1. Amestecam faina cu zaharul, sarea, bicarbonatul, scortisoara si ghimbirul pudra.
2. Incorporam apoi apa, banana zdrobita, uleiul si zeama de lamaie framantam pana la obtinerea unui aluat omogen.
3. Punem aluatul intr-o folie alimentara si il introducem pentro o ora in frigider (daca nu aveti timp puteti sari acest pas).
4. Preincalzim cuptorul la 200 grade C.
5. Taiem cate o felie cu latimea de 2-3 cm din cilindrul de aluat, pe care o rulam (e acelasi procedeu ca la colaci), luam de un capat si rasucim sub forma unei cochili. Eu am facut dintr-o singura felie cate 2 melcisori, depinde de cat de mari ii vreti. ;)
6. Punem biscuitii in tava tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor pentru 10 min.
S-aveti pofta!
Nota!
Daca vreti mai puteti adauga zahar dupa gustul vostru pentru ca nu sunt foarte dulci.
Reteta de spuma de capsuni. Spuma de capsuni cu albusuri gatite. Reteta de spuma de capsuni cu bezea italiana. Retete cu...
Spuma de capsuniReteta de gem de cirese fara conservanti. Gem de cirese retea simpla si usor de preparat.
Gem de cireseDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii