autor:

Ady

» » Mancaruri cu peste

Bombay Curry (tocanita de peste) - Bucataria Indiei Orientale

Autor: Ady (Chef de cuisine)   
   Specific: 

India


    Reteta postata pe: 24 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ady (Chef de cuisine)   
Specific:  

India


Reteta postata pe: 24 iulie 2011

Ingrediente
2 cepe maruntite, 4 catei usturoi pisati, 3 ardei iuti, tocati, 1/2 lingurita garam masala (sau, putin chimion, foi de dafin, scortisoara si cuisoare macinate, respectiv cateva boabe de mustar), 1 kg file de peste taiat fasii inguste, 800 g tomate decojite (sau din conserva, in suc propriu), 200 ml iaurt gras, 50 g arahide, sare, piper alb

Dificultate: Medie Timp: 50 min

1 vot

Mod de preparare

Calim ceapa maruntita in ulei incins, adaugam usturoiul pisat, ardeii iuti tocati si garam masala (sau, la alegere, celelalte mirodenii). Apoi, domolim focul si introducem fasiile de peste, mestecand continuu pana cand prind o crusta aurie. Stingem cu rosiile decojite (fara sa le scurgem de zeama) sau, la alegere, cu rosiile din conserva.

Gustam si, daca mai este necesar, punem putina sare.

Acoperim cratita si, sub capac, lasam la foc mic sa se

intrepatrunda aromele (circa 25-30 minute). In final, omogenizam cu iaurtul si mai lasam cinci minute sub capac, la focul stins. Servim cu arahide si pilaf de orez.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bombay Curry (tocanita de peste) - Bucataria Indiei Orientale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
PASTRAV IN CRUSTA DE COSTITA

PASTRAV IN CRUSTA DE COSTITA

Pastravul eviscerat si spalat bine se umple cu felii de ciuperci, rosii si lamaie , se marineaza

10 voturi    8 comentarii
25 min
Mancaruri cu peste
Peşte cu sos de roşii

Peşte cu sos de roşii

Punem o cratita cu apă cu putina sare si piper pe aragaz la foc, în momentul când începe apa

15 voturi    10 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 35 %
259.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 cepe maruntite
  • 4 catei usturoi pisati
  • 3 ardei iuti
  • tocati
  • 1/2 lingurita garam masala (sau
  • putin chimion
  • foi de dafin
  • scortisoara si cuisoare macinate
  • respectiv cateva boabe de mustar)
  • 1 kg file de peste taiat fasii inguste
  • 800 g tomate decojite (sau din conserva
  • in suc propriu)
  • 200 ml iaurt gras
  • 50 g arahide
  • sare
  • piper alb

Raporteaza reteta

Retete
de Ady
Sarmalute a la Ady - cu ficat de pui, cocos si invelite in varza creata

Sarmalute a la Ady - cu ficat de pui, cocos si invelite in varza creata

Punem foile de varza sa dea un clocot in apa cu sare, le scurgem si le rulam, lasandu-le sa se raceasca.

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Rosii umplute cu pasta de conopida si feta

Rosii umplute cu pasta de conopida si feta

Pregatesti astfel: speli conopida, o desfaci buchetele si le fierbi cam 10 minute in apa cu sare.

1 vot    1 comentariu
30 min
Aperitive
Clatite delicioase cu spanac (ideal pentru diabetici)

Clatite delicioase cu spanac (ideal pentru diabetici)

Preparare: din faina, oua, lapte si un varf de cutit de sare omogenizam aluatul de clatite si lasam

1 vot    5 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Crema de somon Crema de somon

Somonul il blendezi bine pana cand se marunteste bine, dupa care adaugi crema de branza si omogenizezi. Ceapa verde o toci marunt si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez

Pestele, dupa ce a fost curatat de solzi si spalat bine, se va deschide si se va cresta pe latime si se va condimenta si stropi cu suc

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
File de cod la gratar