Bors de sfecla rosie

Toate legumele, mai putin cartofii, curatate, spalate, se rad pe razatoarea cu ochiuri mari sau taiate cubulete.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Bors de sfecla rosie

Ingrediente

  • 1 sfecla rosie mai mare
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 felie de telina
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 cutie cubulete de rosii
  • 500 g cartofi
  • 1 miez mic de varza verde
  • 1 l de bors
  • 1 ardei gras
  • 1 ardei iute
  • 20 ml ulei
  • sare
  • leustean
  • 1 crenguta de cimbru
  • oua (optional)

Mod de preparare

Toate legumele, mai putin cartofii, curatate, spalate, se rad pe razatoarea cu ochiuri mari sau taiate cubulete, dupa cum doreste fiecare; 1/4din sfecla rosie se opreste pentru finalul borsului, apoi totul se pune in oala cu ulei si 1 ceasca cu apa pe foc.

Dupa 5 min, se adauga cartofii curatati, spalati si taiati cubulete, cutia cu rosii, amestecand totul, apoi se adauga 1-2 l de apa, 1 lingurita rasa cu sare si se lasa la fiert.

Dupa ce totul este fiert, se adauga borsul fiert separat in alt vas, se completeaza cu apa, se potriveste de gust, se adauga crenguta de cimbru, leusteanul, cand incepe sa clocoteasca, se pune bucata de sfecla oprita si rasa fin, apoi se sparg ouale si se adauga in bors.

Dupa cateva clocote, timp in care ouale sunt fierte, se opreste focul.

Se serveste rece cu ceapa sau praz!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor