autor:

sonia dumbrava

» » Dulciuri diverse

Biscuiti

Autor: sonia dumbrava (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sonia dumbrava (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 septembrie 2012

Ingrediente
300 g faina,150 g unt moale ,100g zahar ,1 lingurita praf de copt ,1 plic zahar vanilat, 1 ou ,sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

1 vot

Mod de preparare

Untul moale ,oul, zaharul vanilat si zaharul, se omogenizeaza bine ,apoi separat ,faina se amesteca cu sarea si praful de copt si se rastoarna peste restul ingredientelor. Se framanta bine un aluat ,dupa care se formeaza o bila ,se aseaza pe o bucata de hartie de copt pe masa de lucru ,apoi se acopera cu alta bucata de hartie si se intinde o foaie nici groasa ,dar nici subtire , cu sucitorul. Se decupeaza diferite forme ,se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor pentru 20 de minute la 160 de grade. Cand sunt gata se pot pudra cu zahar ,se pot lasa asa cum sunt sau se pot decora cu ciocolata topita. Atentie -nu sunt fursecuri, deci sunt biscuiti si-i puteti pastra cel putin doua saptamani .
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Biscuiti aromati cu stafide, nuca si dovleac

Biscuiti aromati cu stafide, nuca si dovleac

Mixezi zaharul, uleiul si oul dupa care adaugi pireul de dovleac. Stingi bicarbonatul in lapte si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Bomboane din biscuiti cu visine

Bomboane din biscuiti cu visine

Se faramiteaza biscuitii (se pot maruntii cu robotul de bucatarie sau cu un sucitor). Se amesteca

9 voturi    6 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

1 vot

Ingrediente

  • 300 g faina,150 g unt moale ,100g zahar ,1 lingurita praf de copt ,1 plic zahar vanilat
  • 1 ou ,sare

Raporteaza reteta

Retete
de sonia dumbrava
Pulpa de porc impanata

Pulpa de porc impanata

Bucata de pulpa de porc,se spala bine ,se usuca cu un servet de bucatarie, apoi se condimenteaza

10 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Minciunele (cirighele)