autor:

Kadia

» » Aluaturi si Foietaje

Biscuiti scotieni facuti in casa

Autor: Kadia (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Marea Britanie


    Reteta postata pe: 14 decembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Kadia (Chef de cuisine)   
Specific:  

Marea Britanie


Reteta postata pe: 14 decembrie 2011

Ingrediente
100g zahar foarte fin, 20g zahar vanilat brun, 225g unt, 225g faina alba, 100g faina de porumb, (cacao, pepite de ciocolata, bucatele de fructe uscate, ghimbir)

Dificultate: Medie Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Se amesteca zaharul cu untul si separat faina alba cu cea de porumb. Se inglobeaza amestecul de faina in untul frecat cu sare, fara sa se amestece prea mult. Aluatul rezultat este moale, untos si parfumat. Se intinde intre doua foi pentru copt si se coace la 160°C pentru 45 de minute (in cuptorul meu electric, lent, cu ventilatie). Dupa ce i-am scos din cuptor, i-am taiat in patratele, apoi i-am lasat sa se raceasca peste noapte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti scotieni facuti in casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Cosulete cu cascaval by Laura Laurentiu

Cosulete cu cascaval by Laura Laurentiu

Se dizolva drojdia in putin lapte cald la care s-a adaugat 1 lingura de zahar, se pun si 2-3 linguri

6 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Strudel Branza/Mere

Strudel Branza/Mere

Daca aveti chef de ceva bun, dar nu si timp sa stati in bucatarie va recomand acest preparat. Este

3 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • 100g zahar foarte fin
  • 20g zahar vanilat brun
  • 225g unt
  • 225g faina alba
  • 100g faina de porumb
  • (cacao
  • pepite de ciocolata
  • bucatele de fructe uscate
  • ghimbir)

Raporteaza reteta

Retete
de Kadia
Basler Brunsli – Biscuiti elvetieni traditionali de Craciun

Basler Brunsli – Biscuiti elvetieni traditionali de Craciun

Se amesteca zaharul, migdalele, faina si scortisoara si se incorporeaza lingura cu lingura in albusurile

9 voturi    1 comentariu
24h
Prajituri
Paste radiatori

Paste radiatori

Am fiert pastele in apa clocotita pentru 5 minute si le-am clatit cu apa rece. Apoi le-am transferat

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Smoothie tricolor

Smoothie tricolor

Prima culoare: 250g de afine, 2 linguri de zahar si 200ml de apa. Se amesteca totul intr-un blender

2 voturi    0 comentarii
30 min
Sucuri si compoturi de fructe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Un aluat, mai multe variante