Borsul de peste este bun si racoritor, plin de legume si sanatos!
De regula, atunci cind pregatesc pestele, capul si coada le ambalez special , tocmai pentru a face un bors!
In kukta pun la fiert legumele : morcov, patrunjel, rosii, ceapa (verde daca este), mazare, ardei gras verde, ardei gras rosu si sare. In 20-25 de minute sint fierte foarte bine. Dupa asta se, rastoarna intr-o oala, se pune capul si coada pestelui si, odata cu ele , o mina de orez si se da in clocot. Cind clocoteste bine, se dauga si borsul infierbintat si se lasa la fiert. In total, de cind se pune orezul, mai trebuie sa fiarba circa 25 de minute.
Se ia de pe foc si se aromeaza cu patrunjel si leustean verde, tocat marunt. Se acopera cu capac sa se infoaie orezul , cam 15 minute. Se serveste cu ardei iute alaturi !

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii