autor:

marta gabriela abdelhafiz

» » Mancaruri cu carne

Biryani cu pui-una din variante

Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
   Specific: 

India


    Reteta postata pe: 05 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
Specific:  

India


Reteta postata pe: 05 mai 2009

Ingrediente
-75g ghee (grasime obtinuta din caimac sau vegetala) unt sau ulei, -1 ceapa mica taiata pestisori, -1 frunza de dafin, -1 betisor de scortisoara, -8 boabe de cardamom, -6 cuisoare, -1 catel de usturoi tocat, -500g pui curatat si taiat cubulete, -2 lingurite ghimbir pisat, -2 lingurite cardamom pisat, -2 lingurite turmenic pudra, -2 lingurite seminte de marar pisate, 2 lingurite coriandru boabe ,pisat, 2 lingurite pudra de usturoi, -1 lingurita sare, -1 lingurita boia iute, -150g iaurt, -450g apa, , pentru orez :, 750g orez basmati, -apa(cit sa acopere orezul de 2 degete, -2 lingurite sare, -1 frunza dafin, -6 boabe cardamom, -1 betisor scortisoara, -1 lingurita cumin negru, , pentru garnisit, -1 ceapa taiata pestisori si prajita, -coriandru verde tocat, -sofran tinut putin in apa, -zeama de la 1/2 lamiie, -un ardei iute taiat feliute, -putin lapte(daca vreti)

Dificultate: Medie Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Se pune ceapa si usturoiul in vas cu grasime. Se adauga frunza de dafin, cardamom, betisorul de scortisoara, cuisoarele si se prajesc un minut. Se pun la un loc pudra de condimente (cardamom, coriandru, usturoi, ghimbir, turmenic, sare, boia iute, marar) si se pun peste ceapa. Se adauga iaurtul si carnea si se amesteca bine la foc. Se adauga cam 450g apa si se fierbe la foc mic cam 45 -50 min pina se obtine un sos gros, iese grasimea deasupra si carnea este moale.



Separat se pune intr-o oala orezul, frunza de dafin, batul de scortisoara, boabele de cardamom, sarea si cuminul negru, se acopera cu apa cam de 3 degete si se fierbe la foc mic, acoperit. Cind este totul gata intr-un vas termorezistent se pune jumatate din orez, sosul cu pui (din care se lasa o lingura plina), iar orez si deasupra sosul pastrat.



Se pune deasupra ardeiul iute, coriandrul verde, ceapa prajita si sorfanul (cu tot cu apa). Se pune zeama de lamiie si daca vrem laptele (eu nu folosesc) se da la cuptor cam 30 min, la foc mic Cind este gata se amesteca usor si se serveste.



Tip: unii pun deasupra citeva picaturi apa de trandafir.
Daca ti-a placut reteta noastra "Biryani cu pui-una din variante" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci

Pui cu ciuperci

Se portioneaza carnea de pui, se condimenteaza si dupa 10 minute se pune la prajit in ulei, intorcandu-se

25 voturi    14 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

    Imi place !

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

    Costy,asta e specificul bucatariei indiene!Gindeste-te numai cite condimente sint in banalul Curry -adica cam tot cele de aici

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2009

    Am vrut sa fac comentariul la " Ai pregatit ?" dar vad ca nu merge asa ca am sa comentez aici.... Am pregatit aceasta mancare exact dupa reteta scrisa de Gabi si a iesit MINUNATA !!! Multumesc frumos Gabi si sa sti ca voi prepara si alte mancaruri postate de tine.... Pacat ca nu pot sa pun pozele.....

    • Alecs A.

      Alecs A. (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009

      Trebuie sa incerc si eu reteta aceasta. Imi place sa folosesc multe mirodenii la mancare, ii da un plus de savoare.

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2009

      este ok,dar multe condimente,chiar daca sunt in cantitate mica.

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2009

      buna,dar cam picanta.felicitari

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2009

      beryani

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 31 mai 2009

      Sa stii ca in afara de cumin negru se gasesc si la noi mirodeniile - par ele cam multe si incilcite dar e foarte simplu si crede-ma gustos. Oricum iti aduc mirodeniile, promit.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 31 mai 2009

      Suna tare bine dar...numai daca imi imprumuti citeva din condimentele pe care eu nu le am !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • -75g ghee (grasime obtinuta din caimac sau vegetala) unt sau ulei
  • -1 ceapa mica taiata pestisori
  • -1 frunza de dafin
  • -1 betisor de scortisoara
  • -8 boabe de cardamom
  • -6 cuisoare
  • -1 catel de usturoi tocat
  • -500g pui curatat si taiat cubulete
  • -2 lingurite ghimbir pisat
  • -2 lingurite cardamom pisat
  • -2 lingurite turmenic pudra
  • -2 lingurite seminte de marar pisate
  • 2 lingurite coriandru boabe ,pisat
  • 2 lingurite pudra de usturoi
  • -1 lingurita sare
  • -1 lingurita boia iute
  • -150g iaurt
  • -450g apa
  • pentru orez :
  • 750g orez basmati
  • -apa(cit sa acopere orezul de 2 degete
  • -2 lingurite sare
  • -1 frunza dafin
  • -6 boabe cardamom
  • -1 betisor scortisoara
  • -1 lingurita cumin negru
  • pentru garnisit
  • -1 ceapa taiata pestisori si prajita
  • -coriandru verde tocat
  • -sofran tinut putin in apa
  • -zeama de la 1/2 lamiie
  • -un ardei iute taiat feliute
  • -putin lapte(daca vreti)

Raporteaza reteta

Retete
de marta gabriela abdelhafiz
Pulpe de pui umplute

Pulpe de pui umplute

In fiecare bucata de pulpa se pune cite un"betisor"din fiecare (cascaval, ardei, telina, morcov).

6 voturi    14 comentarii
30 min
Fripturi
Pui pe cutie de bere

Pui pe cutie de bere

Intr-un vas se amesteca mirodeniile, usturoiul, zeama de lamiie si portocala (sau mandarina), sarea,

4 voturi    9 comentarii
40 min
Fripturi

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
“M’nazaleh batatas”- Gulaş arabesc