autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Dulciuri diverse

Biscuiti cu ghimbir

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 decembrie 2009

Ingrediente
300 g de făină, 160 g de zahăr brun, 2 linguri de supă cu ghimbir ras, 100 g de unt tăiat bucăţele, 1/2 linguriţă de scorţişoară, 1 vârf de cuţit de sare, 2 linguri de supă cu apă, , Pentru glasare :, 1 albuş bătut spumă, 1 cană de zahăr tos, câteva picături de suc de lămâie, colorant alimentar la alegere

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Amestecaţi toate ingredientele în afara apei. Adăugaţi treptat apa pentru a crea o minge de aluat omogenă.
Pe o planşetă presărată cu făină, întindeţi aluatul cu o grosime de 3 mm. Tăiaţi biscuiţii în ce formă doriţi.
Incălziţi cuptorul la 180°C. Aşezaţi-i pe o tava unsă uşor sau pe hârtie de copt. Coaceţi 15 minute sau până se auresc pe margini. Se vor întări la răcire.
Glasarea : Albuşul bătut spumă se separă în 2. E suficient jumătate pentru aceasta reţetă. Se amestecă albusul cu zahărul şi câteva picături de lămâie. Daca doriţi să faceţi desene colorate, adăugati colorant în mici părţi.
Folosiţi o pungă mică de plastic, pe care o tăiaţi în colţ pentru decorare. Lăsaţi să se usuce cam 15 minute.
Ies cam 40 de biscuiţi mari sau dublu - mici.
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu ghimbir" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Biscuiti cu lamaie si ghimbir

Biscuiti cu lamaie si ghimbir

Ouale impreuna cu indulcitorul sau zaharul le mixam pana cand devine o spuma de o culoare galben

4 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Craciun
Tarta cu capsiuni

Tarta cu capsiuni

Mod de preparare: Crusta: Se incorporeaza faina cu untul, cu ajutorul degetelor pana cand compozitia

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 300 g de făină
  • 160 g de zahăr brun
  • 2 linguri de supă cu ghimbir ras
  • 100 g de unt tăiat bucăţele
  • 1/2 linguriţă de scorţişoară
  • 1 vârf de cuţit de sare
  • 2 linguri de supă cu apă
  • Pentru glasare :
  • 1 albuş bătut spumă
  • 1 cană de zahăr tos
  • câteva picături de suc de lămâie
  • colorant alimentar la alegere

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

90 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Chec cu mac si visine