Pentru blat se pun toate ingredientele in robotul de bucatarie, iar dupa ce a rezultat o pasta omogena se imparte compozitia in doua forme sferice cu diametru de 16 cm, unse cu unt si tapetate cu faina si se coc la foc mic 45 minute.
Pentru ganache: se toarna frisca lichida la bain marie, se adauga coaja rasa de portocale, iar cand incepe sa fiarba se da deoparte si se toarna 50 ml peste jumatate din cantitatea de ciocolata alba intr-un bol, iar restul peste ciocolata neagra si cu lapte in alt bol; peste 2 minute se amesteca fiecare pana rezulta o crema fina si lucioasa.
Se pune crema de branza intr-un castron, se amesteca cu zaharul pudra si crema racita de ciocolata alba, se amesteca bine, se incorporeaza merisoarele(oprind cateva pentru decor) si se lasa la frigider.
Dupa ce blaturile s-au copt si racit,se face o gaura in partea plata cu o adancitura de 4 cm.Se umple fiecare cu branza si se intinde si la suprafata, pentru ca jumatatile sa se lipeasca mai usor; se aseaza bomba pe un gratar,se toarna ganach-ul, se uniformizeaza toata suprafata si se lasa la frigider 30 minute.Dupa acest timp, se scoate prajitura si se mai toarna ganache acoperind spatiul dintre cele doua blaturi.Se lasa din nou la frigider; dupa ce s-a intarit ciocolata, se transfera pe un platou. Se topeste la microunde restul de ciocolata alba, se toarna peste prajitura, se presara merisoare si stelute decor.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii