Blanchet cu orez

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 1 kg carne de vacă
  • 100 g morcovi
  • 100 g telina
  • 100 g albitura
  • 50 g ceapa
  • 1 kg sos de smantana
  • 2 oua
  • 500 g orez
  • 100 g unt
  • sare si piper după gust
  • 3 g oţet
  • 100 g Iămîie.

Mod de preparare

Carnea se taie bucati mari, se spala, apoi se opareste, se spala si se pune la fiert intr-un vas cu apa fierbinte si sare. In timpul fierberii se spumeaza si se adauga: ceapa curatata si spalata, zarzavatul curatat, spalat si crestat, piperul boabe. Cind carnea a fiert se scoate, se portioneaza si se mentine la cald in zeama. Orezul se alege de corpuri straine, se spala si se scurge, apoi se fierbe in supa de carne timp de 10 minute, in sosul de smintina, se adauga galbenusurile batute si sarea de lamiie diluata cu putina apa. Se amesteca componentele si se fierb cca 5 minute. Se verifica gustul si se mentine mincarea la cald, pina la servire. La servire se asaza in farfurie portia de carne, orezul si sosul, pus peste orez si carne. Orezului i se poate da o forma cu polonicul. Se decoreaza cu rondele de lamîie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise