autor:

maryelena

» » Spume si creme dulci

Blanc-mange

Autor: maryelena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 decembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maryelena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 decembrie 2008

Ingrediente
12 kg mere, 14kg zahar tos, 5 foi gelatina, coaja rasa de la 1 lamaie, 1 vanilie, 250 g unt.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se curata merele si se taie in felii subtiri. Se pune peste ele zaharul, vanilia si coaja de lamaie. Se fierb fara apa. In aceasta marmelada bine fiarta se pun 5 foi de gelatina, dizolvate in putina apa. Se bate bine cu un tel, se toarna intr-o forma de metal unsa cu unt si se pune la rece. Inainte de a o rasturna pe un platou, se scufunda forma o secunda in apa clocotita. Se poate servi si cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Blanc-mange" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Crema de tapioca

Crema de tapioca

Fierbem tapioca in apa cu unt, pentru 10-12 minute. Strecuram si lasam sa se raceasca. Punem tapioca

0 voturi    0 comentarii
20 min
Spume si creme dulci
Crema de vanilie cu fructe si frisca

Crema de vanilie cu fructe si frisca

Spalati fructele, scoateti samburii si cojiti banana. Amestecati praful de vanilie (cremsnit) cu

30 voturi    13 comentarii
15 min
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 12 kg mere
  • 14kg zahar tos
  • 5 foi gelatina
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 vanilie
  • 250 g unt.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Jeleu din struguri Kis Mis Jeleu din struguri Kis Mis

Am curatat boabele de struguri, am indepartat coditele, apoi i-am trecut sub jet de apa rece. Am pus boabele de struguri la fiert cu

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Pasta de porumbe (poroambe) Pasta de porumbe (poroambe)

Bobitele de porumbe se curata de codite si se spala in mai multe ape reci. Se acopera cu apa si se fierb cca 15-20 minute de la primul

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Inghetata de fragi