autor:

Eugénia (Mihai ) DELAD

» » Dulciuri diverse

Bomboane Raffaello

Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 decembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 decembrie 2011

Ingrediente
40 ml frisca lichida, 30 gr unt, 100 gr ciocolata alba, 170 gr lapte condensat, 2 linguri rase de lapte praf, 300 gr fulgi nuca de cocos, 30 samburi de migdale fara coaja ( daca sunt mari se taie in doua), 200 gr napolitane cu crema de vanilie, aprox 40 gr zahar pudra cu aroma de vanilie (doar in cazul in care vreti bomboanele mai dulci), esenta de vanilie si de migdale.

Dificultate: Medie Timp: 1h

9 voturi

Mod de preparare

Ciocolata rupta bucati se pune la topit in frisca incalzita( sa nu fiarba !) pe bain-marie. Cand ciocolata s-a topit complet se ia de pe fos si se lasa la rece minimum 2 ore. Dupa care se bate spuma pana se dubleaza volumul. Se adauga untul frecat spuma cu zahar. Se adauga apoi laptele condensat, laptele praf si jumatate din cantitatea de fulgi de nuca de cocos, esentele si napolitanele date faramitate in robot. Se amesteca totul foarte bine ( se poate face operatia cu mana sau la rorbot) dupa care se da la rece aproximativ 3 ore. Din compozitia rezultata, se fac bile de marimea unei nuci, in mijloc se pune cate o migdala, dupa care fiecare bomboana se tavaleste prin fulgi de nuca de cocos. Se dau la rece pentru minimum 4 ore ! Se pot pastra la rece chiar si o saptamana, inchise ermetic
Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane Raffaello" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Bomboane Raffaello 2

Bomboane Raffaello 2

Alunele de padure nesarate se prajesc intr-o tigaie antiaderenta. Amestecam nuca de cocos cu laptele

2 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Bomboane

Bomboane "Raffaello"

Lasam untul sa se topeasca la temperatura camerei.Amestecam cu zaharul pudra (daca laptele praf este

77 voturi    13 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 31 decembrie 2011

    Foarte fine!***** La Multi Ani 2012 Eugenia!

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2011

    Delicioase!*****

Dificultate

Medie

Timp

1h

9 voturi

Ingrediente

  • 40 ml frisca lichida
  • 30 gr unt
  • 100 gr ciocolata alba
  • 170 gr lapte condensat
  • 2 linguri rase de lapte praf
  • 300 gr fulgi nuca de cocos
  • 30 samburi de migdale fara coaja ( daca sunt mari se taie in doua)
  • 200 gr napolitane cu crema de vanilie
  • aprox 40 gr zahar pudra cu aroma de vanilie (doar in cazul in care vreti bomboanele mai dulci)
  • esenta de vanilie si de migdale.

Raporteaza reteta

Retete
de Eugénia (Mihai ) DELAD
Salata « vendredi »

Salata « vendredi »

Se spala salata si se rupe ( nu se taie cu cutitul), se taie ardeiul lamele. Se pune intr-un castron

3 voturi    3 comentarii
10 min
Salate reci
Melcisori aperitiv

Melcisori aperitiv

Se aseaza o jumatate din foi pe masa de lucru, se aseaza feliute de gouda (cascaval) taiate pe lung

7 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Supa asiatica de creveti la wok

Supa asiatica de creveti la wok

Se pun mai intai ciupercile la hidratat intr-un bol cu apa, in cazul in care folosim ciuperci deshidratate

5 voturi    3 comentarii
20 min
Supe de carne

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte fine!***** La Multi Ani 2012 Eugenia!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

0 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Reţetă de preparare a papanaşilor