autor:

lucia

» » Aluaturi si Foietaje

Biscuiti cu dulceata

Autor: lucia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lucia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 februarie 2011

Ingrediente
-150gr grasime (margarina,untura nesarata,ulei), -100gr zahar, -300gr faina, -2oua, -1plic vanilie, -gem pt umplut,cam o jumatate de borcan

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Amesteci ouale,zaharul,grasimea,vanilia,faina cu mixerul.Cand adugi faina framanti cu mana sau cu paletele pentru aluat.Lasi la rece 20 min.Intinzi o foaie cam de 0,5 cm grosime.Decupezi in ce forme vrei si asezi in tava unsa sau pe hartie de copt.Incalzesti cuptorul la 220°si lasi cam 8-10 min. pana capata un pic de culoare.Lipesti cate doi biscuiti cu gem.

Sfatul meu: fara praf de copt o sa ramana fragezi mai mult timp
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu dulceata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Biscuiti cu dulceata de coaja de portocale

Biscuiti cu dulceata de coaja de portocale

Oul, zaharul si sarea se bat pana se albesc. Apoi se adauga vanilia, praful de copt stins cu zeama

9 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Chec cu biscuiti, nuca si dulceata de visine

Chec cu biscuiti, nuca si dulceata de visine

Nuca, fructele de goji le-am tocat mai marunt la robot. Au urmat biscuitii, tot la robot, dar bucati

22 voturi    14 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Maria Zamfira Bungardean , 24 ianuarie 2015

    Eu pun bicarbonat de amoniu stins cu zeama de lamaie...si oricum raman fragezi, deoarece contin unt... E f. buna reteta!

  • Ramonutza

    Ramonutza (Chef de cuisine) , 17 februarie 2013

    Biscuitii se lasa la racit inainte de a-i lipi cu gem sau dupa?

  • lucia

    lucia (Chef de cuisine) , 09 februarie 2011

    ma bucur ca iti plac.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 09 februarie 2011

      Ce cerculete si stelute bune.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

11 voturi

Ingrediente

  • -150gr grasime (margarina,untura nesarata,ulei)
  • -100gr zahar
  • -300gr faina
  • -2oua
  • -1plic vanilie
  • -gem pt umplut,cam o jumatate de borcan

Raporteaza reteta

Retete
de lucia
Supa din fulgi de cereale (ovaz)

Supa din fulgi de cereale (ovaz)

Rumenesti cerealele in margarina. Le stingi cu apa. Adugi un morcov si vegeta dupa gust. Fierbi 6-7

1 vot    3 comentarii
15 min
Supe de legume
Broccoli cu cascaval

Broccoli cu cascaval

Desfaci broccoli in buchetele. Fierbi 3-4 minute si nu mai lasi in apa fiarta ca se inmoaie prea

9 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tort fara multe calorii

Tort fara multe calorii

Blat: Separi ouale. Galbenusele le freci cu 170 gr zahar, 170gr margarina.Cantitatile trebuie sa

1 vot    1 comentariu
1h 10 min
Torturi

Ramonutza (Chef de cuisine)

Biscuitii se lasa la racit inainte de a-i lipi cu gem sau dupa?

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Paine cu cartofi si seminte