autor:

Doina  Varga

» » , Retete de Pasti, Borsuri si Ciorbe

Bors de miel

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 iulie 2009

Ingrediente
1 kg carne de miel pentru ciorba, 1 litru bors (concentrat bors), 1 ceapa, 1-2 morcovi, 1 pastarnac sau patrunjel, 20 g telina, 20 g dovlecel, 1 ardei gras, 1 cartof, 100 ml bulion, 70-80 g frunze de loboda verde, rosie, spanac, stevie, 1 legatura leustean, 2-3 linguri ulei, smantana pentru dres, optional putin otet, sare, piper (1 cub concentrat legume sau vita), 1-2 lingurite zahar

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

51 voturi

Mod de preparare

Se tine carnea in apa rece cam 1 ora, schimband din cand in cand apa ca sa iasa bine sangelele. Puneti-o apoi la fiert in 4 litri de apa rece cu putina sare. Cand clocoteste luati spuma si lasati-o la fiert la foc mic.
Dupa 40-45 minute adaugati toate legumele, curatate, spalate si taiate marunt, sare, piper, concentratul de legume sau vita. Separat fierbeti borsul.
Dupa ce au fiert si legumele (cam 30 minute) adaugati bulionul, borsul sau concentratul de bors si verdeturile tocate marunt. Dupa inca 10-15 minute este gata. Dregeti gustul si, daca este nevoie, puteti adauga si 1-2 lingurite de zahar.
In supiera puneti 3 linguri de smantana, leusteanul tocat si amestecati cu putina ciorba pana se omogenizeaza bine, apoi adaugati restul de ciorba, carne, decorati cu o frunzulita de leustean. Cine vrea o mai poate acri in farfurie cu putin otet si o poate servi cu ardei iute.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de miel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Bors de miel cu loboda rosie

Bors de miel cu loboda rosie

Se transeaza carnea si se pune la firt .Se spumeaza cu atentie si se continua fierberea.ceapa se

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de miel

Bors de miel

Se spala carnea, se pune cu apa rece si se lasa pe foc sa fiarba aproximativ 20 de minute timp in

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Viorel Vio , 18 aprilie 2014

    se poate acri foarte bine cu frnze de macris sau cu rabarbura, natural :)

  • Fara foto

    Proca Constanta , 28 noiembrie 2013

    Imi place ,e foarte buna

  • Fara foto

    GETA , 01 aprilie 2010

    EU NU AM FACUT PANA ACUM DAR CHIAR AMI PLACE AS DORI SA AFLU MAI MULTE PE BAZA DE BUCATARIE.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 31 martie 2010

      Meri, nici eu nu pun nici cartofi, nici bulion. Ciorba de miel, este o ciorba alba. Dar, exista si un dar, am vazut si am si mancat ciorba de miel si cu cartofi si cu bulion sau rosii. Nu e deloc rea si acum, fiecare o face cum ii place. Cunosc pe cineva care nu mananca ciorba, daca nu e rosie ca asa i-o facea mama lui. Dr gustibus....

    • Fara foto

      Meri , 29 martie 2010

      la ciorba de miel nu se pun cartofi si nici bulion! Doar ceapa verde,radacinoase si orez!!!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 august 2009

      Multumesc mult. Borsul il fac eu.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 09 august 2009

      Gustoasa...Felicitari!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 15 iulie 2009

      Super buna ciorba de miel.Asa o fac si eu.Si mie imi place sa folosesc loboda la ea si nu numai.Deja mi-e foame.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

51 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne de miel pentru ciorba
  • 1 litru bors (concentrat bors)
  • 1 ceapa
  • 1-2 morcovi
  • 1 pastarnac sau patrunjel
  • 20 g telina
  • 20 g dovlecel
  • 1 ardei gras
  • 1 cartof
  • 100 ml bulion
  • 70-80 g frunze de loboda verde
  • rosie
  • spanac
  • stevie
  • 1 legatura leustean
  • 2-3 linguri ulei
  • smantana pentru dres
  • optional putin otet
  • sare
  • piper (1 cub concentrat legume sau vita)
  • 1-2 lingurite zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

125 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

GETA

EU NU AM FACUT PANA ACUM DAR CHIAR AMI PLACE AS DORI SA AFLU MAI MULTE PE BAZA DE BUCATARIE.

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de salata cu costita