autor:

autor

» » Dulciuri diverse

Biscotti cu migdale si portocale

    Reteta postata pe: 21 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 21 februarie 2014

Ingrediente
400 grame faina de griu alba,, 3 oua,, 200 grame zahar,, 200 grame migdale cu coaja,, 50 grame de unt,, 1 lingurita praf de copt,, coaja rasa a 2 portocale

Dificultate: Redusa Timp: nespecificat

4 voturi

Mod de preparare

Am fost inspirata iar de delicata Silvia, amica mea virtuala din San Francisco. A aparut zilele trecute cu reteta asta de biscotti a mamei ei si nu am scapat de obsesia prepararii lor. Si cum ea este frantuzoaica, in reteta a aparut si untul, care face ca aluatul sa nu fie lipicios ca la niste biscotti obisnuiti si textura prajituricii uscate sa fie si mai prietenoasa. Si asa cum spune si ea merg de minune cu un ceai, o cafea sau un pic de vin.

Iar fiul meu primeste in fiecare dimineata un biscotti drept acompaniament la paharul cu lapte si niciodata nu il lasa jos pina nu il termina, asta fiind cea mai mare determinare sa ma apuc de treaba, deci...

Intai, intr-un vas amestecam faina cu praful de copt. In altul mixam ouale cu zaharul cca . 5 minute, dupa care adaugam faina, untul (topit - eu l-am pus moale, la temperatura camerei), coaja de portocala si la sfirsit migdalele. Finalizarea aluatului am efectuat-o cu mina. Apoi din el am facut doua rulouri, pe care le-am pus intr-o tava, pe o hirtie de copt si le-am dat la cuptorul preincalzit, la foc moderat, cca 30 minute.

Dupa care am scos, am lasat la racorit nitel (cam 5 minute) si am taiat rulourile in feliute de 1,5 cm.

Pe care le-am "culcat" la orizontala in tava.

Si le-am mai lasat la foc mic inca 5 minute.precizez ca intre timp nu am inchis cuptorul, l-am lasat sa fie cald.

Dupa ce s-au racorit complet le-am depozitat intr-o cutie de tabla.

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Alison's Trials.
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscotti cu migdale si portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Un altfel de baclava

Un altfel de baclava

Se face un aluat, dupa care il impartim in 8-10 foi subtiri si le punem in tigaia incinsa (fara ulei),

1 vot    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Cornuri dulci umplute

Cornuri dulci umplute

Intr-un bol se toarna apa calduta si in ea se adauga zaharul si plicul de drojdie si se amesteca

10 voturi    8 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ety Rabinovici , 09 iulie 2014

    o reteta buna ptr o ceasca de tei sau cafea

  • Fara foto

    Lucia Cretu , 21 martie 2014

    Am o intrbare ...?....ouale se bat cu tot cu albus,s-au doar galbenusele...multumesc.

  • Fara foto

    Mirela Lipan , 24 februarie 2014

    o reteta buna ptr o ceasca de tei sau cafea

    • Fara foto

      Mirela Lipan , 24 februarie 2014

      o reteta buna ptr o ceasca de tei sau cafea

    • Fara foto

      Fridrich Hermina Liliana , 24 februarie 2014

      feine

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

nespecificat

4 voturi

Ingrediente

  • 400 grame faina de griu alba,
  • 3 oua,
  • 200 grame zahar,
  • 200 grame migdale cu coaja,
  • 50 grame de unt,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • coaja rasa a 2 portocale

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

104 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Fructe cu sos caramel si paine in ou