autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Bomboane cu curmale

Autor: Monica (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Egipt


    Reteta postata pe: 09 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica (Chef de cuisine)   
Specific:  

Egipt


Reteta postata pe: 09 aprilie 2010

Ingrediente
9 curmale proaspete (se scot samburii), 100 g alune decojite, 1 lingurita de scortisoara macinata, 1 lingura de miere, 50 g migdale macinate

Dificultate: Medie Timp: 15 min

3 voturi

Mod de preparare

1. Puneti curmalele, alunele si scortisoara intr-un mixer sau robot de bucatarie si mixati pana cand sunt taiate fin.
2. Luati o lingurita de amestec si dati-i forma rotunda cu ajutorul palmelor. Faceti bilutele deasupra unui servet de bucatarie sau deasupra chiuvetei, pentru ca altfel se face mizerie!
3. Amestecati mierea cu 1 lingura de apa fierbinte intr-o ceasca rezistenta la caldura.
4. Puneti migdalele macinate pe o farfurie. Cu ajutorul unei scobitori infipte in fiecare bomboana de curmale, inmuiati bomboanele in miere si apoi rostogoliti-le in migdale.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane cu curmale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Crema catalana cu lapte batut

Crema catalana cu lapte batut

Intr-un castronse amesteca 1pahar cu lapte batut rece si amidon,se adauga galbenusurile si se amesteca

5 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Mini eclere cu crema de ciocolata si cafea

Mini eclere cu crema de ciocolata si cafea

Se pune uleiul, sarea si apa intr-o cratita pe foc, se lasa sa dea in clocot, apoi se indeparteaza

7 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

    Merita incercate !

Dificultate

Medie

Timp

15 min

3 voturi

Ingrediente

  • 9 curmale proaspete (se scot samburii)
  • 100 g alune decojite
  • 1 lingurita de scortisoara macinata
  • 1 lingura de miere
  • 50 g migdale macinate

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Fursecuri cu unt si cocos