autor:

Sidy

» » Dulciuri diverse

Biscuiti englezesti( shortbread)cu merisoare si portocale

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Marea Britanie


    Reteta postata pe: 12 mai 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Marea Britanie


Reteta postata pe: 12 mai 2013

Ingrediente
pentru aluat:, 650 g faina alba, 75 g zahar pudra, 1 plic praf de copt, 1 varf cutit sare, 450 ml iaurt, 125 g unt, 1-2 oua, 200 g merisoare uscate indulcite, pentru glazura:, 80 g zahar, coaja rasa de la o portocala, zeama de la o portocala

Dificultate: Medie Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Preincalzim cuptorul la 200 de grade C. apoi faina impreuna cu praful de copt le cernem.Adaugam sarea si zaharul iar in centru facem o scobitura.
Topim untul si il lasam sa se raceasca.
Ouale le batem bine , adaugam iaurtul cate putin apoi untul topit.
Rasturnam compozitia in gaura facuta in faina si amestecam pina se incorporeaza toate ingredientele.Adaugam merisoarele framantand sa se amestece si ele.
Pe masa punem o fata de masa presarata cu faina, punem aluatul si il mai framantam de 2-3 ori sa se omogenizeze bine.
Intindem un aluat cam de un deget grosime , taiem patrate cu latura de 5-6 cm , apoi fiecare patrat il taiem oblic sa obtinem cate 2 triunghiuri.
Punem biscuitii pe doua tavi cu hartie de copt, lasand distanta intre ei.
Dam pe rand tavile la cuptor sa se coaca biscuitii cam 20 de minute pina se fac aramii deasupra.
Punem pe un gratar de sarma hartie de copt ,pe care vom aseza biscuitii copti, asa fierbinti si ii vom unge cu glazura facuta din coaja si zeama de portocala amestecate bine cu zaharul.
Biscuitii se pot servi atat calzi cat si reci.
Nu trebuie amestecat mult aluatul, trebuie pus la copt imediat,altfel vor iesi seci si tari.
Pofta mare !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2012/03/biscuiti-englezesti-shortbreadcu.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti englezesti( shortbread)cu merisoare si portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec cu cirese

Chec cu cirese

Zaharul si apa se fierb pana cand se topeste tot zaharul, apoi se lasa sa se racoreasca pana cand

4 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
TORT DIPLOMAT

TORT DIPLOMAT

• se bat ouale cu zaharul si vanilia, se adauga laptele si se bat pe abur pana se ingroase ca o

15 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 650 g faina alba
  • 75 g zahar pudra
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf cutit sare
  • 450 ml iaurt
  • 125 g unt
  • 1-2 oua
  • 200 g merisoare uscate indulcite
  • pentru glazura:
  • 80 g zahar
  • coaja rasa de la o portocala
  • zeama de la o portocala

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

66 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

227 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

24 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
www.divainbucatarie.ro

www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine)

Minunati!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi cu branza dulce si potisa Gogosi cu branza dulce si potisa

Se pune branza dulce intr-un vas; peste ea se adauga laptele dulce, potisa in amestec cu faina, sare, esenta, oul si se omogenizeaza

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Ciambelle- Gogosi italiene Ciambelle- Gogosi italiene

Pentru reusita acestor gogosi italiene, este foarte important sa se respecte modul de pregatire al aluatului si al felului de framantare. In

1 vot    0 comentarii
2h 45 min
Dulciuri diverse
Tarta cu gem si nuca