Biscuiti cu fulgi de ovaz, stafide si merisoare

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Biscuiti cu fulgi de ovaz,  stafide si merisoare

Ingrediente

  • 150 grame fulgi de ovaz;
  • 6 linguri de apa fierbinte;
  • 50 grame de miere;
  • 100 grame zahar brun;(eu, din pacate, am facut cu zahar alb)
  • 100 grame de unt;
  • 50 grame fructe uscate(reteta originala era cu caise confiate); (recunosc, insa, ca eu am pus mult mai multe)
  • 150 grame de faina;
  • 1 lingurita de praf de copt;
  • 1/4 lingurita de scortisoara

Mod de preparare

Fulgii de ovaz se pun intr-un vas si se toarna oeste ei cele 6 linguri de apa fierbinte. Se amesteca usor pentru a inmuia cat mai mult din ovaz. Lasam sa se odihneasca pana cand preparam sosul tip caramel.

Intr-o craticioara topim untul, mierea si zaharul brun, la foc mic, pana cand se dizolva zaharul si se ingroasa putin sosul.

Luam de pe foc si adaugam peste fulgii de ovaz; punem apoi faina amestecata cu praful de copt si praful de scortisoara si fructele uscate. Mentionez ca eu am pus stafide si merisoare, (neavand caise uscate prin casa) si intr-o cantitate mai mare decat in reteta, intrucat imi place sa se si vada prin aluat. Optional puteti sa adaugati si putintica sare, reteta originala nu specifica asa ceva, dar eu am pus.

Lasam compozitia sa se raceasca vreo 10 minute, dupa care modelam rondele de aproximativ 4 cm diametru si cam 0.5 cm inaltime. Compozitia va fi putin lipicioasa, dar nu trebuie sa va faceti probleme din cauza asta. Eventual, puteti sa va umeziti mainile in apa din cand in cand.

Punem biscuitii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ii dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 20 minute.

Dupa ce ii scoatem din cuptor ii lasam la racit pe un grilaj, intrucat au tendinta sa fie lipiciosi. Puteti sa ii tapetati cu zahar praf, dar eu i-am preferat simpli.

Pofta buna!

P.S. Reteta originala este luata de pe blogul culinar: divainbucatarie.ro iar eu am adaptat-o nitel la ingredientele pe care le aveam la dispozitie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise