autor:

maryelena

» » Spume si creme dulci

Blanc-mange

Autor: maryelena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 decembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maryelena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 decembrie 2008

Ingrediente
12 kg mere, 14kg zahar tos, 5 foi gelatina, coaja rasa de la 1 lamaie, 1 vanilie, 250 g unt.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se curata merele si se taie in felii subtiri. Se pune peste ele zaharul, vanilia si coaja de lamaie. Se fierb fara apa. In aceasta marmelada bine fiarta se pun 5 foi de gelatina, dizolvate in putina apa. Se bate bine cu un tel, se toarna intr-o forma de metal unsa cu unt si se pune la rece. Inainte de a o rasturna pe un platou, se scufunda forma o secunda in apa clocotita. Se poate servi si cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Blanc-mange" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Briose cu visine si glazura roz

Briose cu visine si glazura roz

Incinge cuptorul la 190° Intr-un vas bate ouale cu cele doau tipuri de zahar pana cand si-au dublat

2 voturi    0 comentarii
45 min
Spume si creme dulci
Mere coapte lipicioase

Mere coapte lipicioase

Incalzeste cuptorul la 200ᵒC. Aseaza merele intr-un vas termorezistent cu partea taiata in sus. Pune

10 voturi    8 comentarii
30 min
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 12 kg mere
  • 14kg zahar tos
  • 5 foi gelatina
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 vanilie
  • 250 g unt.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Terci cu fulgi de ovaz si fructe Terci cu fulgi de ovaz si fructe

Imi pare rau, nu este frumos cuvantul terci, dar nu am gasit ceva mai potrivit. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Budinci
Panna cotta Panna cotta

Gelatina se hidrateaza în apă rece. Se crestează batonul de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului. Batonul,

0 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Portocale umplute cu orez dulce si friscã