autor:

Laura

» » Aluaturi si Foietaje

Blat pizza

Autor: Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 aprilie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 aprilie 2012

Ingrediente
500 grame de faina, 250 ml de apa, 1pliculet de drojdie / un cubulet de drojdie, 3 linguri de ulei, 1/2 lingurita de sare, 1/2 lingurita de zahar

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Incalzim putin apa ( sa fie calduta nu fierbinte) si o punem intr-un castron, adaugam apoi drojdia, zaharul si sarea si amestecam pana cand se dizolva toate ingredientele.
Incepem sa incorporam faina. Intai amestecam cu lingura, iar mai apoi incepem sa framantam cu mainile aluatul.
Trebuie sa obtinem un aluat elastic si suficient de tare incat sa il putem intinde. Il acoperim cu un prosop si il lasam sa dospeasca aproximativ 35-40 minute, pana cand isi dubleaza volumul.

Dupa ce a dospit il impartim in cate parti avem nevoie, in fuctie de tava pe care o folosim. Eu am facut 2 tavi de pizza. Tava mea are diamentrul de 32 cm. Va spun asta sa va faceti o idee despre cat aluat o sa aveti la indemana.

Reteta imprumutata de pe blogul http://barbatlacratita.blogspot.com
Daca ti-a placut reteta noastra "Blat pizza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
pizza cu blat american

pizza cu blat american

pt blat: se incalzeste apa la 40 grade si se adauga drojdia uscata. se amesteca cu telul usor ca

8 voturi    3 comentarii
20 min
Aluaturi si Foietaje
Pizza cu blat cumparat

Pizza cu blat cumparat

Se ung cele 2 blaturi de pizza cu sos de rosii, se presara cas ras, si se amesteca cu sosul de rosii.

6 voturi    2 comentarii
30 min
Paste si pizza
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 500 grame de faina
  • 250 ml de apa
  • 1pliculet de drojdie / un cubulet de drojdie
  • 3 linguri de ulei
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita de zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Laura
Cuiburi de viespi

Cuiburi de viespi

Intr-un castron se freaca drojdia cu zaharul, se adauga galbenusurile, romul, untdelemnul sau untul

4 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Prajitura Krantz

Prajitura Krantz

Se fac 3 foi, preparandu-le separat pe fiecare astfel: Se bat albusurile cu un praf de sare pana

35 voturi    13 comentarii
3h 30 min
Prajituri
Foietaj cu sunca si cascaval

Foietaj cu sunca si cascaval

Dezghetati aluatul. Unul se tine in frigider si cu celalalt se lucreaza. Cu ajutorul unui pinten

8 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu brinza
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Pateuri cu branza