autor:

katy

» » Aluaturi si Foietaje

BLAT PENTRU TORT

Autor: katy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 februarie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: katy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 februarie 2009

Ingrediente
6 oua, 6 lg ulei, 1 cana zahar, 1 cana faina, 1 lgt praf de copt, razatura de lamaie

Dificultate: Medie Timp: 45 min

30 voturi

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma cu zaharul pana devine ca o frisca. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei,se adauga praful de copt,razatura de lamaie si faina.
Compozitia se toarna in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se da la cuptor incins cca 30 min.
Se bat albusurile spuma cu zaharul pana devine ca o frisca. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei,se adauga praful de copt,razatura de lamaie si fai
Daca ti-a placut reteta noastra "BLAT PENTRU TORT" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje
Placinta cu prune

Placinta cu prune

Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar. Dureaza 10-12 minute. Faina

5 voturi    2 comentarii
2h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Panini integrale

Panini integrale

Se amesteca cele 2 tipuri de faina;se dizolva drojdia in putina apa calda cu lingurita de zahar;se

3 voturi    4 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    danutzii2 (Chef de cuisine) , 28 decembrie 2010

    l-am facut si eu si a iesit foarte bine ii usor de facut si iasa cu siguranta ,si ii foste bun

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

    simplu si usor de facut.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

    Tare bine arata blatul tau...Imi inchipui ce bun este insiropat,umplut si decorat...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

      Ti-a iesit bine!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Imi place cum a iesit.

    • Fara foto

      dany , 18 noiembrie 2009

      sigur iese? are cv daca pun un pliculets de praf de copt? am mai facut blaturi si as dori sa creasca multicel, sa arate bine!

    • Fara foto

      maria , 21 august 2009

      Este cel mai bun blat, creste foarte bine.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2009

      As manca o felie si cu ochii!!!

    • Silvy

      Silvy (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2009

      Si eu il prepar in acelasi mod; este foarte pufos si se insiropeaza bine.

    • Fara foto

      petrica cristian (Bucatar sef) , 16 martie 2009

      Arata ff bine!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

45 min

30 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 lg ulei
  • 1 cana zahar
  • 1 cana faina
  • 1 lgt praf de copt
  • razatura de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de katy
SALATA DE FRUCTE

SALATA DE FRUCTE

Se taie fructele in cubulete,se amesteca intr-un castron mare,apoi se aseaza in castronele mici sau

83 voturi    22 comentarii
15 min
Salate de fructe
Clatite cu gem

Clatite cu gem

Se bat ouale cu sarea,zaharul vanilat si uleiul, apoi se adauga faina putin cate putin si apa minerala

10 voturi    8 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Ostropel de pui cu ardei

Ostropel de pui cu ardei

Se spala carnea de pui si se proportioneaza. Ceapa si ardeii se curata si se taie julien. Rosiile

6 voturi    3 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

danutzii2 (Chef de cuisine)

l-am facut si eu si a iesit foarte bine ii usor de facut si iasa cu siguranta ,si ii foste bun

Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
PAINE DIN FAINA DE OVAZ INTEGRAL CU MASLINE

PAINE DIN FAINA DE OVAZ INTEGRAL CU MASLINE

Intr-un castron se pune faina si se amesteca cu drojdia,sarea,uleiul si apa calduta.Se framanta aluatul si se adauga si maslinele.Se

5 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Bomboane de pom cu spanac

Bomboane de pom cu spanac

Scurgem bine spanacul si il calim in unt. Cat se racoreste spanacul calit amestecam branza de capra, maruntita, cu iaurtul, pana devine

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje