autor:

maryelena

» » Spume si creme dulci

Blanc-mange

Autor: maryelena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 decembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maryelena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 decembrie 2008

Ingrediente
12 kg mere, 14kg zahar tos, 5 foi gelatina, coaja rasa de la 1 lamaie, 1 vanilie, 250 g unt.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se curata merele si se taie in felii subtiri. Se pune peste ele zaharul, vanilia si coaja de lamaie. Se fierb fara apa. In aceasta marmelada bine fiarta se pun 5 foi de gelatina, dizolvate in putina apa. Se bate bine cu un tel, se toarna intr-o forma de metal unsa cu unt si se pune la rece. Inainte de a o rasturna pe un platou, se scufunda forma o secunda in apa clocotita. Se poate servi si cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Blanc-mange" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Tort de ciocolata amaruie cu menta

Tort de ciocolata amaruie cu menta

Se face blatul de tort, se coace si se raceste. Aveti nevoie de acea forma de copt rotunda cu inel

1 vot    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci
Crema di limoncello amalfi

Crema di limoncello amalfi

Fierbem laptele cu ½ lingurita pasta de vanilie. Separam galbenusurile de albusuri (folosim

0 voturi    0 comentarii
45 min
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Hair Clipper 41mm

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 12 kg mere
  • 14kg zahar tos
  • 5 foi gelatina
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 vanilie
  • 250 g unt.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Panna cotta cu lapte condensat si zmeura Panna cotta cu lapte condensat si zmeura

Se amesteca pe foc intr-un vas laptele de cocos, smantana, laptele condensat, iar cand au ajuns la punctul de fierbere, se da vasul

0 voturi    0 comentarii
5h 30 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Dulceata cu rubarba zmeura si capsune Dulceata cu rubarba zmeura si capsune

Rubarba trebuie spalata, taiata rondele mici, capsunile trebuie curatate, spalate sub jet de apa rece pentru eliminarea nisipului, zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Mousse de scortisoarã (Mousse de canela)