autor:

» » Dulciuri diverse

Bomboane cu curmale

Autor: Monica (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Egipt


    Reteta postata pe: 09 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica (Chef de cuisine)   
Specific:  

Egipt


Reteta postata pe: 09 aprilie 2010

Ingrediente
9 curmale proaspete (se scot samburii), 100 g alune decojite, 1 lingurita de scortisoara macinata, 1 lingura de miere, 50 g migdale macinate

Dificultate: Medie Timp: 15 min

3 voturi

Mod de preparare

1. Puneti curmalele, alunele si scortisoara intr-un mixer sau robot de bucatarie si mixati pana cand sunt taiate fin.
2. Luati o lingurita de amestec si dati-i forma rotunda cu ajutorul palmelor. Faceti bilutele deasupra unui servet de bucatarie sau deasupra chiuvetei, pentru ca altfel se face mizerie!
3. Amestecati mierea cu 1 lingura de apa fierbinte intr-o ceasca rezistenta la caldura.
4. Puneti migdalele macinate pe o farfurie. Cu ajutorul unei scobitori infipte in fiecare bomboana de curmale, inmuiati bomboanele in miere si apoi rostogoliti-le in migdale.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane cu curmale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

    Merita incercate !

Dificultate

Medie

Timp

15 min

3 voturi

Ingrediente

  • 9 curmale proaspete (se scot samburii)
  • 100 g alune decojite
  • 1 lingurita de scortisoara macinata
  • 1 lingura de miere
  • 50 g migdale macinate

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercate !

Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Chec (guguluf) din albusuri si fructe uscate