autor:

Brindusa_Aluculesei

» » Aluaturi si Foietaje

Boba - reteta filipineza

Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Filipine


    Reteta postata pe: 14 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Filipine


Reteta postata pe: 14 noiembrie 2014

Ingrediente
1 kg.faina de grau, un cub de drojdie, 2 linguri de nuci, 2 linguri de alune macinate,, un pachetel de seminte de susan,, 200 ml.ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Boba este turta noastra romaneasca umpluta cu nuci, alune si seminte de susan.

Este o reteta de post care poate fi servita dimineata la mic dejun cu o cana mare de ceai alaturi sau chiar la ceaiul de la ora 5.



Intr-un vas punem faina de grau cernuta foarte bine , peste faina adaugam un varf de cutit de sare si drojdia stinsa cu apa calduta,apoi framantam un aluat ,nu prea tare nu prea moale,sa fie cat mai elastic,spre final adaugam cate un pic de ulei si tot framantam ,il indoim in doua si iar il framantam,asa cam 5 minute. Apoi luam o bucatica de aluat asa cam cat o minge de tenis de camp ,o framantam in mana cateva minute sa iasa exact ca o minge si facem din el o posetica in care vom introduce doua linguri de amestec obtinut din nuca macinata,alune macinate si susan maciat ( punem la robot nuca,alunele si susanul si le mixam cateva minute). Apoi rasucim bine marginile poseticii si o punem cu gura in jos si intindem cu sucitorul o foaie ,avem grija sa nu distrugem aluatul sa iasa compozitia din ea.Se pune la prajit in ulei incins sau la copt pe o tabla incinsa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Boba - reteta filipineza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se

4 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Macinici

Macinici

Pe 9 martie ortodocsii ii praznuiesc pe cei 40 de mucenici de la Sevastia martirizati pentru credinta

22 voturi    4 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 1 kg.faina de grau
  • un cub de drojdie
  • 2 linguri de nuci
  • 2 linguri de alune macinate,
  • un pachetel de seminte de susan,
  • 200 ml.ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Brindusa_Aluculesei
Cozonaci cu nuca si rahat

Cozonaci cu nuca si rahat

Punem faina intr-un vas si peste faina adaugam cele 4 galbenusuri. Separat, intr-o oala, punem laptele

175 voturi    38 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Peste umplut cu legume

Peste umplut cu legume

Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs de apa.Sseparat facem o compozitie din buretii fierti

66 voturi    27 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se

4 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Pariziene cu pere