autor:

Mihaela Kitchen

» » Dulciuri diverse

Biscuiti cu crema de capsuni

Autor: Mihaela Kitchen (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 11 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela Kitchen (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 11 ianuarie 2012

Ingrediente
Ce-ti trebuiesc?, - 200gr biscuiti de Petit Beurre, - arome dupa bunul plac, - sarlota la plic ori facuta de casa, - fructe proaspete, pentru ca sunt aromate si de sezon, am pus capsuni, - un plic de gelatina, - 100 gr unt, - 700ml lapte, - 1 lingura zahar

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

4 voturi

Mod de preparare

Se fac praf biscuitii cu ajutoul unui blender sau unei sticle, se adauga aromele in prafum de biscuiti, eu am adaugat un mix de arome cu scortisoare, nucsoara si ghimbir impreuna cu untul topit. Se aseaza intr-o forma de tort de 22.

Pentru ca nu am un aragaz cu multe "ochiuri" (doar o plita), asa ca am ales varianta de a face sarlota de la plic, stiu ca sanatoasa nu este, dar astfel am mai redus din timpul de lucru. 2 plicuri de sarlota cu aroma de capsuni, am adaugat 700ml lapte rece si am amestecat constant pana s-a omogenizat, am pus o lingura de zahar deoarece praful deja avea in continut asa ceva, am amestecat pe "foc" pana s-a topit zaharul si am lasat un pic sa se mai raceasca crema.

Am preparat gelatina cu 250 ml suc de la capsuni si 250 ml apa si praful de gelatina cu aroma de capsuni, dupa ce sarlota a fost pusa peste biscuiti, am adaugat capsunile taiate pe jumatate, cele mici lasandu-le intregi, am rasfirat uniform sucul gelatinos peste compozitie si l-am pus la frigider pentru cateva ore. Se poate servii si cu frisca!


Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu crema de capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura frantuzeasca

Prajitura frantuzeasca

Umplutura: Omogenizam ingredientele in ordinea prezentata, dam la frigider pentru o juatate de ora. In

7 voturi    3 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Waffe

Waffe

Mie imi plac waffele dimineața la micul dejun, alături de citeva fructe și cu un pic de sirop

5 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2012

    Foarte buni!*****

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ce-ti trebuiesc?
  • - 200gr biscuiti de Petit Beurre
  • - arome dupa bunul plac
  • - sarlota la plic ori facuta de casa
  • - fructe proaspete
  • pentru ca sunt aromate si de sezon
  • am pus capsuni
  • - un plic de gelatina
  • - 100 gr unt
  • - 700ml lapte
  • - 1 lingura zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela Kitchen
Spanac cu ciuperci

Spanac cu ciuperci

Dupa ce am spalat spanacul si taiat coditele, l-am adaugat intr-o oala alaturi de ulei, patrunjel

5 voturi    3 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spanac cu orez

Spanac cu orez

Se incinge uleiul, se adauga ceapa maruntica, spanacul, rosia, patrunjelul, morcovul, sa se caleasca

12 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Carnaciori cu cous-cous

Carnaciori cu cous-cous

Cat carnaciorii se prajeau in uleiul incins, dupa fierberea cous-cous-ului in apa cu ulei si 10gr

6 voturi    3 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Mihaela11

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte buni!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pere posate in vin roze Pere posate in vin roze

Se curata perele si se pun la fiert intr-un litru de vin roze impreuna cu mierea, scortisoara, anasonul, cardamomul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite fragede cu gem de capsuni