autor:

Anonim

» » Mancaruri cu carne

Boboc de rata pe varza

Autor: Anonim (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anonim (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 iulie 2008

Ingrediente
un boboc de rata fript, o varza pentru calit, 2 linguri untura, sare, 10 - 12 boabe de piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Rata cu varza este o mancare cu sos, pe cand rata pe varza este o friptura cu garnitura pe varza, tot atat de bine cum poate fi garnitura pe cartofi prajiti.
Pentru rata pe varza se alege o rata tanara sau boboc. Se curata, se sareaza. Se pune intreaga in tava, cu putina grasime si 2-3 linguri de apa. Se da la cuptor, se stropeste mereu cu sosul din tava. Pe de alta parte, se taie foarte subtire o varza cruda sau murata si se caleste in tigaie cu o lingura de untura. Se pun cateva boabe de piper . Se poate pune ardei verde. Cand rata nu este inca fripta complet, se aseaza in tava varza calita, amestecandu-se cu sosul din tava, se pune rata deasupra ei si se da iar la cuptor pentru a completa friptul ei. In acest timp, rata se patrunde de aroma verzei, iar varza de sucul fripturii. Cand rata este destul de frageda, se scoate din cuptor, se taie, se asaza apoi bucatile in ordinea lor naturala, pe o farfurie pe care s-a pus mai intai varza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Boboc de rata pe varza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tochitura taraneasca

Tochitura taraneasca

Se ia ceapa, se curata si se taie fideluta si se caleste.Usturoiul se taie marunt si se pune peste

20 voturi    13 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
PIEPT A LA MARIMAR (mami meu)

PIEPT A LA MARIMAR (mami meu)

Se desoseaza pieptul, se spala si se sterge cu un prosopel de hartie. Se presara cascaval ras, sare,

7 voturi    6 comentarii
20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • un boboc de rata fript
  • o varza pentru calit
  • 2 linguri untura
  • sare
  • 10 - 12 boabe de piper

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Coasta de carne la cuptor cu sos de barbeque