autor:

Eugénia (Mihai ) DELAD

» » Dulciuri diverse

Bomboane Raffaello

Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 decembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 decembrie 2011

Ingrediente
40 ml frisca lichida, 30 gr unt, 100 gr ciocolata alba, 170 gr lapte condensat, 2 linguri rase de lapte praf, 300 gr fulgi nuca de cocos, 30 samburi de migdale fara coaja ( daca sunt mari se taie in doua), 200 gr napolitane cu crema de vanilie, aprox 40 gr zahar pudra cu aroma de vanilie (doar in cazul in care vreti bomboanele mai dulci), esenta de vanilie si de migdale.

Dificultate: Medie Timp: 1h

9 voturi

Mod de preparare

Ciocolata rupta bucati se pune la topit in frisca incalzita( sa nu fiarba !) pe bain-marie. Cand ciocolata s-a topit complet se ia de pe fos si se lasa la rece minimum 2 ore. Dupa care se bate spuma pana se dubleaza volumul. Se adauga untul frecat spuma cu zahar. Se adauga apoi laptele condensat, laptele praf si jumatate din cantitatea de fulgi de nuca de cocos, esentele si napolitanele date faramitate in robot. Se amesteca totul foarte bine ( se poate face operatia cu mana sau la rorbot) dupa care se da la rece aproximativ 3 ore. Din compozitia rezultata, se fac bile de marimea unei nuci, in mijloc se pune cate o migdala, dupa care fiecare bomboana se tavaleste prin fulgi de nuca de cocos. Se dau la rece pentru minimum 4 ore ! Se pot pastra la rece chiar si o saptamana, inchise ermetic
Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane Raffaello" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Bomboane gen

Bomboane gen "Raffaello"

Video cu demonstrarea retetei http://www.youtube.com/watch?v=yevebP2xAc4 Aceasta este cea mai

25 voturi    6 comentarii
10 min
Retete vegetariene
Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello

Eu folosesc robotul de bucatarie care imi este foarte util la bomboanele Raffaello.Asa ca in vasul

9 voturi    1 comentariu
25 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 31 decembrie 2011

    Foarte fine!***** La Multi Ani 2012 Eugenia!

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2011

    Delicioase!*****

Dificultate

Medie

Timp

1h

9 voturi

Ingrediente

  • 40 ml frisca lichida
  • 30 gr unt
  • 100 gr ciocolata alba
  • 170 gr lapte condensat
  • 2 linguri rase de lapte praf
  • 300 gr fulgi nuca de cocos
  • 30 samburi de migdale fara coaja ( daca sunt mari se taie in doua)
  • 200 gr napolitane cu crema de vanilie
  • aprox 40 gr zahar pudra cu aroma de vanilie (doar in cazul in care vreti bomboanele mai dulci)
  • esenta de vanilie si de migdale.

Raporteaza reteta

Retete
de Eugénia (Mihai ) DELAD
Salata « vendredi »

Salata « vendredi »

Se spala salata si se rupe ( nu se taie cu cutitul), se taie ardeiul lamele. Se pune intr-un castron

3 voturi    3 comentarii
10 min
Salate reci
Melcisori aperitiv

Melcisori aperitiv

Se aseaza o jumatate din foi pe masa de lucru, se aseaza feliute de gouda (cascaval) taiate pe lung

7 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Supa asiatica de creveti la wok

Supa asiatica de creveti la wok

Se pun mai intai ciupercile la hidratat intr-un bol cu apa, in cazul in care folosim ciuperci deshidratate

5 voturi    3 comentarii
20 min
Supe de carne

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte fine!***** La Multi Ani 2012 Eugenia!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Crema de cacao la pahar