autor:

Daniela

» » Mancaruri cu peste

Bors de peste

Autor: Daniela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2011

Ingrediente
cap si coada de peste, zarzavat (morcov, patrunjel, rosii, ardei gras, mazare), frunze de patrunjel si leustean, bors, orez

Dificultate: Redusa Timp: 1h

19 voturi

Mod de preparare

Borsul de peste este bun si racoritor, plin de legume si sanatos!



De regula, atunci cind pregatesc pestele, capul si coada le ambalez special , tocmai pentru a face un bors!



In kukta pun la fiert legumele : morcov, patrunjel, rosii, ceapa (verde daca este), mazare, ardei gras verde, ardei gras rosu si sare. In 20-25 de minute sint fierte foarte bine. Dupa asta se, rastoarna intr-o oala, se pune capul si coada pestelui si, odata cu ele , o mina de orez si se da in clocot. Cind clocoteste bine, se dauga si borsul infierbintat si se lasa la fiert. In total, de cind se pune orezul, mai trebuie sa fiarba circa 25 de minute.



Se ia de pe foc si se aromeaza cu patrunjel si leustean verde, tocat marunt. Se acopera cu capac sa se infoaie orezul , cam 15 minute. Se serveste cu ardei iute alaturi !
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de peste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Bors de peste

Bors de peste

Se curata si spala zarzavatul, apoi ceapa se taie marunt, la fel si celalalt zarzavat, apoi se pun

0 voturi    0 comentarii
50 min
Retete de Pasti
Bors de peste

Bors de peste

Pestele se taie in bucati potrivit de mari. Zarzavatul (morcovul,telina) se da prin razatoare si

0 voturi    0 comentarii
50 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Constantinv Vrabie , 03 decembrie 2015

    O rețetă inventata:NU se pune mazăre! !! Plus încă o mie de erori!

  • Fara foto

    mishu , 21 mai 2013

    daca asa se face borsul cred ca toti care cred ca stiu sa faca bors de peste as propune sa vina la noi in delta ca sa vada cum se face

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 iulie 2012

    ce gustos!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 26 mai 2011

      Foarte bun hmmmmmmm, ce pofta mi-ai facut ! *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

19 voturi

Ingrediente

  • cap si coada de peste
  • zarzavat (morcov
  • patrunjel
  • rosii
  • ardei gras
  • mazare)
  • frunze de patrunjel si leustean
  • bors
  • orez

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela
Mucenici (sfintisori) moldovenesti

Mucenici (sfintisori) moldovenesti

Se oparesc 100 g de faina cu 200 ml. lapte fierbinte iar dupa ce se raceste se adauga drojdia

23 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fasole frecata, cu pirgalas si  slanina  prajita

Fasole frecata, cu pirgalas si slanina prajita

Fasolea se spala si se pune la inmuiat in apa calduta pentru 24 de ore (trebuie sa fie bine infoiata). Se

11 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Papricas din carne de gaina si ciuperci

Papricas din carne de gaina si ciuperci

Se caleste ceapa pina staluceste putin, se adauga carnea si se caleste si ea pina se coaguleaza

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

mishu

daca asa se face borsul cred ca toti care cred ca stiu sa faca bors de peste as propune sa vina la noi in delta ca sa vada cum se face

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Somon pe pat de orez, la cuptor