autor:

Maria Namoloiu

» » Prajituri

Bienenstich (Intepatura albinei)

Autor: Maria Namoloiu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Germania


    Reteta postata pe: 01 octombrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Namoloiu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Germania


Reteta postata pe: 01 octombrie 2005

Ingrediente
250g unt sau margarina, 250g zahar, 1 pachet zahar vanilat, 4 oua, 500g faina, 1 pachet praf de copt, grasime pt. tava, 250g alune macinate, 100g zahar, 125ml lapte, 250g unt, 1 pachet bundinca de vanilie, 5-6 linguri de zahar, 500ml lapte

Dificultate: Redusa Timp: 1h

28 voturi

Mod de preparare

Untul, zaharul, zaharul vanilat si ouale se bat spuma. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga amestecului pana se face un aluat moale. Aluatul se intinde intr-o tava unsa (pe hartie de copt). Alunele, zaharul si laptele se amesteca si se pun peste aluat. Acesta se coace 20-30 minute la 200 grade Celsius (foc mare). Se lasa sa se raceasca si se taie in fasii de 15 cm latime. Acestea se taie apoi in doua pe orizontala (2 foi). Untul se bate spuma. Se prepara budinca si se lasa pana e rece, apoi se incorporeaza incetul cu incetul in untul batut. Prajitura se umple cu crema, se pune capacul si se taie in bucati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bienenstich (Intepatura albinei)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu mere si crusta crocanta

Prajitura cu mere si crusta crocanta

Aluat: Intr-un bol, amestecati drojdia zdrobita cu laptele caldut si un praf de zahar, pana

8 voturi    12 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura ''Noapte venetiana''

Prajitura ''Noapte venetiana''

Blatul alb: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, cocosul si faina si se amesteca usor, sa

49 voturi    16 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

    Super !

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

    Cred ca este delicioasa oricum. As prefera nuca totusi !

  • Fara foto

    mihaela , 09 martie 2009

    Prajitura e delicioasa, aici in Germania o gasesti in orice brutarie, dar e si mai delicioasa daca in loc de alune se folosesc migdale (se gasesc in comert, nu razuite ci taiate fasii foarte subtirii). Va multumesc pt.reteta!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

28 voturi

Ingrediente

  • 250g unt sau margarina
  • 250g zahar
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 4 oua
  • 500g faina
  • 1 pachet praf de copt
  • grasime pt. tava
  • 250g alune macinate
  • 100g zahar
  • 125ml lapte
  • 250g unt
  • 1 pachet bundinca de vanilie
  • 5-6 linguri de zahar
  • 500ml lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Maria Namoloiu
Zuccotto

Zuccotto

1. O tava mare se acopera cu hartie de copt. Cuptorul se incalzeste la 175gradeC. Pentru blatul

30 voturi    11 comentarii
4h
Torturi
Baniţa (placinta bulgareasca cu branza)

Baniţa (placinta bulgareasca cu branza)

Se rade branza sau se striveste cu furculita. Se adauga iaurtul, ouale batute, bicarbonatul, sarea

31 voturi    5 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Analele istoriei

Analele istoriei

140g margarina se freaca cu 180g zahar farin. Se adauga 140g nuca macinata; 70g faina si 4 albusuri

13 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu cereale, miere si scortisoara Prajitura cu cereale, miere si scortisoara

O prajitura delicioasa care a umplut bucataria cu un soi de parfum de toamna amestecat cu aroma de turta dulce. Contine cereale, miere,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura turnata cu mere Prajitura turnata cu mere

Ouale se mixeaza cu zaharul si aromele, bine. Se pune, apoi uleiul;se adauga faina (amestecata cu praful de copt) si laptele, cele doua

6 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Pasca cu smantana