autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Supe de legume

Bors de Sfecla

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 februarie 2010

Ingrediente
2 cepe, 2 morcovi, 1 telina potrivita, 1 sfecla potrivita, 2 ardei grasi, 1 pastarnac, 1 fir de praz, 2 linguri de ulei, 3-4 litri de apa, 1 plic de bors Magic, 1 borcanel de iaurt mic, sare si leustean, 200 ml de sos tomat sau pasta de rosii

Dificultate: Medie Timp: 50 min

6 voturi

Mod de preparare

Se spala si se curata legumele: ceapa(cubulete mici), ardei(cubulete), morcovi, telina si pastarnacul(se curata si se da pe razatoarea mare), prazul se taie normal. Legumele se pun in tigaie in care a fost pus uleiul si se calesc un pic, dupa care se adauga 1 pahar cu apa, se pune capacul la oala si se continua fierberea aproximativ 10 minute.

Cand legumele s-au inmuiat se pun 3-3,5 litri de apa. Se lasa sa fiarba inca 10-15 minute, apoi se adauga sfecla rosie care a fost curatata si tocata in cubulete, continuandu-se fierberea.

Se lasa la fiert 20-30 de minute se adauga borsul Magic, sosul de tomate si leusteanul se mai da intr-un clocot


Se poate servi ca in imaginile alaturate se va adauga borcanelul de iaurt si se va decora cu felii foarte subtiri de sfecla.

Pofta Buna este buna atat rece cat si calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de Sfecla" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Bors de sfecla rosie

Bors de sfecla rosie

Toate legumele, mai putin cartofii, curatate, spalate, se rad pe razatoarea cu ochiuri mari sau taiate

2 voturi    0 comentarii
1h
Retete de post
Bors de sfecla cu urechiuse

Bors de sfecla cu urechiuse

Se fierb legumele cu sare,foaie de dafin si otet.Scot legumele fierte din supa,adaug zarzavatul tocat,uleiul,

5 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Retete de post

  • 5 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

    Este super !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

    O bunatate...

  • Natalia , 17 martie 2010

    Foarte bun

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 22 februarie 2010

      Arata tare bine si culoarea pe care o da sfecla este deosebita. Felicitari !

    • Sidy , 21 februarie 2010

      Tare gustos borsul tau Nico ! Imi place cum arata.... Si eu il fac cu bors de casa , putin altfel....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

50 min

6 voturi

Ingrediente

  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 telina potrivita
  • 1 sfecla potrivita
  • 2 ardei grasi
  • 1 pastarnac
  • 1 fir de praz
  • 2 linguri de ulei
  • 3-4 litri de apa
  • 1 plic de bors Magic
  • 1 borcanel de iaurt mic
  • sare si leustean
  • 200 ml de sos tomat sau pasta de rosii

Raporteaza reteta

Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache
Peste in aluat

Peste in aluat

Pestele se spala si se usuca cu servete absorbante, se da deoparte, se curata, spala si taie cartofi

29 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Smecherul Catel sau Pluto

Smecherul Catel sau Pluto

Pentru copii este o reteta care atrage foarte mult si vor fi incantati sa manance. Seaseaza cele

22 voturi    6 comentarii
5 min
Sandviciuri
Crocodilul buclucas

Crocodilul buclucas

Se taie unn castravete cu aparatul special(pentru ai apare corpul spiralat) se lasa decat capatul

18 voturi    12 comentarii
10 min
Sandviciuri

constanta proca (Chef de cuisine)

Este super !

Retete

din Supe de legume

Supa crema de fasole mung,  gatita la Multicookerul Crock-Pot Express Supa crema de fasole mung, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express

Pentru inceput am facut supa limpede de pui. Am avut un pui de tara, crescut liber si hranit cu porumb. Grasimea galbena a puiului ii

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de ciuperci cu naut, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express Supa crema de ciuperci cu naut, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express

Se folosesc ciuperci champignon albe sau brune, dupa preferinte. Eu am avut ciuperci bio, de pasune, muuuult mai aromate ca si ciupercile

0 voturi    0 comentarii
40 min
Multicooking
Supa crema de sfecla rosie