autor:

LUMINITA

» » Mancaruri cu peste

Bors de peste

Autor: LUMINITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUMINITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 aprilie 2009

Ingrediente
1 kg peste,2 morcovi, radacina de patrunjel,o radacina de pastarnac,jumatate bulb de telina, ceapa, ling ulei,1l bors de casa(sau de putina se spune la tara),3-4 rosii in bulion,1 leustean verde,sare.

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

0 voturi

Mod de preparare

Se curata pestele de solzi si intestine, se spala, se portioneaza, se presara cu sare si se lasa sa stea 10-15 minute la rece.

Se curata, se spala zarzavaturile, se taie dupa dorinta si se calesc 2-3 minute cu ulei si cu 2 linguri de apa.

Cand incep sa se inmoaie se adauga rosiile taiate felii si bulionul in care au fost conservate, sare, dupa gust, 500ml apa si se lasa sa fiarba 10 min la foc potrivit.

Se adauga pestele si se mai lasa sa fiarba 10 minute. Se acreste dupa gust cu borsul de putina sau de casa, se adauga apa daca a scazut prea mult si dupa 1-2 clocote se ia de pe foc.

Se adauga leusteanul. Se pune capacul si se lasa 10 minute sa se aromatizeze inainte de a fi servit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de peste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Bors de peste

Bors de peste

Se curata si spala zarzavatul, apoi ceapa se taie marunt, la fel si celalalt zarzavat, apoi se pun

0 voturi    0 comentarii
50 min
Retete de Pasti
Bors de peste cu bulion

Bors de peste cu bulion

Bucatile de peste se curata si se spala bine. Zarzavatul se spala si se dau pe razatoarea mare mai

10 voturi    5 comentarii
40 min
Retete de post

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    nedelcu cristina (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2009

    Un catel de usturoi, putin praz si un ardei gras, nu cred ca ar strica.

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 kg peste,2 morcovi, radacina de patrunjel,o radacina de pastarnac,jumatate bulb de telina, ceapa, ling ulei,1l bors de casa(sau de putina se spune la tara),3-4 rosii in bulion,1 leustean verde,sare.

Raporteaza reteta

Retete
de LUMINITA
Mirinda

Mirinda

Blatul: se face ca si la reteta de "chec simplu", numai ca se pune in tava patrata sau dreptunghiulara

2 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Fara foto

nedelcu cristina (Chef de cuisine)

Un catel de usturoi, putin praz si un ardei gras, nu cred ca ar strica.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Peste asiatic Peste asiatic

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine sa fie cuprins pestele in totalitate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pește Teriyaki