Se framanta untul cu faina, zaharul si galbenusurile, pana se obtine un aluat omogen, potrivit de tare.Se intinde o foaie de 1/2 cm se aseaza intr-o tava tapitata cu faina si se inteapa cu o furculita din loc in loc.Se coace in cuptor, la foc potrivit cca 15 minute.Dupa ce s-a copt se scoate tava din cuptor si se intinde deasupra o glazura obtinuta din serbet.Pentru aceasta se pune borcanul de serbet intr-un vas cu apa calda pentru a se inmuia.Se da din nou tava la cuptor si se mai tine pana se intareste glazura, se taie calda, in forma de patrat sau romb.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii