autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu carne

Boeuf Bourguignon/Carne de vita in sos de vin

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 14 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 14 iulie 2010

Ingrediente
1 kg pulpa/ceafa de vita, 125 g slanina afumata, fara sorici, 400 g morcovi, 1 legatura de ceapa verde, 60 g unt/4 linguri ulei de masline/ulei de orez, 2 linguri de faina, 50 ml coniac, 150 ml vin rosu (de Burgundia), 5 catei de usturoi taiati feliute, 1 buchet de verdeturi proaspete (patrunjel, rozmarin, cimbru, maghiran), 3 foi de dafin, oregano, cimbru, boabe de piper, boia iute, sare, piper macinat

Dificultate: Medie Timp: 3h

16 voturi

Mod de preparare

O noua reteta din Turul Frantei care mi-a placut in mod deosebit, din Burgundia, pe care am incercat-o, si nu imi pare rau. Te imbata gustul si mirosul.
Se taie carnea si slanina cubulete, carnea mai mare si slanina mai marunt. Se condimenteaza si se pun la calit intr-o cratita cu fundul mai gros (tuci) in unt, iar dupa cateva minute se adauga ceapa tocata si morcovii curatati si taiati cubulete.
Spalati si tocati verdeturile si adaugati-le peste carne. Condimentati, adaugati usturoiul, foile de dafin, cateva boabe de piper, boiaua, coniacul, vinul si lasati sa fiarba la foc foarte mic, cu capac, 2 ore si jumatate. Daca scade prea mult zeama, puteti adauga cateva linguri de apa clocotita.
Presarati peste mancare 2 linguri de faina si amestecati cu o lingura de lemn ca sa nu se prinda sosul. Mai stati langa mancare, amestecand din cand in cand, inca 15-20 minute si este gata. Dregeti gustul.
Decorati portiile cu frunze proaspete de cimbru, patrunjel, rozmarin sau ce aveti. Pofta buna. Este o minunatie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Boeuf Bourguignon/Carne de vita in sos de vin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cartofi umpluti la cuptor

Cartofi umpluti la cuptor

Se fierb cartofii in coaja la foc mic pe aragaz, dupa ce s-au fiert se lasa sa se racesca cateva

8 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Rulouri Oxford

Rulouri Oxford

Aceasta reteta am pregatit-o Sambata in “premiera” pentru familia mea si trebuie sa va spun ca

4 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Paolo Paolo , 29 iulie 2014

    ffff

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 15 iulie 2010

    Intradevar,este o mancare tare grozava.

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 15 iulie 2010

    Ce de arome... un deliciu!!!felicitãri pt. prezentare :)

Dificultate

Medie

Timp

3h

16 voturi

Ingrediente

  • 1 kg pulpa/ceafa de vita
  • 125 g slanina afumata
  • fara sorici
  • 400 g morcovi
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 60 g unt/4 linguri ulei de masline/ulei de orez
  • 2 linguri de faina
  • 50 ml coniac
  • 150 ml vin rosu (de Burgundia)
  • 5 catei de usturoi taiati feliute
  • 1 buchet de verdeturi proaspete (patrunjel
  • rozmarin
  • cimbru
  • maghiran)
  • 3 foi de dafin
  • oregano
  • cimbru
  • boabe de piper
  • boia iute
  • sare
  • piper macinat

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

128 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Intradevar,este o mancare tare grozava.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Cartofi cu smantana la cuptor