autor:

mihaela cecilia

» » , Borsuri si Ciorbe, Retete de Craciun

Bors de curcan

Autor: mihaela cecilia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela cecilia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 februarie 2010

Ingrediente
1 pulpa inferioara de curcan, 2 morcovi, 1 pastarnac, 1/2 telina, 1 ardei gras, 3 cartofi, 1 cutie rosii in bulion, 1 lingurita pasta de ardei dulce, 1 lingurita vegeta, sare, 1 lingura pasta de tomate, frunze de telina, patrunjel, 1 litru bors proaspat, leustean

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Pulpa de curcan se pune la fiert in 4 litri de apa rece , intr-o oala sub presiune, pentru a fierbe mai bine si mai repede. Dupa o jumatate de ora de fiert, se scoate pulpa, se strecoara zeama si se transfera intr-o alta oala , de ciorba. Se curata toate legumele, se taie cubulete si se pun la fiert in zeama in care a fiert pulpa de curcan impreuna cu pasta de ardei, pasta de tomate si sare dupa gust. Se scoate carnea de pe os si se taie cuburi mai mari si se adauga in oala cu legume. Cand sunt fierte legumele se adauga vegeta si frunzele de telina, se mai dau 2-3 clocote dupa care se stinge focul. Borsul se fierbe separat si dupa ce a fost luata spuma se adauga peste ciorba. La sfarsit se adauga patrunjelul tocat marunt si leusteanul.Se poate servi cu smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de curcan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Bors de perisoare, din carne tocata de curcan

Bors de perisoare, din carne tocata de curcan

Curatam zarzavatul,il spalam,il taiem si apoi il punem in oala la fiert.Eu fac ciorba intr-o oala

7 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare (idee Daf)

Ciorba de perisoare (idee Daf)

Mi-a placut ciorba de perisoare pe care am mancat-o la restaurantul Daf Junior. Era limpede ca o

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 21 februarie 2010

    Foarte bun.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

    Delicios

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 februarie 2010

    Hmm,ce bunatate..

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 1 pulpa inferioara de curcan
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1/2 telina
  • 1 ardei gras
  • 3 cartofi
  • 1 cutie rosii in bulion
  • 1 lingurita pasta de ardei dulce
  • 1 lingurita vegeta
  • sare
  • 1 lingura pasta de tomate
  • frunze de telina
  • patrunjel
  • 1 litru bors proaspat
  • leustean

Raporteaza reteta

Retete
de mihaela cecilia
SALATA DE ARDEI COPTI CU PIEPT DE PUI

SALATA DE ARDEI COPTI CU PIEPT DE PUI

Pieptul de pui se taie fasii subtiri si se marineaza 15 minute in 2 linguri de ulei de masline si

11 voturi    8 comentarii
30 min
Salate cu carne
Ardei copti pane

Ardei copti pane

Ardeii se coc, se curata de pielita si se aseaza pe un platou pe care s-au asezat in prealabil servetele

9 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
MANCARICA DE MAZARE CU GALUSTE

MANCARICA DE MAZARE CU GALUSTE

Ceapa se curata, se spala si se taie marunt dupa care se caleste in putin ulei; morcovii se curata,

5 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Foarte bun.

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Zama de loboda rosie cu orez