1.Intr-un lighenas se pune faina amestecata cu amidonul alimentar iar in mijlocul ei se face o adancitura in care punem untul topit si racit,galbenusurile,zaharul pudra si praful de anason apoi framantam un aluat pe care il dam la frigider cca 30 min.Se scoate si se intande o foaie de cca.0,5 cm din care decupamcu forma sau cu gura unui pahar,discuri sau diferite forme care se aseaza una langa alta in tava tapetata cu hartie pentru copt.
2.Pentru bezea se mixeaza albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul pana se intareste si la urma incorporam si sucul de lamaie.Se pune pe fiecare biscuit un strat subtire de bezea apoi se da la copt cca,20 minute,in cuptorul incins,la foc potrivit pana se rumenesc usor biscuitii si bezeaua.Se mai lasa cca 5 minute dupa cele 20,cu usa cuptorului intredeschisa apoi se scot si se lasa sa se raceasca.
Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii