autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Blanchet cu orez

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 1 kg carne de vacă, 100 g morcovi, 100 g telina, 100 g albitura, 50 g ceapa, 1 kg sos de smantana, 2 oua, 500 g orez, 100 g unt, sare si piper după gust, 3 g oţet, 100 g Iămîie.

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Carnea se taie bucati mari, se spala, apoi se opareste, se spala si se pune la fiert intr-un vas cu apa fierbinte si sare. In timpul fierberii se spumeaza si se adauga: ceapa curatata si spalata, zarzavatul curatat, spalat si crestat, piperul boabe. Cind carnea a fiert se scoate, se portioneaza si se mentine la cald in zeama. Orezul se alege de corpuri straine, se spala si se scurge, apoi se fierbe in supa de carne timp de 10 minute, in sosul de smintina, se adauga galbenusurile batute si sarea de lamiie diluata cu putina apa. Se amesteca componentele si se fierb cca 5 minute. Se verifica gustul si se mentine mincarea la cald, pina la servire. La servire se asaza in farfurie portia de carne, orezul si sosul, pus peste orez si carne. Orezului i se poate da o forma cu polonicul. Se decoreaza cu rondele de lamîie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Blanchet cu orez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tocanita de telina cu pui

Tocanita de telina cu pui

O tocanita cu gust usor dulceag si plina de savoare. Spalam si portionam carnea de pui. Punem

3 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Frigrarui de carnat cu legume

Frigrarui de carnat cu legume

Se ia carnatul si se taie in felul urmator: cu un cutit se taie in lungimea lui lasand cate un cm

4 voturi    10 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 1 kg carne de vacă
  • 100 g morcovi
  • 100 g telina
  • 100 g albitura
  • 50 g ceapa
  • 1 kg sos de smantana
  • 2 oua
  • 500 g orez
  • 100 g unt
  • sare si piper după gust
  • 3 g oţet
  • 100 g Iămîie.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Strogonof cu cimbru de câmp (Strogonof com tomilho)