Ingrediente
cap si coada de peste, zarzavat (morcov, patrunjel, rosii, ardei gras, mazare), frunze de patrunjel si leustean, bors, orez
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
23 voturi
Mod de preparare
De regula, atunci cind pregatesc pestele, capul si coada le ambalez special , tocmai pentru a face un bors!
In kukta pun la fiert legumele : morcov, patrunjel, rosii, ceapa (verde daca este), mazare, ardei gras verde, ardei gras rosu si sare. In 20-25 de minute sint fierte foarte bine. Dupa asta se, rastoarna intr-o oala, se pune capul si coada pestelui si, odata cu ele , o mina de orez si se da in clocot. Cind clocoteste bine, se dauga si borsul infierbintat si se lasa la fiert. In total, de cind se pune orezul, mai trebuie sa fiarba circa 25 de minute.
Se ia de pe foc si se aromeaza cu patrunjel si leustean verde, tocat marunt. Se acopera cu capac sa se infoaie orezul , cam 15 minute. Se serveste cu ardei iute alaturi !
Lia Maria (Chef de cuisine) , 26 mai 2011
Foarte bun hmmmmmmm, ce pofta mi-ai facut ! *****