autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Bomboane cu curmale

Autor: Monica (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Egipt


    Reteta postata pe: 09 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica (Chef de cuisine)   
Specific:  

Egipt


Reteta postata pe: 09 aprilie 2010

Ingrediente
9 curmale proaspete (se scot samburii), 100 g alune decojite, 1 lingurita de scortisoara macinata, 1 lingura de miere, 50 g migdale macinate

Dificultate: Medie Timp: 15 min

3 voturi

Mod de preparare

1. Puneti curmalele, alunele si scortisoara intr-un mixer sau robot de bucatarie si mixati pana cand sunt taiate fin.
2. Luati o lingurita de amestec si dati-i forma rotunda cu ajutorul palmelor. Faceti bilutele deasupra unui servet de bucatarie sau deasupra chiuvetei, pentru ca altfel se face mizerie!
3. Amestecati mierea cu 1 lingura de apa fierbinte intr-o ceasca rezistenta la caldura.
4. Puneti migdalele macinate pe o farfurie. Cu ajutorul unei scobitori infipte in fiecare bomboana de curmale, inmuiati bomboanele in miere si apoi rostogoliti-le in migdale.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane cu curmale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Biscuiti marmorati

Biscuiti marmorati

Blaturile se bat separat. Untul rece se freaca spuma cu zaharul pudra si esenta de vanilie. Se adauga

3 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Dulciuri diverse
Pandispan

Pandispan

Peste zahar adaugam cele 7 linguri de apa si punem pe foc mic pana se face sirop. Albusurile impreuna

8 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

    Merita incercate !

Dificultate

Medie

Timp

15 min

3 voturi

Ingrediente

  • 9 curmale proaspete (se scot samburii)
  • 100 g alune decojite
  • 1 lingurita de scortisoara macinata
  • 1 lingura de miere
  • 50 g migdale macinate

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Cornulete cu foietaj si magiun