Faina, galbenusul, zaharul pudra, untul in cubulete, zaharul vanilat, sarea, coaja de lamaie si praful de copt se amesteca si se framanta ca sa devina un aluat. Apoi, aluatul acoperit se pune ca. 1 ora la rece.
Pt. ornat, alunele se pun intr-o tigaie uscata la prajit. Aluatul se intinde pe o suprafata acoperita cu faina cam la o grosime de 3mm si se taie in forme rotunde (4 cm diam.)
Cercurile se pun intr-o tava acoperita cu hartie de pergament si pe a doua sina de jos din cuptor se pun la copt la(175C sau la cuptorul cu gaz la treapta 3) ca. 15 min. Apoi se lasa biscuitii sa se raceasca.
Jeleul se incalzeste si se ung biscuitii cu el. Alunele se impart pe biscuiti. Zaharul se caramelizeaza , se pune apoi untul peste el si cu 6 linguri de apa se amesteca pana cand caramelul se topeste. Se picura cate o lingurita de caramel peste alune si se lasa sa se intareasca. Intre timp se mai infierbanta caramelul ca sa ramana in forma lichida.
Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...
Covrigi turcesti cu susan - SimitPunem la fiert inimile cu pipotele in apa rece.
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaligutaFoi: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul.
Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caiseDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii