autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Bilute de piept de pui italienesti

Autor: Loredana Anis (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 29 aprilie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Loredana Anis (Maestru bucatar)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 29 aprilie 2006

Ingrediente
2 piepti de pui maricei (dezosati), 1 ceapa mare, putin patrunjel, 1 cubulet de Knorr, 80g-100g unt, 3 linguri cu faina, 2 cani lapte (500g)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

47 voturi

Mod de preparare

se taie foarte marunt pieptul de pui in fidelute foarte subtiri, apoi se taie ceapa foarte marunt, patrunjelul deasemenea foarte marunt .Se amesteca toate aceste punind putina vegeta si piper.Cu mina umeda (apa rece) se fac bilute de marime medie, se lasa acestea deoparte pe un platou.
Deoparte se face un sos bechamel din 100g de un care se topeste la foc potrivit apoi se pun lingurile de faina pe rind amestecind ushor, cind acestea s au incorporat cu untul se pune laptele (cele 2 cani).Se amesteca in continuu fara oprire ushurel.Cind e ca o supa mai groasa incepem sa pune una cite una (fara a ne opri din mestecare ) bilutele de pui . apoi punem cubuletul de knoroo de pui si amestecam .Observati ca sosul se mai ingroasha putin pe parcursul fierberii bilutelor , bilutele sunt gata cind observati ca au devenit foarte albicioase.Inchideti focul acoperiti cu capac si lasati asha pina la servire.

NOTA: cind puneti bilutele sosul trebuie sa fie legat dar FOARTE SUBTIRE deoarece daca e gros pe parcursul fierberii bilutele va deveni prea gros !

Se poate minca cu cartofi nature ori penne aldente amestecate in prealabil cu unt si un praf de menta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bilute de piept de pui italienesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpa de porc la tava cu sote de ciuperci si cascaval pane

Pulpa de porc la tava cu sote de ciuperci si cascaval pane

Pulpa se curata bine de pielite, se spala, se portioneaza si se bate putin la o grosime potrivita

9 voturi    8 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Rulada cu carne de curcan

Rulada cu carne de curcan

Carnea de curcan am batut-o cu ciocanul, apoi am uns-o cu 3/4 din albusul batut spuma. Am presarat

2 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 21 iulie 2009

    Cred ca este foarte bun acest fel de mancare,felicitari.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

47 voturi

Ingrediente

  • 2 piepti de pui maricei (dezosati)
  • 1 ceapa mare
  • putin patrunjel
  • 1 cubulet de Knorr
  • 80g-100g unt
  • 3 linguri cu faina
  • 2 cani lapte (500g)

Raporteaza reteta

dicarmencitta1957

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Cred ca este foarte bun acest fel de mancare,felicitari.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Kebab turcesc cu legume coapte Kebab turcesc cu legume coapte

Se amesteca carnea tocata cu boiaua afumata, fulgii de chili, sarea, piperul proaspat macinat si patrunjelul tocat marunt. Se pune

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana

Rulourile: Spalam muschiuletul de porc, il stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem muschiuletul in bucati de 8-10 cm. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne
Orez cu pulpe la cuptor