Biscuiți de casă în formă de harta româniei

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Biscuiți de casă în formă de harta româniei

Ingrediente

  • Pentru tava de copt:
  • puțină grăsime
  • hârtie de copt
  • Aluat:
  • 4 ouă
  • 200 g zahăr
  • 1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
  • 200 g ulei
  • 4 picături Esență de rom Dr. Oetker
  • 1 linguriță Amoniu pentru prăjituri Dr. Oetker
  • zeama de la o lămâie
  • 570 g făină
  • Decor:
  • Zahăr pudră Dr. Oetker
  • În afară de acestea:
  • o hartă printată (20 x 20 cm) (sau orice altă figură, sau formă de biscuiți)

Mod de preparare

Mod de preparare: Se unge tava cu grăsime și se tapetează cu hârtie de copt. Se preîncălzește cuptorul (cuptor electric sau cu gaz: cca. 200 grade / cuptor cu aer cald: cca. 180 grade).

Pentru aluat, ouălele cu zahărul se introduc într-un vas de mixat și se amestecă bine folosind mixerul, mai întâi la viteză mică, apoi la viteză mare, până se obține o compoziție spumată. Se adaugă apoi zahărul vanilinat, uleiul și esența de rom și se mixează aproximativ 10 minute, până se obține o compoziție omogenă, după care se adaugă amoniul dizolvat în zeama de lămâie și făina, în porții de câte 100 g. Se amestecă cu mixerul până când aluatul capătă o consistență mai vârtoasă. Se acoperă aluatul și se lasă la dospit, la loc cald, până când își mărește vizibil volumul.

Aluatul astfel obținut se frământă pe un blat de bucătărie, pudrat în prealabil cu făină, și se porționează în 6 părți pentru tiparul de hartă (20 x 20 cm). Se întinde o foaie de aluat cu o grosime de aproximativ 1 cm, după care se taie cu ajutorul unui cuțit cu lama subțire după conturul șablonului de hartă. Foaia de aluat astfel obținută se mută apoi în tava de copt. Restul de aluat se întinde în același mod. Se introduce tava la cuptor, în partea de mijloc a acestuia. Durata de coacere: cca. 30 minute.

Imediat ce se scoate tava din cuptor, când biscuitele este încă cald, se presară cu zahăr pudră.

Sugestie: Se pot servi simpli, înveliți în ciocolată topită sau decorați cu creioane pentru decor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de toamna cu mere si gutui

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui
Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.

Sarmale cu varza dulce in vas de lut
Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise