Se pune ceapa si usturoiul in vas cu grasime. Se adauga frunza de dafin, cardamom, betisorul de scortisoara, cuisoarele si se prajesc un minut. Se pun la un loc pudra de condimente (cardamom, coriandru, usturoi, ghimbir, turmenic, sare, boia iute, marar) si se pun peste ceapa. Se adauga iaurtul si carnea si se amesteca bine la foc. Se adauga cam 450g apa si se fierbe la foc mic cam 45 -50 min pina se obtine un sos gros, iese grasimea deasupra si carnea este moale.
Separat se pune intr-o oala orezul, frunza de dafin, batul de scortisoara, boabele de cardamom, sarea si cuminul negru, se acopera cu apa cam de 3 degete si se fierbe la foc mic, acoperit. Cind este totul gata intr-un vas termorezistent se pune jumatate din orez, sosul cu pui (din care se lasa o lingura plina), iar orez si deasupra sosul pastrat.
Se pune deasupra ardeiul iute, coriandrul verde, ceapa prajita si sorfanul (cu tot cu apa). Se pune zeama de lamiie si daca vrem laptele (eu nu folosesc) se da la cuptor cam 30 min, la foc mic Cind este gata se amesteca usor si se serveste.
Tip: unii pun deasupra citeva picaturi apa de trandafir.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii