autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Dulciuri diverse

Blat cu bulion şi cacao

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 iunie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 iunie 2012

Ingrediente
250 ml de bulion, 60 g de cacao, 315g de făină, 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu, ½ linguriţă de praf de copt, ¼ linguriţăde sare, 125 ml de ulei, 3 ouă mari, 1 esenţă de vanilie, aroma dorită

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

250 ml de bulion se fierbe, se adaugă 60 g de cacao, se ia de pe foc şi se lasă la răcit în vas cu apă rece.
Separat 315g de făină, 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu, ½ linguriţă de praf de copt, ¼ linguriţă de sare se amestecă.
315 g de zahăr cu 125 ml de ulei, 3 ouă mari şi 1 esenţă de vanilie se bat cu mixerul.
Se adaugă bulionul, apoi partea uscată şi se amestecă uşor sa se omogenizeze.
Se pune la copt în tava unsă, tapetată cu făină(dreptunghiulară), în cuptor preîncălzit la 180 grade C, cam 30 minute(testul cu scobitoarea).
Crema: brânză Philadelphia, margarină, aromă, zahăr pudră sau ce doriţi dumneavoastră.
Puteti tăia blatul în două pe lungime sau lăţime, însiropa cu suc din compot de ananas sau altceva. Pe deasupra am pus dulceaţă de cireşe negre. Inventaţi dupa fantezia dvs.
Daca ti-a placut reteta noastra "Blat cu bulion şi cacao" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placinta cu branza- cu foi de placinta cumparate

Placinta cu branza- cu foi de placinta cumparate

Umplutura de branza: Se rade branza pe razatoarea mare, se amesteca cu 2 oua intregi si un albus

27 voturi    8 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Dulceata de visine

Dulceata de visine

Visinile spalate si scurse de apa dupa care se scot samburii.Se pun visinile intr-o tigaie cu fund

8 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2012

    Interesanta, delicioasa, precis!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 august 2012

    Cred ca e tare bun!

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 21 iunie 2012

    Merita incercata!*****

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • 250 ml de bulion
  • 60 g de cacao
  • 315g de făină
  • 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu
  • ½ linguriţă de praf de copt
  • ¼ linguriţăde sare
  • 125 ml de ulei
  • 3 ouă mari
  • 1 esenţă de vanilie
  • aroma dorită

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

81 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Interesanta, delicioasa, precis!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Briose fluture