autor:

Ana-Maria

» » Dulciuri diverse

Bomboane din biscuiti cu visine

Autor: Ana-Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ana-Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 octombrie 2009

Ingrediente
300g biscuiti simpli, 50g nuca macinata, 100g de ciocolata cu lapte, 1 esenta de rom, 100g margarina, 100g zahar pudra, visine din compot(fara samburi)sau se pot pune alune sau stafide in functie de preferintele fiecaruia, 150g nuca de cocos

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

11 voturi

Mod de preparare

Se faramiteaza biscuitii (se pot maruntii cu robotul de bucatarie sau cu un sucitor).
Se amesteca biscuitii cu nuca, cu ciocolata rasa, esenta de rom, zaharul pudra si margarina la temperatura camerei.
Se omogenizeaza toata compozitia.
Se formeaza bilute potrivite ca marime iar in mijloc se pune cate o visina din compot apoi se dau prin nuca de cocos (eu am optat pentru nuca de cocos colorata).
Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane din biscuiti cu visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu mere si iaurt

Tarta cu mere si iaurt

Separat taiem 2 mere cubulete ,iar celelate mere le taiem felii(nu inainte de-a le spala si curata

4 voturi    3 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Biscuiti cu fulgi de ovaz,  stafide si merisoare

Biscuiti cu fulgi de ovaz, stafide si merisoare

Fulgii de ovaz se pun intr-un vas si se toarna oeste ei cele 6 linguri de apa fierbinte. Se amesteca

5 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine):

    Azi am incercat mai multe retete de Bomboane si sincer toate mi-au placut. E foarte buna reteta, am inlocuit doar margarina cu unt... un deliciu.

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

    Ce bune, eu le zic bile cu rom.

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2009

    Foarte bune, si eu obisnuesc sa fac, mai ales de sarbatori, o parte le dau prin nuca de cocos si o parte prin nuca macinata.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

    Eu le-aş da mai degrabă prin cacao. Nuca de cocos nu-mi place!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2009

      Apetisante

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2009

      Bune, bune, sunt foarte asemanatoare cu salamul de biscuiti.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2009

      O bunatate...Si eu pregatesc ceva asemanator,dar o sa incerc si reteta ta...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

11 voturi

Ingrediente

  • 300g biscuiti simpli
  • 50g nuca macinata
  • 100g de ciocolata cu lapte
  • 1 esenta de rom
  • 100g margarina
  • 100g zahar pudra
  • visine din compot(fara samburi)sau se pot pune alune sau stafide in functie de preferintele fiecaruia
  • 150g nuca de cocos

Raporteaza reteta

Retete
de Ana-Maria
Tort diplomat

Tort diplomat

Se pun pachetele de gelatina intr`un bol se toarna peste siropul din compotul de ananas se amesteca

18 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Ciuperci Umplute

Ciuperci Umplute

Curatam ciupercile, le spalam si le punem la scurs. Separat tocam coditele ciupercilor, ceapa, usturoiul,

7 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Vinete umplute

Vinete umplute

1. Se indeparteaza cozile, se taie vinetele in doua - pe lung - si se scoate miezul (se lasa cam

2 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Aperitive

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ce bune, eu le zic bile cu rom.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu piersici