Biscuiti cu anason si bezea acrisoara de lamaie

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Biscuiti cu anason si bezea acrisoara de lamaie

Ingrediente

  • 350 g faina,50 g amidon alimentar,200 g margarina,100 g zahar pudra,2 galbenusuri,1/2 lingurita de anason pulbere
  • bezea;
  • 2 albusuri,un praf de sare,5 linguri de zahar ,sucul de la 1/2 lamaie

Mod de preparare

1.Intr-un lighenas se pune faina amestecata cu amidonul alimentar iar in mijlocul ei se face o adancitura in care punem untul topit si racit,galbenusurile,zaharul pudra si praful de anason apoi framantam un aluat pe care il dam la frigider cca 30 min.Se scoate si se intande o foaie de cca.0,5 cm din care decupamcu forma sau cu gura unui pahar,discuri sau diferite forme care se aseaza una langa alta in tava tapetata cu hartie pentru copt.

2.Pentru bezea se mixeaza albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul pana se intareste si la urma incorporam si sucul de lamaie.Se pune pe fiecare biscuit un strat subtire de bezea apoi se da la copt cca,20 minute,in cuptorul incins,la foc potrivit pana se rumenesc usor biscuitii si bezeaua.Se mai lasa cca 5 minute dupa cele 20,cu usa cuptorului intredeschisa apoi se scot si se lasa sa se raceasca.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure