autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu carne

Boeuf Bourguignon/Carne de vita in sos de vin

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 14 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 14 iulie 2010

Ingrediente
1 kg pulpa/ceafa de vita, 125 g slanina afumata, fara sorici, 400 g morcovi, 1 legatura de ceapa verde, 60 g unt/4 linguri ulei de masline/ulei de orez, 2 linguri de faina, 50 ml coniac, 150 ml vin rosu (de Burgundia), 5 catei de usturoi taiati feliute, 1 buchet de verdeturi proaspete (patrunjel, rozmarin, cimbru, maghiran), 3 foi de dafin, oregano, cimbru, boabe de piper, boia iute, sare, piper macinat

Dificultate: Medie Timp: 3h

16 voturi

Mod de preparare

O noua reteta din Turul Frantei care mi-a placut in mod deosebit, din Burgundia, pe care am incercat-o, si nu imi pare rau. Te imbata gustul si mirosul.
Se taie carnea si slanina cubulete, carnea mai mare si slanina mai marunt. Se condimenteaza si se pun la calit intr-o cratita cu fundul mai gros (tuci) in unt, iar dupa cateva minute se adauga ceapa tocata si morcovii curatati si taiati cubulete.
Spalati si tocati verdeturile si adaugati-le peste carne. Condimentati, adaugati usturoiul, foile de dafin, cateva boabe de piper, boiaua, coniacul, vinul si lasati sa fiarba la foc foarte mic, cu capac, 2 ore si jumatate. Daca scade prea mult zeama, puteti adauga cateva linguri de apa clocotita.
Presarati peste mancare 2 linguri de faina si amestecati cu o lingura de lemn ca sa nu se prinda sosul. Mai stati langa mancare, amestecand din cand in cand, inca 15-20 minute si este gata. Dregeti gustul.
Decorati portiile cu frunze proaspete de cimbru, patrunjel, rozmarin sau ce aveti. Pofta buna. Este o minunatie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Boeuf Bourguignon/Carne de vita in sos de vin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Limbă cu măsline

Limbă cu măsline

Spălăm foarte bine limboiul în apă rece! Curățăm morcovii păstârnacul și ceapa și îi

11 voturi    5 comentarii
3h 15 min
Mancaruri cu carne
Pulpa de curcan in sos alb

Pulpa de curcan in sos alb

Punem pulpa la rumenit in ulei si unt. Dupa care adaugam ciupercile, morcovul si ceapa taiate in

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Paolo Paolo , 29 iulie 2014

    ffff

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 15 iulie 2010

    Intradevar,este o mancare tare grozava.

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 15 iulie 2010

    Ce de arome... un deliciu!!!felicitãri pt. prezentare :)

Dificultate

Medie

Timp

3h

16 voturi

Ingrediente

  • 1 kg pulpa/ceafa de vita
  • 125 g slanina afumata
  • fara sorici
  • 400 g morcovi
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 60 g unt/4 linguri ulei de masline/ulei de orez
  • 2 linguri de faina
  • 50 ml coniac
  • 150 ml vin rosu (de Burgundia)
  • 5 catei de usturoi taiati feliute
  • 1 buchet de verdeturi proaspete (patrunjel
  • rozmarin
  • cimbru
  • maghiran)
  • 3 foi de dafin
  • oregano
  • cimbru
  • boabe de piper
  • boia iute
  • sare
  • piper macinat

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Intradevar,este o mancare tare grozava.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Stufat de vita Stufat de vita

Se taie carnea in cuburi mici (cca 2 cm) si se rumeneste in margarina si cca. 2 linguri de ulei de masline. Adaugam boiaua si chimionul,

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Pui umplut cu chorizo si veloute de pui si arpagic