autor:

Maria Namoloiu

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Biscuiti Cangur

Autor: Maria Namoloiu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 octombrie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Namoloiu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 octombrie 2007

Ingrediente
(pentru 2 tavi, circa 40 de biscuiti):, 250g unt sau margarina, 180g zahar, 2 oua, 1 plic de zahar vanilinat, 350g faina, 1/2 de pachetel praf de copt 5 cescute a 150ml cu fulgi de porumb, 100g ciocolata taiata, facultativ 125g stafide.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Primele sase ingrediente se pun intr-un castron mare si se amesteca (cu mixerul cu paletele de aluat). Apoi se adauga urmatoarele ingrediente si se amesteca cu lingura cu grija.
Cuptorul se incalzeste la 180°C (foc mediu); tava se acopera cu hartie de copt si se unge (sau doar se unge tava direct). Cu mana se fac din aluat bile de marimea unei nuci care se pun in tava unsa la ceva dinstanta intre ele. La copt - ele se vor lasa si vor deveni plate, de aceea trebuie lasata distanta. Se coc circa 20-30 de minute pana devin aurii. Vor fi mai moi la suprafata, dar inauntru sunt coapte (se pot incerca cu scobitoarea).
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti Cangur" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu caramel de lamaie

Prajitura cu caramel de lamaie

Caramel de lamaie: 1. Pune zeama de lamaie impreuna cu apa si zaharul intr-un vas pe foc mic.

4 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Minitarte cu piersici

Minitarte cu piersici

Pregatim mai intai aluatul in felul urmator: frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam

7 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Casandra

    Casandra (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

    Imi place f mult ideea de a adauga fulgii de porumb; sunt amatoare de amestecuri inedite.

  • KatrinC

    KatrinC (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2011

    Hmmmm interesanta combinatie : fulgi de porumb, ciocolata, stafide .... sint pe gustul meu acesti biscuitei :) Salvez reteta pentru a-i incerca :*****

  • Fara foto

    Maria Mona , 29 octombrie 2009

    Ma bucur ca va plac retetele mele! Regret numai ca nu mai am atat de mult timp sa mai pun si sa incerc altele noi.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2009

      Super!

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

      Ce bine arata!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009

      Deliciosi.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

5 voturi

Ingrediente

  • (pentru 2 tavi
  • circa 40 de biscuiti):
  • 250g unt sau margarina
  • 180g zahar
  • 2 oua
  • 1 plic de zahar vanilinat
  • 350g faina
  • 1/2 de pachetel praf de copt 5 cescute a 150ml cu fulgi de porumb
  • 100g ciocolata taiata
  • facultativ 125g stafide.

Raporteaza reteta

Retete
de Maria Namoloiu
Zuccotto

Zuccotto

1. O tava mare se acopera cu hartie de copt. Cuptorul se incalzeste la 175gradeC. Pentru blatul

30 voturi    11 comentarii
4h
Torturi
Baniţa (placinta bulgareasca cu branza)

Baniţa (placinta bulgareasca cu branza)

Se rade branza sau se striveste cu furculita. Se adauga iaurtul, ouale batute, bicarbonatul, sarea

31 voturi    5 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Analele istoriei

Analele istoriei

140g margarina se freaca cu 180g zahar farin. Se adauga 140g nuca macinata; 70g faina si 4 albusuri

13 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

Casandra (Chef de cuisine)

Imi place f mult ideea de a adauga fulgii de porumb; sunt amatoare de amestecuri inedite.

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Prajitura cu compot