autor:

vera

» » Aluaturi si Foietaje

Blat de pizza ft simplu

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 mai 2009

Ingrediente
-500g faina, -250ml apa calduta, -25 g drojdie de bere, -sare o lingurita, -un virf cutit zahar, -2 linguri ulei de maline

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

17 voturi

Mod de preparare

Puneti intr-un castron faina cu sarea. Intr-un pahar amestecati apa, drojdia, uleiul, zaharul si amestecati bine pina se desface bine drojdia si adaugati peste faina. Framantati bine pana devine un aluat potrivit, nu ft tare, care nu se lipeste de miini, eventual mai adaugati putin ulei. Se pune la crescut acoperit cu un prosop. Din aceasta compozitie va ies 2 tavi de cuptor, foile le intindeti cu miinile si le mai lasati sa creasca 5-10 min. Condimentati pizza cu ceea ce doriti sau aveti!!
Puneti intr-un castron faina cu sarea. Intr-un pahar amestecati apa, drojdia, uleiul, zaharul si amestecati bine pina se desface bine drojdia si adaug
Daca ti-a placut reteta noastra "Blat de pizza ft simplu" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje
Painici dulci

Painici dulci

Se amesteca toate ingredientele (daca mai trebuie faina, puneti putin cate putin pana aluatul nu

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Flori din foietaj cu ananas

Flori din foietaj cu ananas

Se scoate aluatul de foietaj de la congelator si se lasa sa se dezghete suficient pentru a putea

21 voturi    19 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    bb , 18 aprilie 2015

    f bun

  • Fara foto

    Cristina Maria Codrea , 22 iulie 2013

    ca scapi de o frica sau o trauma trebuie sa te infrunti see you ea.

  • Fara foto

    arpi , 10 noiembrie 2009

    salut sa stii ca ai o reteta de pizza foarte buna si eu de 8 ani lucrez ca si pizzer exact cu reteta asta

    • Fara foto

      vera , 30 iulie 2009

      Este ft simplu aluatul, acum ca este vara se poate lasa mai putin timp la crescut!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 iulie 2009

      Super am sa incerc si eu aluatul acesta,felicitari.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 27 iulie 2009

      Asa il fac si eu doar ca pun 4 linguri ulei la 400 g faina... Dupa ce e intins in tava il intep cu furculita...

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 04 iunie 2009

      La noi in casa pizza se face o data pe saptamana, este foarte rapida si ...buna...crocanta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

17 voturi

Ingrediente

  • -500g faina
  • -250ml apa calduta
  • -25 g drojdie de bere
  • -sare o lingurita
  • -un virf cutit zahar
  • -2 linguri ulei de maline

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Pasta alla carbonara

Pasta alla carbonara

Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu parmezanul,

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Chec pufos-reteta mamei mele

Chec pufos-reteta mamei mele

Mixam albusurile cu praful de sare pana ce devine albe si batoase; Galbenusurile le mixam cu zaharul

42 voturi    14 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Rulada cu nutella

Rulada cu nutella

Mixam bine ouale cu zaharul pana se dubleaza volumul Amestecam faina cu amidonul si praful de copt,adaugam

16 voturi    9 comentarii
35 min
Dulciuri diverse

bb

f bun

Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Bomboane de pom cu spanac

Bomboane de pom cu spanac

Scurgem bine spanacul si il calim in unt. Cat se racoreste spanacul calit amestecam branza de capra, maruntita, cu iaurtul, pana devine

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Aluat pentru foietaj

Aluat pentru foietaj

Aluatul de foietaj este un aluat care necesita mai multa atentie, pentru ca este migalos, si nu iese daca in camera e o temperature

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje