autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Biftec tartar

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
½ kg muschi de vaca, 1 galbenus, 1 lingura ceapa tocata foarte marunt, 1 lingura patrunjel tocat, 1 lingura mustar, 1 virf cutit piper, 2 linguri ulei de salata, 1 lingurita otet, sare

Dificultate: Redusa Timp: 2h

39 voturi

Mod de preparare

Se curata carnea de pielite si grasime, se trece de trei ori prin masina de tocat si se amesteca cu galbenusul de ou, piperul, sarea, ceapa foarte fin tocata, patrunjelul si otetul. Se bate totul bine cu lingura timp de 10-15 minute, adaugind uleiul treptat.
Se serveste garnisit cu felii de lamiie
Daca ti-a placut reteta noastra "Biftec tartar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Biftec tartar

Biftec tartar

Se degreseaza carnea si se toaca cu un cutit forte bine ascutit (sau se trece de doua ori prin masina

7 voturi    7 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Musaca de cartofi cu carne tocata

Musaca de cartofi cu carne tocata

Cartofi se fierb in coaja in apa cu sare pana sunt facuti pe jumatatae,separat se taie ceapa si morcovul

17 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    JAG , 29 aprilie 2010

    Ingrediente: Daca o serviti ca antreul socotiti 100-120 grame de carne dar daca o serviti ca felul principal trebuie sa dati minim 180 grame. Sa nu folositi orice fel de muschi de vaca dar o bucata de calitatea superioara. La 500 grame de carne va trebuie: minim 2 galbenus de oua. 1 lingura patrunjel tocat - da dar sa fie tocat foarte fin 1 lingura mustar - la 500 grame de carne mai bine 2 linguri si sa fie un pic iute 1 virf cutit piper - cantitate sa fie dupa cum va place dar piper trebuie sa fie proaspat macinat 2 linguri ulei de salata - este cam mult! 1 lingura la 500 grame de carne este destul 1 lingurita otet - nu, inlocuiti otetul cu 1 lingura de castravetiori in otet (cornisoni) tocat foarte fin sare - da, dupa cum va place mai trebuie: 1 lingura de Worcester sauce 1 lingura de capere mici 2 linguri de Cognac bun (eu prefer Calvados) Mod de preparare: Pentru un biftec tartar bun sa nu treceti carne prin masina de tocat si in nici un caz de 3 ori. Mai bine sa o tocati cu cutitul in bucatele foarte mici pe care le mai simtiti sub dinti. @ Monica: Prima reteta conoscuta dateaza din secolul 19 si atunci se folosea carne de cal adica o carne rosie si nu o carne roz. Deci, mai bine carne de vita decat de vitel fiind ca are un gust mai sustinut. In ce priveste tocatul ai dreptate, se face cu cutitul dar var rog nu transformati carne in pasta. Daca biftec tartar este servit ca antreul se serveste cu paine toast prejit cu unt. In Franta, daca este servit ca felul principal este foarte des servit cu cartofi prejiti. Ca vin merge foarte bine un vin rosu din regiunea Burgogne care o veti servi la temperatura de circa 18 grade.

  • Fara foto

    monica , 12 martie 2010

    buna sunt monica si am lucrat cu mari sefi bucatari mai multi ani in diferite locatii dar trebuie sa va spun cateva lucruri:carnea folosita este muschi de vitel si nu de vita,nu se da prin masina absolut dar se toaca cu cutitul pana devine pasta,nu se pune otet ptr ca se pune castraveciori f foarte bine maruntiti,nu se serveste cu lamaie ci cu paine prajita si unt ca aperitiv.se condimenteaza la masa cu sos worhcester.se asorteaza cu un vin rosu.multumesc

Dificultate

Redusa

Timp

2h

39 voturi

Ingrediente

  • ½ kg muschi de vaca
  • 1 galbenus
  • 1 lingura ceapa tocata foarte marunt
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • 1 lingura mustar
  • 1 virf cutit piper
  • 2 linguri ulei de salata
  • 1 lingurita otet
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

100 voturi    17 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

JAG

Ingrediente: Daca o serviti ca antreul socotiti 100-120 grame de carne dar daca o serviti ca felul principal trebuie sa dati minim 180 grame. Sa nu folositi orice fel de muschi de vaca dar o bucata de calitatea superioara. La 500 grame de carne va trebuie: minim 2 galbenus de oua. 1 lingura patrunjel tocat - da dar sa fie tocat foarte fin 1 lingura mustar - la 500 grame de carne mai bine 2 linguri si sa fie un pic iute 1 virf cutit piper - cantitate sa fie dupa cum va place dar piper trebuie sa fie proaspat macinat 2 linguri ulei de salata - este cam mult! 1 lingura la 500 grame de carne este destul 1 lingurita otet - nu, inlocuiti otetul cu 1 lingura de castravetiori in otet (cornisoni) tocat foarte fin sare - da, dupa cum va place mai trebuie: 1 lingura de Worcester sauce 1 lingura de capere mici 2 linguri de Cognac bun (eu prefer Calvados) Mod de preparare: Pentru un biftec tartar bun sa nu treceti carne prin masina de tocat si in nici un caz de 3 ori. Mai bine sa o tocati cu cutitul in bucatele foarte mici pe care le mai simtiti sub dinti. @ Monica: Prima reteta conoscuta dateaza din secolul 19 si atunci se folosea carne de cal adica o carne rosie si nu o carne roz. Deci, mai bine carne de vita decat de vitel fiind ca are un gust mai sustinut. In ce priveste tocatul ai dreptate, se face cu cutitul dar var rog nu transformati carne in pasta. Daca biftec tartar este servit ca antreul se serveste cu paine toast prejit cu unt. In Franta, daca este servit ca felul principal este foarte des servit cu cartofi prejiti. Ca vin merge foarte bine un vin rosu din regiunea Burgogne care o veti servi la temperatura de circa 18 grade.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

2 voturi    1 comentariu
3h
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu smantana Pulpe de pui cu smantana

Se pun pulpele la fiert si se curata foarte bine zeama de spuma. Se dezoseaza carnea si se taie cubulete. Se pune untul intr-un vas

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Omleta