autor:

Ana-Maria

» » Dulciuri diverse

Bomboane din biscuiti cu visine

Autor: Ana-Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ana-Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 octombrie 2009

Ingrediente
300g biscuiti simpli, 50g nuca macinata, 100g de ciocolata cu lapte, 1 esenta de rom, 100g margarina, 100g zahar pudra, visine din compot(fara samburi)sau se pot pune alune sau stafide in functie de preferintele fiecaruia, 150g nuca de cocos

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

9 voturi

Mod de preparare

Se faramiteaza biscuitii (se pot maruntii cu robotul de bucatarie sau cu un sucitor).
Se amesteca biscuitii cu nuca, cu ciocolata rasa, esenta de rom, zaharul pudra si margarina la temperatura camerei.
Se omogenizeaza toata compozitia.
Se formeaza bilute potrivite ca marime iar in mijloc se pune cate o visina din compot apoi se dau prin nuca de cocos (eu am optat pentru nuca de cocos colorata).
Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane din biscuiti cu visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Ecleruri

Ecleruri

Se fierbe apa impreuna cu uleiul si sarea 2-3 minute. Apoi se adauga faina treptat, amestecand continuu

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Briose dietetice

Briose dietetice

Se bat ouale bine si se adauga toate ingredientele pentru blat. Se lasa 15-20 minute pentru a se

3 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine):

    Azi am incercat mai multe retete de Bomboane si sincer toate mi-au placut. E foarte buna reteta, am inlocuit doar margarina cu unt... un deliciu.

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

    Ce bune, eu le zic bile cu rom.

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2009

    Foarte bune, si eu obisnuesc sa fac, mai ales de sarbatori, o parte le dau prin nuca de cocos si o parte prin nuca macinata.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

    Eu le-aş da mai degrabă prin cacao. Nuca de cocos nu-mi place!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2009

      Apetisante

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2009

      Bune, bune, sunt foarte asemanatoare cu salamul de biscuiti.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2009

      O bunatate...Si eu pregatesc ceva asemanator,dar o sa incerc si reteta ta...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

9 voturi

Ingrediente

  • 300g biscuiti simpli
  • 50g nuca macinata
  • 100g de ciocolata cu lapte
  • 1 esenta de rom
  • 100g margarina
  • 100g zahar pudra
  • visine din compot(fara samburi)sau se pot pune alune sau stafide in functie de preferintele fiecaruia
  • 150g nuca de cocos

Raporteaza reteta

Retete
de Ana-Maria
Tort diplomat

Tort diplomat

Se pun pachetele de gelatina intr`un bol se toarna peste siropul din compotul de ananas se amesteca

18 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Ciuperci Umplute

Ciuperci Umplute

Curatam ciupercile, le spalam si le punem la scurs. Separat tocam coditele ciupercilor, ceapa, usturoiul,

7 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Vinete umplute

Vinete umplute

1. Se indeparteaza cozile, se taie vinetele in doua - pe lung - si se scoate miezul (se lasa cam

2 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Aperitive

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ce bune, eu le zic bile cu rom.

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
SARLOTA CU RODII