autor:

Mirela_Neagu

» » Dulciuri diverse

Biscuiți de casă în formă de harta româniei

Autor: Mirela_Neagu (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 decembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mirela_Neagu (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 decembrie 2015

Ingrediente
Pentru tava de copt:, puțină grăsime, hârtie de copt, Aluat:, 4 ouă, 200 g zahăr, 1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker, 200 g ulei, 4 picături Esență de rom Dr. Oetker, 1 linguriță Amoniu pentru prăjituri Dr. Oetker, zeama de la o lămâie, 570 g făină, Decor:, Zahăr pudră Dr. Oetker, În afară de acestea:, o hartă printată (20 x 20 cm) (sau orice altă figură, sau formă de biscuiți)

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare: Se unge tava cu grăsime și se tapetează cu hârtie de copt. Se preîncălzește cuptorul (cuptor electric sau cu gaz: cca. 200 grade / cuptor cu aer cald: cca. 180 grade).
Pentru aluat, ouălele cu zahărul se introduc într-un vas de mixat și se amestecă bine folosind mixerul, mai întâi la viteză mică, apoi la viteză mare, până se obține o compoziție spumată. Se adaugă apoi zahărul vanilinat, uleiul și esența de rom și se mixează aproximativ 10 minute, până se obține o compoziție omogenă, după care se adaugă amoniul dizolvat în zeama de lămâie și făina, în porții de câte 100 g. Se amestecă cu mixerul până când aluatul capătă o consistență mai vârtoasă. Se acoperă aluatul și se lasă la dospit, la loc cald, până când își mărește vizibil volumul.
Aluatul astfel obținut se frământă pe un blat de bucătărie, pudrat în prealabil cu făină, și se porționează în 6 părți pentru tiparul de hartă (20 x 20 cm). Se întinde o foaie de aluat cu o grosime de aproximativ 1 cm, după care se taie cu ajutorul unui cuțit cu lama subțire după conturul șablonului de hartă. Foaia de aluat astfel obținută se mută apoi în tava de copt. Restul de aluat se întinde în același mod. Se introduce tava la cuptor, în partea de mijloc a acestuia. Durata de coacere: cca. 30 minute.
Imediat ce se scoate tava din cuptor, când biscuitele este încă cald, se presară cu zahăr pudră.
Sugestie: Se pot servi simpli, înveliți în ciocolată topită sau decorați cu creioane pentru decor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiți de casă în formă de harta româniei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Sirop de menta

Sirop de menta

Frunzele de menta le-am spalat bine si le-am lasat la zvantat. Am pus apa si zaharul pe foc intr-o

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Dulceata de capsuni intregi

Dulceata de capsuni intregi

Se spala cu detergent 4-5 borcanele mici cu capac, se clatesc bine si se lasa la uscat pe aragazul

2 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru tava de copt:
  • puțină grăsime
  • hârtie de copt
  • Aluat:
  • 4 ouă
  • 200 g zahăr
  • 1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
  • 200 g ulei
  • 4 picături Esență de rom Dr. Oetker
  • 1 linguriță Amoniu pentru prăjituri Dr. Oetker
  • zeama de la o lămâie
  • 570 g făină
  • Decor:
  • Zahăr pudră Dr. Oetker
  • În afară de acestea:
  • o hartă printată (20 x 20 cm) (sau orice altă figură
  • sau formă de biscuiți)

Raporteaza reteta

Retete
de Mirela_Neagu
Negresă tricoloră

Negresă tricoloră

Zaharul, untul si laptele, impreuna cu cacaua, se pun la topit, la foc mic, pana dau in clocot, dupa

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu cremă de ciocolată și nucă

Tort cu cremă de ciocolată și nucă

Blat: Se bat ouăle cu zahărul, până când acesta din urmă se topește, apoi se adaugă treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si mere