autor:

Ady

» » Mancaruri cu peste

Bombay Curry (tocanita de peste) - Bucataria Indiei Orientale

Autor: Ady (Chef de cuisine)   
   Specific: 

India


    Reteta postata pe: 24 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ady (Chef de cuisine)   
Specific:  

India


Reteta postata pe: 24 iulie 2011

Ingrediente
2 cepe maruntite, 4 catei usturoi pisati, 3 ardei iuti, tocati, 1/2 lingurita garam masala (sau, putin chimion, foi de dafin, scortisoara si cuisoare macinate, respectiv cateva boabe de mustar), 1 kg file de peste taiat fasii inguste, 800 g tomate decojite (sau din conserva, in suc propriu), 200 ml iaurt gras, 50 g arahide, sare, piper alb

Dificultate: Medie Timp: 50 min

1 vot

Mod de preparare

Calim ceapa maruntita in ulei incins, adaugam usturoiul pisat, ardeii iuti tocati si garam masala (sau, la alegere, celelalte mirodenii). Apoi, domolim focul si introducem fasiile de peste, mestecand continuu pana cand prind o crusta aurie. Stingem cu rosiile decojite (fara sa le scurgem de zeama) sau, la alegere, cu rosiile din conserva.

Gustam si, daca mai este necesar, punem putina sare.

Acoperim cratita si, sub capac, lasam la foc mic sa se

intrepatrunda aromele (circa 25-30 minute). In final, omogenizam cu iaurtul si mai lasam cinci minute sub capac, la focul stins. Servim cu arahide si pilaf de orez.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bombay Curry (tocanita de peste) - Bucataria Indiei Orientale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Ceatal prajit cu mujdei de usturoi

Ceatal prajit cu mujdei de usturoi

Ceatalul ademeneste si innebuneste toti turistii vara pe litoral cu mirosul si gustul lui unic... Este

8 voturi    6 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Platou marin cu Gazpacho si sparanghel

Platou marin cu Gazpacho si sparanghel

Creveti: Se pune apa cu zeama de la o lamaie la fiert. Se stinge focul si se tin crevetii decorticati

5 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 cepe maruntite
  • 4 catei usturoi pisati
  • 3 ardei iuti
  • tocati
  • 1/2 lingurita garam masala (sau
  • putin chimion
  • foi de dafin
  • scortisoara si cuisoare macinate
  • respectiv cateva boabe de mustar)
  • 1 kg file de peste taiat fasii inguste
  • 800 g tomate decojite (sau din conserva
  • in suc propriu)
  • 200 ml iaurt gras
  • 50 g arahide
  • sare
  • piper alb

Raporteaza reteta

Retete
de Ady
Sarmalute a la Ady - cu ficat de pui, cocos si invelite in varza creata

Sarmalute a la Ady - cu ficat de pui, cocos si invelite in varza creata

Punem foile de varza sa dea un clocot in apa cu sare, le scurgem si le rulam, lasandu-le sa se raceasca.

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Rosii umplute cu pasta de conopida si feta

Rosii umplute cu pasta de conopida si feta

Pregatesti astfel: speli conopida, o desfaci buchetele si le fierbi cam 10 minute in apa cu sare.

1 vot    1 comentariu
30 min
Aperitive
Clatite delicioase cu spanac (ideal pentru diabetici)

Clatite delicioase cu spanac (ideal pentru diabetici)

Preparare: din faina, oua, lapte si un varf de cutit de sare omogenizam aluatul de clatite si lasam

1 vot    5 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Tocanita de mazare noua si cod Tocanita de mazare noua si cod

Se curata ceapa si prazul si se toaca julien, apoi se pun la calit in ulei. Se curata morcovul, se toaca marunt si se adauga peste

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Hamsii crocante