autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Bomboane cu curmale

Autor: Monica (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Egipt


    Reteta postata pe: 09 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica (Chef de cuisine)   
Specific:  

Egipt


Reteta postata pe: 09 aprilie 2010

Ingrediente
9 curmale proaspete (se scot samburii), 100 g alune decojite, 1 lingurita de scortisoara macinata, 1 lingura de miere, 50 g migdale macinate

Dificultate: Medie Timp: 15 min

3 voturi

Mod de preparare

1. Puneti curmalele, alunele si scortisoara intr-un mixer sau robot de bucatarie si mixati pana cand sunt taiate fin.
2. Luati o lingurita de amestec si dati-i forma rotunda cu ajutorul palmelor. Faceti bilutele deasupra unui servet de bucatarie sau deasupra chiuvetei, pentru ca altfel se face mizerie!
3. Amestecati mierea cu 1 lingura de apa fierbinte intr-o ceasca rezistenta la caldura.
4. Puneti migdalele macinate pe o farfurie. Cu ajutorul unei scobitori infipte in fiecare bomboana de curmale, inmuiati bomboanele in miere si apoi rostogoliti-le in migdale.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane cu curmale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clatite cu ciocolata si banane

Clatite cu ciocolata si banane

Topiti ciocolata data prin razatoare cu untul apoi adaugati laptele, lasati pe foc mic pana ce laptele

0 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Gogosi

Gogosi

Se dizolva drojdia cu putin lapte caldut, se adauga putin zahar si putina faina si se lasa la dospit. Intre

5 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer facial

- 15 %
119.99 lei
101.99 lei

Trimmer T810E

- 15 %
229.99 lei
195.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

    Merita incercate !

Dificultate

Medie

Timp

15 min

3 voturi

Ingrediente

  • 9 curmale proaspete (se scot samburii)
  • 100 g alune decojite
  • 1 lingurita de scortisoara macinata
  • 1 lingura de miere
  • 50 g migdale macinate

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Cum se face coliva  cu nuca Cum se face coliva cu nuca

Cum se face coliva cu nuca Se fierbe graul la foc mic sau la cuptor.Incorporam graul cu zaharul,aromele, biscuitii,nucile,cacao.

9 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Cum se face coliva la Multicooker Cum se face coliva la Multicooker

Cum se face coliva la Multicooker Grâul se alege, se curăţă de impurităţi, se spală în 9 ape călduţe numite cele

4 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Napolitane umplute cu crema de caramel cu nuca