autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Dulciuri diverse

Blat cu bulion şi cacao

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 iunie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 iunie 2012

Ingrediente
250 ml de bulion, 60 g de cacao, 315g de făină, 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu, ½ linguriţă de praf de copt, ¼ linguriţăde sare, 125 ml de ulei, 3 ouă mari, 1 esenţă de vanilie, aroma dorită

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

250 ml de bulion se fierbe, se adaugă 60 g de cacao, se ia de pe foc şi se lasă la răcit în vas cu apă rece.
Separat 315g de făină, 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu, ½ linguriţă de praf de copt, ¼ linguriţă de sare se amestecă.
315 g de zahăr cu 125 ml de ulei, 3 ouă mari şi 1 esenţă de vanilie se bat cu mixerul.
Se adaugă bulionul, apoi partea uscată şi se amestecă uşor sa se omogenizeze.
Se pune la copt în tava unsă, tapetată cu făină(dreptunghiulară), în cuptor preîncălzit la 180 grade C, cam 30 minute(testul cu scobitoarea).
Crema: brânză Philadelphia, margarină, aromă, zahăr pudră sau ce doriţi dumneavoastră.
Puteti tăia blatul în două pe lungime sau lăţime, însiropa cu suc din compot de ananas sau altceva. Pe deasupra am pus dulceaţă de cireşe negre. Inventaţi dupa fantezia dvs.
Daca ti-a placut reteta noastra "Blat cu bulion şi cacao" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Budinca de orez cu caramel

Budinca de orez cu caramel

Caramel: Zaharul se caramelizeaza la foc mic,amestecand continuu.Cand e gata,se adauga untul si

9 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tarta Rapsodia

Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă

1 vot    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2012

    Interesanta, delicioasa, precis!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 august 2012

    Cred ca e tare bun!

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 21 iunie 2012

    Merita incercata!*****

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • 250 ml de bulion
  • 60 g de cacao
  • 315g de făină
  • 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu
  • ½ linguriţă de praf de copt
  • ¼ linguriţăde sare
  • 125 ml de ulei
  • 3 ouă mari
  • 1 esenţă de vanilie
  • aroma dorită

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

83 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Interesanta, delicioasa, precis!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinte cu visine -din compot sau congelate Placinte cu visine -din compot sau congelate

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut. In oala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Cozonac cu cacao, stafide si rahat