Biscuiti cu cirese

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/4 cana zahar tos
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita piper
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/8 lingurita enibahar
  • 2 lingurite coaja rasa de lamâie verde
  • 2 pachete (340 g fiecare) cirese congelate fara sâmburi, dezghetate
  • 1 lingura suc proaspat de lamâie verde
  • 3/4 cana fulgi de ovaz
  • 1/3 cana faina
  • 1/3 cana zahar brun deschis compact
  • 3 linguri unt rece, nesarat, taiat bucati

Mod de preparare

1 Se incalzeste cuptorul la 200°C. Într-un castron mare, se amesteca zaharul tos, amidonul de porumb, scortisoara, piperul, 1/4 lingurita de sare, enibaharul si coaja de lamâie. Se adauga ciresele si sucul de lamâie verde, amestecând bine. Se trec intr-un vas de copt din sticla cu diametrul de 23 cm; se lasa deoparte.

2 Într-un castron, se amesteca restul de ¼ lingurita sare, ovazul, faina si zaharul brun. Cu un robot pentru aluat sau cu doua cutite. se pune untul inauntru si se amesteca pâna când compozitia arata ca niste firimituri mari. Se presara compozitia peste fructe.

3 Se coace 25 de minute sau pânâ când fructele clocotesc, iar partea de deasupra este rumenita si crocanta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise