autor:

Casandra

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Biscuiti cu fulgi de ovaz, stafide si merisoare

Autor: Casandra (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Casandra (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 septembrie 2012

Ingrediente
150 grame fulgi de ovaz, 6 linguri de apa fierbinte, 50 grame de miere, 100 grame zahar brun(eu, din pacate, am facut cu zahar alb), 100 grame de unt, 50 grame fructe uscate(reteta originala era cu caise confiate) (recunosc, insa, ca eu am pus mult mai multe), 150 grame de faina, 1 lingurita de praf de copt, 1/4 lingurita de scortisoara

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

5 voturi

Mod de preparare

Fulgii de ovaz se pun intr-un vas si se toarna oeste ei cele 6 linguri de apa fierbinte. Se amesteca usor pentru a inmuia cat mai mult din ovaz. Lasam sa se odihneasca pana cand preparam sosul tip caramel.

Intr-o craticioara topim untul, mierea si zaharul brun, la foc mic, pana cand se dizolva zaharul si se ingroasa putin sosul.

Luam de pe foc si adaugam peste fulgii de ovaz; punem apoi faina amestecata cu praful de copt si praful de scortisoara si fructele uscate. Mentionez ca eu am pus stafide si merisoare, (neavand caise uscate prin casa) si intr-o cantitate mai mare decat in reteta, intrucat imi place sa se si vada prin aluat. Optional puteti sa adaugati si putintica sare, reteta originala nu specifica asa ceva, dar eu am pus.

Lasam compozitia sa se raceasca vreo 10 minute, dupa care modelam rondele de aproximativ 4 cm diametru si cam 0.5 cm inaltime. Compozitia va fi putin lipicioasa, dar nu trebuie sa va faceti probleme din cauza asta. Eventual, puteti sa va umeziti mainile in apa din cand in cand.

Punem biscuitii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ii dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 20 minute.

Dupa ce ii scoatem din cuptor ii lasam la racit pe un grilaj, intrucat au tendinta sa fie lipiciosi. Puteti sa ii tapetati cu zahar praf, dar eu i-am preferat simpli.



Pofta buna!



P.S. Reteta originala este luata de pe blogul culinar: divainbucatarie.ro iar eu am adaptat-o nitel la ingredientele pe care le aveam la dispozitie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu fulgi de ovaz, stafide si merisoare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
ALB SI NEGRU

ALB SI NEGRU

Se bat bine albusurile,se adauga treptat zaharul pudra si se mai bat aprx 15 minute. Se adauga treptat

12 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Fundite cu migdale

Fundite cu migdale

Se incalzeste cuptorul la 220ºC.Foietajul se taie pe jumatate,iar apoi in 20 de suvite.Se intind

13 voturi    8 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

5 voturi

Ingrediente

  • 150 grame fulgi de ovaz
  • 6 linguri de apa fierbinte
  • 50 grame de miere
  • 100 grame zahar brun(eu
  • din pacate
  • am facut cu zahar alb)
  • 100 grame de unt
  • 50 grame fructe uscate(reteta originala era cu caise confiate) (recunosc
  • insa
  • ca eu am pus mult mai multe)
  • 150 grame de faina
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1/4 lingurita de scortisoara

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Fursecuri cu aroma de portocale