Sebetul:
Zaharul, otetul si apa se fierb 10 minute din momentul inceperii fierberii. Se incearca o picatura din sirop, pe o lingura, picatura nu are voie sa se imprastie (ca la dulceata)
Se da la rece, se amesteca pana devine consistenta si de culoare alba. Imediat se adauga:
- untul
- faina prajita in vas de teflon,pana devine galbuie,data prin sita inainte de adaugare in compozitie
- nucile prajite, faramitate nu macinate, cacao, aroma.
Daca se obtine o compozitie prea consistenta, se adauga sirop de fructe. Daca este prea moale, se adauga faina prajita sau nuca.
Se modeleaza bile care se trec prin
glazura:
ciocolata se faramiteza si se asaza pe baie de abur. Se dilueaza cu ulei(nu unt nici margarina,caci devin mate)
Se trec bilele prin ciocolata, se asaza pe celofan sau pe folie de aluminiu. Se pot glazura cu fondant preparat separat, colorat cu sirop sau colorant.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii