Se amesteca faina cu untul taiat cubulete,se adauga galbenusele,zaharul si cel vanilat.Se framanta bine toate ingredinetele.
Eu am pus aluatul intr-o punga si l-am lasat la frigider 15 min (timp in care am spalat vasele :P )Se intinde apoi o foaie subtire si se taie rondele cu un pahar micut (eu nu am avut, asa ca m-am chinuit cu un dop de la iaurtul de baut)
Pregatim glazura: se bat spuma albusele cu zaharul si zeama de lamaie. Ca o paranteza,cand aveti nevoie de toata zeama, puteti presa lamaia cu podul palmei pe masa de mai multe ori si abea apoi sa o taiati.Eu am pus 3 lingurite de zeama ( Sa nu faceti ca mine) si mi-a iesit prea moale compozita si a trebuit sa pun cu lingurita "bezeaua" pe fiecare biscuite.Voi puteti folosii spritul si vor arata mult mai frumos.Se dau la cuptor pentru 30 de min (pana se coloreaza bezeaua putin)
Dupa ce s-au racit,lipiti cate 2 cu dulceata de capsuni, sau de care va place (eu am folosit dulceata de ananas).

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii