autor:

Ady

» » Mancaruri cu peste

Bombay Curry (tocanita de peste) - Bucataria Indiei Orientale

Autor: Ady (Chef de cuisine)   
   Specific: 

India


    Reteta postata pe: 24 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ady (Chef de cuisine)   
Specific:  

India


Reteta postata pe: 24 iulie 2011

Ingrediente
2 cepe maruntite, 4 catei usturoi pisati, 3 ardei iuti, tocati, 1/2 lingurita garam masala (sau, putin chimion, foi de dafin, scortisoara si cuisoare macinate, respectiv cateva boabe de mustar), 1 kg file de peste taiat fasii inguste, 800 g tomate decojite (sau din conserva, in suc propriu), 200 ml iaurt gras, 50 g arahide, sare, piper alb

Dificultate: Medie Timp: 50 min

1 vot

Mod de preparare

Calim ceapa maruntita in ulei incins, adaugam usturoiul pisat, ardeii iuti tocati si garam masala (sau, la alegere, celelalte mirodenii). Apoi, domolim focul si introducem fasiile de peste, mestecand continuu pana cand prind o crusta aurie. Stingem cu rosiile decojite (fara sa le scurgem de zeama) sau, la alegere, cu rosiile din conserva.

Gustam si, daca mai este necesar, punem putina sare.

Acoperim cratita si, sub capac, lasam la foc mic sa se

intrepatrunda aromele (circa 25-30 minute). In final, omogenizam cu iaurtul si mai lasam cinci minute sub capac, la focul stins. Servim cu arahide si pilaf de orez.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bombay Curry (tocanita de peste) - Bucataria Indiei Orientale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
File de peste la cuptor cu mustar, patrunjel si rosii

File de peste la cuptor cu mustar, patrunjel si rosii

Incalzim cuptorul. Tocam marunt ceapa si usturoiul. Taiem rosiile in cubulete. Tocam marunt

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Buchete de sparanghel cu somon

Buchete de sparanghel cu somon

Se fierb 3-5 minute tulpinile de sparanghel in apa cu sare. Se scot si se dau sub jet de apa rece,

6 voturi    6 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 cepe maruntite
  • 4 catei usturoi pisati
  • 3 ardei iuti
  • tocati
  • 1/2 lingurita garam masala (sau
  • putin chimion
  • foi de dafin
  • scortisoara si cuisoare macinate
  • respectiv cateva boabe de mustar)
  • 1 kg file de peste taiat fasii inguste
  • 800 g tomate decojite (sau din conserva
  • in suc propriu)
  • 200 ml iaurt gras
  • 50 g arahide
  • sare
  • piper alb

Raporteaza reteta

Retete
de Ady
Sarmalute a la Ady - cu ficat de pui, cocos si invelite in varza creata

Sarmalute a la Ady - cu ficat de pui, cocos si invelite in varza creata

Punem foile de varza sa dea un clocot in apa cu sare, le scurgem si le rulam, lasandu-le sa se raceasca.

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Rosii umplute cu pasta de conopida si feta

Rosii umplute cu pasta de conopida si feta

Pregatesti astfel: speli conopida, o desfaci buchetele si le fierbi cam 10 minute in apa cu sare.

1 vot    1 comentariu
30 min
Aperitive
Clatite delicioase cu spanac (ideal pentru diabetici)

Clatite delicioase cu spanac (ideal pentru diabetici)

Preparare: din faina, oua, lapte si un varf de cutit de sare omogenizam aluatul de clatite si lasam

1 vot    5 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Somon la cuptor in crusta de aluat fraged Somon la cuptor in crusta de aluat fraged

Mai intai vom pregati aluatul, ca sa aiba timp sa se odihneasca. Intr-un vas punem faina si sarea, peste care vom adauga untul rece,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lup de mare cu legume si orez negru Lup de mare cu legume si orez negru

Pestele curatat se pune la marinat pentru cel putin 30 min, impreuna cu continutul plicului de condiment lichid. Dupa marinare punem

0 voturi    0 comentarii
55 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor