autor:

Vekas

» » Mancaruri cu carne

BOBOC DE RATA PE VARZA

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 aprilie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 aprilie 2007

Ingrediente
Un boboc de rata fript, o varza pentru calit, 2 linguri untura, sare, 10 - 12 boabe de piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

20 voturi

Mod de preparare

Rata cu varza este o mancare cu sos, pe cand rata pe varza este o friptura cu garnitura pe varza, tot atat de bine cum poate fi garnitura pe cartofi prajiti.
Pentru rata pe varza se alege o rata tanara sau boboc. Se curata, se sareaza. se pune intreaga in tava, cu putina grasime si 2-3 linguri de apa. Se da la cuptor, se stropeste mereu cu sosul din tava. Pe de alta parte, se taie foarte subtire o varza cruda sau murata si se caleste in tigaie cu o lingura de untura. Se pun cateva boabe de piper. Nu se pune bulion si nici rosii. Se poate pune ardei verde. Cand rata nu este inca fripta complet, se aseaza in tava varza calita, amestecandu-se cu sosul din tava, se pune rata deasupra ei si se da iar la cuptor pentru a completa friptul ei. In acest timp, rata se patrunde de aroma verzei, iar varza de sucul fripturii. Cand rata este destul de frageda si rumena, se scoate din cuptor, se taie, se asaza apoi bucatile in ordinea lor naturala, pe o farfurie pe care s-a pus mai intai varza.
Se poate folosi si varza rosie.
Daca ti-a placut reteta noastra "BOBOC DE RATA PE VARZA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Muşchiuleţ de porc la tavă

Muşchiuleţ de porc la tavă

Se condimentează carnea cu amestec de sare, piper şi boia. Se aranjează, într-o tavă uleiată

5 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Stufat de miel

Stufat de miel

Carnea se spala,se portioneaza si se caleste in ulei incins,dupa ce s-a rumenit se presara putina

1 vot    3 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

20 voturi

Ingrediente

  • Un boboc de rata fript
  • o varza pentru calit
  • 2 linguri untura
  • sare
  • 10 - 12 boabe de piper

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pui exotic cu ulei de cocos Pui exotic cu ulei de cocos

Se amesteca boiaua dulce afumata cu sarea, turmericul, piperul mozaic proaspat macinat impreuna cu uleiul de cocos. Cu pasta obtinuta

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Fripturi
Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Papricas de pui cu smantana