autor:

LUBITA

» » Prajituri

Bomba de ciocolata

Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 ianuarie 2015

Ingrediente
BLAT:, , 175 g unt foarte moale, 200g faina, 200g zahar, 4oua mari, 2linguri cacao, 1lingurita bicarbonat, 11/2lingurita praf de copt, 75ml lapte batut, esenta de vanilie, 2 linguri otet de vin alb, , GANACHE SI UMPLUTURA:, 450ml frisca lichida, coaja rasa de la  2 portocale, 100g ciocolata alba taiata, 100g ciocolata neagra taiata, 200g ciocolata cu lapte taiata, 180g crema de branza, 3 linguri zahar pudra, 50 g merisoare uscate, stelute de decor

Dificultate: Medie Timp: 3h

2 voturi

Mod de preparare

Pentru blat se pun toate ingredientele in robotul de bucatarie, iar dupa ce a rezultat o pasta omogena se imparte compozitia in doua forme sferice cu diametru de 16 cm, unse cu unt si tapetate cu faina si se coc la foc mic 45 minute.



Pentru ganache: se toarna frisca lichida la bain marie, se adauga coaja rasa de portocale, iar cand incepe sa fiarba se da deoparte si se toarna 50 ml peste jumatate din cantitatea de ciocolata alba intr-un bol, iar restul peste ciocolata neagra si cu lapte in alt bol; peste 2 minute se amesteca fiecare pana rezulta o crema fina si lucioasa.



Se pune crema de branza intr-un castron, se amesteca cu zaharul pudra si crema racita de ciocolata alba, se amesteca bine, se incorporeaza merisoarele(oprind cateva pentru decor) si se lasa la frigider.



Dupa ce blaturile s-au copt si racit,se face o gaura in partea plata cu o adancitura de 4 cm.Se umple fiecare cu branza si se intinde si la suprafata, pentru ca jumatatile sa se lipeasca mai usor; se aseaza bomba pe un gratar,se toarna ganach-ul, se uniformizeaza toata suprafata si se lasa la frigider 30 minute.Dupa acest timp, se scoate prajitura si se mai toarna ganache acoperind spatiul dintre cele doua blaturi.Se lasa din nou la frigider; dupa ce s-a intarit ciocolata, se transfera pe un platou. Se topeste la microunde restul de ciocolata alba, se toarna peste prajitura, se presara merisoare si stelute decor.


Daca ti-a placut reteta noastra "Bomba de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Bomba de ciocolata cu zmeura si rodie

Bomba de ciocolata cu zmeura si rodie

Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 170 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3.

1 vot    0 comentarii
4h
Torturi
Nuci

Nuci

Se freaca margarina cu zaharul pina devine spuma apoi se pun ouale,o lingura amoniac stins in lapte,apoi

15 voturi    16 comentarii
1h 50 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h

2 voturi

Ingrediente

  • BLAT:
  • 175 g unt foarte moale
  • 200g faina
  • 200g zahar
  • 4oua mari
  • 2linguri cacao
  • 1lingurita bicarbonat
  • 11/2lingurita praf de copt
  • 75ml lapte batut
  • esenta de vanilie
  • 2 linguri otet de vin alb
  • GANACHE SI UMPLUTURA:
  • 450ml frisca lichida
  • coaja rasa de la  2 portocale
  • 100g ciocolata alba taiata
  • 100g ciocolata neagra taiata
  • 200g ciocolata cu lapte taiata
  • 180g crema de branza
  • 3 linguri zahar pudra
  • 50 g merisoare uscate
  • stelute de decor

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

4 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

9 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu ciocolata si visine