autor:

autor

» » Dulciuri diverse

Biscuiti cu forme

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
4 oua, 400 g zahar, 1 cana lapte cald, 200 g untura alba, 2 pliculete zahar vanilat, 2 pliculete amoniac de sodiu, coaja de portocala, esenta de rom, 1 kg 250 g sau 1 kg 300 g faina

Dificultate: Medie Timp: 2h

19 voturi

Mod de preparare

Se framanta un aluat din toate ingredientele. Trebuie sa fie destul de tare ca sa poata fi intins cu sucitorul pe planseta. Amoniacul se stinge in laptele cald. Aluatul se lasa la rece pana a doua zi. Se intind foi pe planseta pe care am presarat putina faina (foile trebuie sa fie mai grosute ca sa nu iasa biscuitii prea uscati) si se taie biscuitii cu ajutorul formelor (acum se gasesc in comert forme din plastic si diverse culori). Se coc la foc potrivit, cuptorul incins dinainte, pe fiecare biscuite se poate presara bombonele mici viu colorate (gen "Cip-Cip"), mac sau zahar tos si astfel devin mult mai apetisante. Tava in care se coc biscuitii nu este nevoie sa fie unsa.
Biscuitii se depoziteaza intr-o cutie de plastic sau carton, iar dupa ce au stat vreo doua zile se fac mai gustosi. Cine doreste sa faca mai putini biscuitii poate injumatati ingredientele.
Se framanta un aluat din toate ingredientele. Trebuie sa fie destul de tare ca sa poata fi intins cu sucitorul pe planseta. Amoniacul se stinge in lap
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu forme" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse
Biscuiti fragezi cu ciocolata si nuci

Biscuiti fragezi cu ciocolata si nuci

1.Margarina topita si racita ,se mixeaza cu zaharul,ouale si ciocolata amaruie topita la bain marin,pana

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Trigoane cu banza dulce

Trigoane cu banza dulce

Preparam umplutura in felul urmator: amestecam branza cu zaharul, ouale, grisul, stafidele. Luam

19 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

19 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 400 g zahar
  • 1 cana lapte cald
  • 200 g untura alba
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 2 pliculete amoniac de sodiu
  • coaja de portocala
  • esenta de rom
  • 1 kg 250 g sau 1 kg 300 g faina

Raporteaza reteta

Tort Pavlova cu ciocolata

Tort Pavlova cu ciocolata

Incepeti cu bezeaua – ea este una frantuzeasca. Pentru fiecare foaie de bezea bateti 150gr

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Baclava turceasca cu nuca, reteta video

Baclava turceasca cu nuca, reteta video

Pasii de preparare: 1.      Pune intr-o oala: 500 ml apa cu 650g zahar

3 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Se dizolva drojdia in putina apa calduta si se amesteca cu cateva linguri faina.Se lasa la dospit

32 voturi    9 comentarii
nespecificat
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Prajitura Albinita

Prajitura Albinita

Procedezi asa Intr-o cratita mai mare se pun toate ingredientele si se fierb cateva minute,se lasa sa se raceasca apoi se framanta

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Cozonac cu branza de vaci

Cozonac cu branza de vaci

Pentru aluat: Drojdia am amestecat-o cu putin lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina, si am lasat-o la crescut aprox.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje