autor:

Cely Snijec

» » Dulciuri diverse

Bomboane fondante

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 mai 2009

Ingrediente
Serbetul:, 1 kg zahar, 2 linguri otet, 400 ml apa, Compozitia de bomboane:, serbetul, 300 g faina, 300 g nuca (sau alune), 3 linguri cacao, 1/2 pachet unt, esenta de rom, Glazura:, 400 g ciocolata de menaj, ulei

Dificultate: Medie Timp: 2h

48 voturi

Mod de preparare

Sebetul:
Zaharul, otetul si apa se fierb 10 minute din momentul inceperii fierberii. Se incearca o picatura din sirop, pe o lingura, picatura nu are voie sa se imprastie (ca la dulceata)
Se da la rece, se amesteca pana devine consistenta si de culoare alba. Imediat se adauga:
- untul
- faina prajita in vas de teflon,pana devine galbuie,data prin sita inainte de adaugare in compozitie
- nucile prajite, faramitate nu macinate, cacao, aroma.
Daca se obtine o compozitie prea consistenta, se adauga sirop de fructe. Daca este prea moale, se adauga faina prajita sau nuca.
Se modeleaza bile care se trec prin
glazura:
ciocolata se faramiteza si se asaza pe baie de abur. Se dilueaza cu ulei(nu unt nici margarina,caci devin mate)
Se trec bilele prin ciocolata, se asaza pe celofan sau pe folie de aluminiu. Se pot glazura cu fondant preparat separat, colorat cu sirop sau colorant.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane fondante" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Se fierbe zaharul cu apa de cand da in clocot 7-8 minute,se adauga untul iar dupa ce s-a topit se

67 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
salam de biscuiti

salam de biscuiti

Se zdrobesc biscuiti, se adauga nuca, stafidele, ciocolata, bucatelele de rahat. Se pune la fiert

34 voturi    8 comentarii
15 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine):

    AM FACUT RETETA ASTA CU MODIFICARI: nu am modelat bile,am asezat compozitia intre foi de napolitana,am taiat patrate si am procedat ca la bomboane (glazate cu ciocolata topita, presarate cu alune prajite)

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine):

    Compozitis pregatita pentru bomboane, am asezat-o intre doua foi de napolitana-compozitia trebuie sa fie calduta. Se preseaza, se asaza o planseta peste napolitana umpluta si se lasa 1-2 ore,dupa care se taie patrate de cca 2 cm.Se glazeaza cu ciocolata topita dupa procedeul bomboanelor. Se presara cu alune faramitate.Este o nebunie

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Samson Marian , 19 octombrie 2013

    super reteta !!!

  • Fara foto

    Alina Copcea , 02 octombrie 2013

    bomboane fondante

  • anca

    anca (Chef de cuisine) , 13 noiembrie 2010

    Salutari cely, Nu te ingrijora eu am inteles tot in reteta ta si am si facut o cum am pozele o sa le si pun pe site O zi buna si plina de retete cat mai deosebite

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2010

      Andreea Draga, daca vrei sa faci bomboane fondante , te rog cere-mi detalii. Nu te ascunde dupa o virgula. Tu comentezi doar ortografia, nu gasesti niciodata nimic bun.Garantez ca cine respecta indicatiile mele nu regreta. Tu cum faci bomboanele fondante pe intelesul fiecaruia? Unde gasim retetele tale???????????

    • Fara foto

      georgiana , 01 decembrie 2009

      De mult ma gandeam la ele si le-am cautat mult prin toate retetele tale. O sa le incerc de sarbatori. Felicitari !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

48 voturi

Ingrediente

  • Serbetul:
  • 1 kg zahar
  • 2 linguri otet
  • 400 ml apa
  • Compozitia de bomboane:
  • serbetul
  • 300 g faina
  • 300 g nuca (sau alune)
  • 3 linguri cacao
  • 1/2 pachet unt
  • esenta de rom
  • Glazura:
  • 400 g ciocolata de menaj
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

anca (Chef de cuisine)

Salutari cely, Nu te ingrijora eu am inteles tot in reteta ta si am si facut o cum am pozele o sa le si pun pe site O zi buna si plina de retete cat mai deosebite

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Crema de Vanilie cu Frisca Crema de Vanilie cu Frisca

Se freaca galbenusurile cu 100 g zahar, se dilueaza cu lapte, apoi se pune pe bain-marie si se bate continuu pana se ingroasa. Se ia

12 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Cornuri bicolore Cornuri bicolore

Preparare: Din lapte, drojdie, 50 gr zahar si 4 lg de faina, am facut o maia pe care am lasat-o sa creasca, apoi am adaugat ouale batute

22 voturi    6 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Cornuri pentru micul dejun