autor:

LUBITA
Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 ianuarie 2017

Ingrediente
1 sfecla rosie mai mare, 1 ceapa, 1 morcov, 1 felie de telina, 1 radacina de patrunjel, 1 cutie cubulete de rosii, 500 g cartofi, 1 miez mic de varza verde, 1 l de bors, 1 ardei gras, 1 ardei iute, 20 ml ulei, sare, leustean, 1 crenguta de cimbru, oua (optional)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Toate legumele, mai putin cartofii, curatate, spalate, se rad pe razatoarea cu ochiuri mari sau taiate cubulete, dupa cum doreste fiecare; 1/4din sfecla rosie se opreste pentru finalul borsului, apoi totul se pune in oala cu ulei si 1 ceasca cu apa pe foc.
Dupa 5 min, se adauga cartofii curatati, spalati si taiati cubulete, cutia cu rosii, amestecand totul, apoi se adauga 1-2 l de apa, 1 lingurita rasa cu sare si se lasa la fiert.
Dupa ce totul este fiert, se adauga borsul fiert separat in alt vas, se completeaza cu apa, se potriveste de gust, se adauga crenguta de cimbru, leusteanul, cand incepe sa clocoteasca, se pune bucata de sfecla oprita si rasa fin, apoi se sparg ouale si se adauga in bors.
Dupa cateva clocote, timp in care ouale sunt fierte, se opreste focul.
Se serveste rece cu ceapa sau praz!
Toate legumele, mai putin cartofii, curatate, spalate, se rad pe razatoarea cu ochiuri mari sau taiate cubulete, dupa cum doreste fiecare; 1/4din sfec
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Borsuri si Ciorbe
Bors de sfecla rosie

Bors de sfecla rosie

Se curata toate zarzavaturile. Sfecla rosie se taie cubulete si se da deoparte. Morcovul se da prin

22 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de sfecla rosie preparat la rece

Bors de sfecla rosie preparat la rece

Sfecla se curata si se taie cubulete, usturoiul se curata si se taie in patru, drojdia de bere se

16 voturi    2 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 1 sfecla rosie mai mare
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 felie de telina
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 cutie cubulete de rosii
  • 500 g cartofi
  • 1 miez mic de varza verde
  • 1 l de bors
  • 1 ardei gras
  • 1 ardei iute
  • 20 ml ulei
  • sare
  • leustean
  • 1 crenguta de cimbru
  • oua (optional)

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Snitele de soia cu piure de cartofi albi si mov

Snitele de soia cu piure de cartofi albi si mov

Intr-o oala cu apa, se pune usturoiul pisat, sare, piper, cimbru si snitelele de soia; se lasa la

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele trebuie spalate, uscate, condimentate cu sare, piper si toate ierburile aromate; cine are

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Varza calita cu carnati de casa

Varza calita cu carnati de casa

Se caleste in untura, ceapa taiata marunt, se adauga pasta de ardei, apoi varza taiata fideluta care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete
din Retete de post
Prajitura de ciocolata vegana

Prajitura de ciocolata vegana

Intr-un bol, se amesteca ingredientele uscate- faina cu praf de copt, cacao si nes cafe. In robotul de bucatarie, se amesteca tahini

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Pasta din linte neagra vegana

Pasta din linte neagra vegana

Se spala lintea si se fierbe intr-o craticioara cu multa apa, pana se inmoaie comple. O strecor de apa si las putin sa se raceasca. Prajesc

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive