autor:

autor

» » Dulciuri diverse

Biscuiti cu alune si caramel

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
Pt. aluat : 200 gr. faina alba, un galbenus de ou, 75 gr. zahar praf,125 gr. unt rece, un pachetel de zahar vanilat, puntina sare, coaja de la o lamaie, 1/2 lingurita de praf de copt., Pt. ornat: 350 gr. alune nesarate, 2 linguri de jeleu de coacaze, 300 gr. zahar, 25 gr. unt.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Faina, galbenusul, zaharul pudra, untul in cubulete, zaharul vanilat, sarea, coaja de lamaie si praful de copt se amesteca si se framanta ca sa devina un aluat. Apoi, aluatul acoperit se pune ca. 1 ora la rece.
Pt. ornat, alunele se pun intr-o tigaie uscata la prajit. Aluatul se intinde pe o suprafata acoperita cu faina cam la o grosime de 3mm si se taie in forme rotunde (4 cm diam.)
Cercurile se pun intr-o tava acoperita cu hartie de pergament si pe a doua sina de jos din cuptor se pun la copt la(175C sau la cuptorul cu gaz la treapta 3) ca. 15 min. Apoi se lasa biscuitii sa se raceasca.
Jeleul se incalzeste si se ung biscuitii cu el. Alunele se impart pe biscuiti. Zaharul se caramelizeaza , se pune apoi untul peste el si cu 6 linguri de apa se amesteca pana cand caramelul se topeste. Se picura cate o lingurita de caramel peste alune si se lasa sa se intareasca. Intre timp se mai infierbanta caramelul ca sa ramana in forma lichida.
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu alune si caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse

"Degetele" inmuiate in ciocolata

O "struto-camila" intre fursecuri si piscoturi, foarte fragede si deloc complicat de facut. Alaturi

12 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere si stafide

Prajitura cu mere si stafide

Separam albusul de galbenusuri. Mixam albusul cu zaharul si praful de sare, pana cand acesta nu se

5 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pt. aluat : 200 gr. faina alba
  • un galbenus de ou
  • 75 gr. zahar praf,125 gr. unt rece
  • un pachetel de zahar vanilat
  • puntina sare
  • coaja de la o lamaie
  • 1/2 lingurita de praf de copt.
  • Pt. ornat: 350 gr. alune nesarate
  • 2 linguri de jeleu de coacaze
  • 300 gr. zahar
  • 25 gr. unt.

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

104 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Prajituri (gogosi) din flori de salcam