Ingrediente
1 kg peste,2 morcovi,o radacina de patrunjel,o radacina de pastarnac,jumatate bulb de telina,o ceapa,2 ling ulei,1l bors de casa(sau de putina se spune la tara),3-4 rosii in bulion,1 leustean verde,sare.
Dificultate: Redusa | Timp: 35 min
0 voturi
Mod de preparare
Se curata, se spala zarzavaturile, se taie dupa dorinta si se calesc 2-3 minute cu ulei si cu 2 linguri de apa.
Cand incep sa se inmoaie se adauga rosiile taiate felii si bulionul in care au fost conservate, sare, dupa gust, 500ml apa si se lasa sa fiarba 10 min la foc potrivit.
Se adauga pestele si se mai lasa sa fiarba 10 minute. Se acreste dupa gust cu borsul de putina sau de casa, se adauga apa daca a scazut prea mult si dupa 1-2 clocote se ia de pe foc.
Se adauga leusteanul. Se pune capacul si se lasa 10 minute sa se aromatizeze inainte de a fi servit.
nedelcu cristina (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2009
Un catel de usturoi, putin praz si un ardei gras, nu cred ca ar strica.