autor:

» » Mancaruri cu carne

Bilute de piept de pui italienesti

Autor: Loredana Anis (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 29 aprilie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Loredana Anis (Maestru bucatar)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 29 aprilie 2006

Ingrediente
2 piepti de pui maricei (dezosati), 1 ceapa mare, putin patrunjel, 1 cubulet de Knorr, 80g-100g unt, 3 linguri cu faina, 2 cani lapte (500g)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

47 voturi

Mod de preparare

se taie foarte marunt pieptul de pui in fidelute foarte subtiri, apoi se taie ceapa foarte marunt, patrunjelul deasemenea foarte marunt .Se amesteca toate aceste punind putina vegeta si piper.Cu mina umeda (apa rece) se fac bilute de marime medie, se lasa acestea deoparte pe un platou.
Deoparte se face un sos bechamel din 100g de un care se topeste la foc potrivit apoi se pun lingurile de faina pe rind amestecind ushor, cind acestea s au incorporat cu untul se pune laptele (cele 2 cani).Se amesteca in continuu fara oprire ushurel.Cind e ca o supa mai groasa incepem sa pune una cite una (fara a ne opri din mestecare ) bilutele de pui . apoi punem cubuletul de knoroo de pui si amestecam .Observati ca sosul se mai ingroasha putin pe parcursul fierberii bilutelor , bilutele sunt gata cind observati ca au devenit foarte albicioase.Inchideti focul acoperiti cu capac si lasati asha pina la servire.

NOTA: cind puneti bilutele sosul trebuie sa fie legat dar FOARTE SUBTIRE deoarece daca e gros pe parcursul fierberii bilutele va deveni prea gros !

Se poate minca cu cartofi nature ori penne aldente amestecate in prealabil cu unt si un praf de menta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bilute de piept de pui italienesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

  • 1 comentariu

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 21 iulie 2009

    Cred ca este foarte bun acest fel de mancare,felicitari.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

47 voturi

Ingrediente

  • 2 piepti de pui maricei (dezosati)
  • 1 ceapa mare
  • putin patrunjel
  • 1 cubulet de Knorr
  • 80g-100g unt
  • 3 linguri cu faina
  • 2 cani lapte (500g)

Raporteaza reteta

dicarmencitta1957

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Cred ca este foarte bun acest fel de mancare,felicitari.

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Musaca de cartofi cu carne, porumb si cascaval