Biscuiti cu lamaie si ghimbir

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Biscuiti cu lamaie si ghimbir

Ingrediente

  • -250 gr faina
  • -80 gr Green Sugar sau 100 gr zahar
  • -2 oua
  • -100 ml ulei
  • -coaja si zeama de la o lamaie
  • -5 gr praf de copt
  • -10 gr ghimbir proaspat razuit
  • -praf de sare
  • -alune , migdale , nuci pentru décor

Mod de preparare

Ouale impreuna cu indulcitorul sau zaharul le mixam pana cand devine o spuma de o culoare galben deschis. Adaugam ghimbirul razuit , coaja si zeama de lamaie si sarea . Omogenizam putin si adaugam jumate din faina (faina amestecata inainte cu praful de copt) si jumate din ulei. Omogenizam si adaugam si restul de faina si ulei ramas. Vom obtine un aluat foarte fin si usor de modelat .

Luam din aluat bucati , cam de marimea unei nuci si ii dam forma . Presam in mijloc o aluna, nuca sau migdala.

Dam tava la cuptorul incins la 180 grade si lasam cam 15 minute . lasati sa se raceasca si asezati biscuit in cutie metalica pentru pastrare , asta daca mai aveti ce .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de toamna cu mere si gutui

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui
Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.

Sarmale cu varza dulce in vas de lut
Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise