autor:

LUBITA
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 ianuarie 2017

Ingrediente
1 sfecla rosie mai mare, 1 ceapa, 1 morcov, 1 felie de telina, 1 radacina de patrunjel, 1 cutie cubulete de rosii, 500 g cartofi, 1 miez mic de varza verde, 1 l de bors, 1 ardei gras, 1 ardei iute, 20 ml ulei, sare, leustean, 1 crenguta de cimbru, oua (optional)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Toate legumele, mai putin cartofii, curatate, spalate, se rad pe razatoarea cu ochiuri mari sau taiate cubulete, dupa cum doreste fiecare; 1/4din sfecla rosie se opreste pentru finalul borsului, apoi totul se pune in oala cu ulei si 1 ceasca cu apa pe foc.

Dupa 5 min, se adauga cartofii curatati, spalati si taiati cubulete, cutia cu rosii, amestecand totul, apoi se adauga 1-2 l de apa, 1 lingurita rasa cu sare si se lasa la fiert.

Dupa ce totul este fiert, se adauga borsul fiert separat in alt vas, se completeaza cu apa, se potriveste de gust, se adauga crenguta de cimbru, leusteanul, cand incepe sa clocoteasca, se pune bucata de sfecla oprita si rasa fin, apoi se sparg ouale si se adauga in bors.

Dupa cateva clocote, timp in care ouale sunt fierte, se opreste focul.

Se serveste rece cu ceapa sau praz!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Bors de sfecla rosie

Bors de sfecla rosie

Se curata toate zarzavaturile. Sfecla rosie se taie cubulete si se da deoparte. Morcovul se da prin

22 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de sfecla rosie preparat la rece

Bors de sfecla rosie preparat la rece

Sfecla se curata si se taie cubulete, usturoiul se curata si se taie in patru, drojdia de bere se

18 voturi    2 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 1 sfecla rosie mai mare
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 felie de telina
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 cutie cubulete de rosii
  • 500 g cartofi
  • 1 miez mic de varza verde
  • 1 l de bors
  • 1 ardei gras
  • 1 ardei iute
  • 20 ml ulei
  • sare
  • leustean
  • 1 crenguta de cimbru
  • oua (optional)

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

4 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

9 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Placinta cu mere si aluat de casa Placinta cu mere si aluat de casa

O reteta de post de placinta cu mere si aluat fraged Se spală merele, se decojesc sau nu, în funcţie de preferinţe. Se dau

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mancare de legume la Crock Pot Mancare de legume la Crock Pot

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Mujedera(specific arab)