autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Bilute de piept de pui italienesti

Autor: Loredana Anis (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 29 aprilie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Loredana Anis (Maestru bucatar)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 29 aprilie 2006

Ingrediente
2 piepti de pui maricei (dezosati), 1 ceapa mare, putin patrunjel, 1 cubulet de Knorr, 80g-100g unt, 3 linguri cu faina, 2 cani lapte (500g)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

47 voturi

Mod de preparare

se taie foarte marunt pieptul de pui in fidelute foarte subtiri, apoi se taie ceapa foarte marunt, patrunjelul deasemenea foarte marunt .Se amesteca toate aceste punind putina vegeta si piper.Cu mina umeda (apa rece) se fac bilute de marime medie, se lasa acestea deoparte pe un platou.
Deoparte se face un sos bechamel din 100g de un care se topeste la foc potrivit apoi se pun lingurile de faina pe rind amestecind ushor, cind acestea s au incorporat cu untul se pune laptele (cele 2 cani).Se amesteca in continuu fara oprire ushurel.Cind e ca o supa mai groasa incepem sa pune una cite una (fara a ne opri din mestecare ) bilutele de pui . apoi punem cubuletul de knoroo de pui si amestecam .Observati ca sosul se mai ingroasha putin pe parcursul fierberii bilutelor , bilutele sunt gata cind observati ca au devenit foarte albicioase.Inchideti focul acoperiti cu capac si lasati asha pina la servire.

NOTA: cind puneti bilutele sosul trebuie sa fie legat dar FOARTE SUBTIRE deoarece daca e gros pe parcursul fierberii bilutele va deveni prea gros !

Se poate minca cu cartofi nature ori penne aldente amestecate in prealabil cu unt si un praf de menta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bilute de piept de pui italienesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciorba de ardei umpluti

Ciorba de ardei umpluti

Spalam oasele de vita si le punem la fiert, avand grija sa spumuim des. Cat fierb oasele pregatim

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Limba de porc cu masline in sos tomat

Limba de porc cu masline in sos tomat

Se pune limba la fiert, dupa ce s-a fiert se curata bine de grasimi si de impuritati (pielita alba)

8 voturi    5 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 21 iulie 2009

    Cred ca este foarte bun acest fel de mancare,felicitari.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

47 voturi

Ingrediente

  • 2 piepti de pui maricei (dezosati)
  • 1 ceapa mare
  • putin patrunjel
  • 1 cubulet de Knorr
  • 80g-100g unt
  • 3 linguri cu faina
  • 2 cani lapte (500g)

Raporteaza reteta

dicarmencitta1957

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Cred ca este foarte bun acest fel de mancare,felicitari.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Aripioare picante cu legume