
  • 2dl.coniac,
  • 5dl.vin alb,
  • 1 lingura pasta de rosii,
  • 1 lingurita de chimen macinat,
  • 1/2 lingura amidon alimentar
  • Pentru crusta:150g. nuca,
  • 100+50g.unt,
  • 100g.pesmet,
  • sare de mare,
  • piper negru macinat
  • Pentru garnitura:4 smochine

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Pui invelit in foietaj cu sos de mustar