Blat pizza

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Blat pizza

Ingrediente

  • 500 grame de faina
  • 250 ml de apa
  • 1pliculet de drojdie / un cubulet de drojdie
  • 3 linguri de ulei
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita de zahar

Mod de preparare

Incalzim putin apa ( sa fie calduta nu fierbinte) si o punem intr-un castron, adaugam apoi drojdia, zaharul si sarea si amestecam pana cand se dizolva toate ingredientele.

Incepem sa incorporam faina. Intai amestecam cu lingura, iar mai apoi incepem sa framantam cu mainile aluatul.

Trebuie sa obtinem un aluat elastic si suficient de tare incat sa il putem intinde. Il acoperim cu un prosop si il lasam sa dospeasca aproximativ 35-40 minute, pana cand isi dubleaza volumul.

Dupa ce a dospit il impartim in cate parti avem nevoie, in fuctie de tava pe care o folosim. Eu am facut 2 tavi de pizza. Tava mea are diamentrul de 32 cm. Va spun asta sa va faceti o idee despre cat aluat o sa aveti la indemana.

Reteta imprumutata de pe blogul http://barbatlacratita.blogspot.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise