autor:

LUBITA
Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 ianuarie 2017

Ingrediente
1 sfecla rosie mai mare, 1 ceapa, 1 morcov, 1 felie de telina, 1 radacina de patrunjel, 1 cutie cubulete de rosii, 500 g cartofi, 1 miez mic de varza verde, 1 l de bors, 1 ardei gras, 1 ardei iute, 20 ml ulei, sare, leustean, 1 crenguta de cimbru, oua (optional)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Toate legumele, mai putin cartofii, curatate, spalate, se rad pe razatoarea cu ochiuri mari sau taiate cubulete, dupa cum doreste fiecare; 1/4din sfecla rosie se opreste pentru finalul borsului, apoi totul se pune in oala cu ulei si 1 ceasca cu apa pe foc.
Dupa 5 min, se adauga cartofii curatati, spalati si taiati cubulete, cutia cu rosii, amestecand totul, apoi se adauga 1-2 l de apa, 1 lingurita rasa cu sare si se lasa la fiert.
Dupa ce totul este fiert, se adauga borsul fiert separat in alt vas, se completeaza cu apa, se potriveste de gust, se adauga crenguta de cimbru, leusteanul, cand incepe sa clocoteasca, se pune bucata de sfecla oprita si rasa fin, apoi se sparg ouale si se adauga in bors.
Dupa cateva clocote, timp in care ouale sunt fierte, se opreste focul.
Se serveste rece cu ceapa sau praz!
Toate legumele, mai putin cartofii, curatate, spalate, se rad pe razatoarea cu ochiuri mari sau taiate cubulete, dupa cum doreste fiecare; 1/4din sfec
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Borsuri si Ciorbe
Bors de sfecla rosie preparat la rece

Bors de sfecla rosie preparat la rece

Sfecla se curata si se taie cubulete, usturoiul se curata si se taie in patru, drojdia de bere se

16 voturi    2 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de sfecla rosie

Bors de sfecla rosie

Se curata toate zarzavaturile. Sfecla rosie se taie cubulete si se da deoparte. Morcovul se da prin

22 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 1 sfecla rosie mai mare
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 felie de telina
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 cutie cubulete de rosii
  • 500 g cartofi
  • 1 miez mic de varza verde
  • 1 l de bors
  • 1 ardei gras
  • 1 ardei iute
  • 20 ml ulei
  • sare
  • leustean
  • 1 crenguta de cimbru
  • oua (optional)

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Croque Madame

Croque Madame

Spanacul spalat, bine scurs, se pune in tigaie cu 1 lingura de ulei, pentru 2 minute, amestecand

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ciupercute aperitiv

Ciupercute aperitiv

Branza taiata in bastonase mici si groase, se pune intr-un bol cu ulei de masline si se lasa 30 minute. Dupa

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Aperitive cu clatite sarate

Aperitive cu clatite sarate

Pentru clatite, se amesteca intr-un vas toate ingredientele, se lasa sa se odihneasca 10 minute,

0 voturi    0 comentarii
2h
Aperitive
Adauga reteta
Retete
din Retete de post
Ciuperci cu sos de leurda

Ciuperci cu sos de leurda

Se calesc ciupercile spalate sau curatate (daca e cazul), feliate, in ulei, impreuna cu ceapa si usturoiul tocat marunt; dupa ce a scazut

0 voturi    0 comentarii
45 min
Delicii de post de la bloggeri
Negresa de post

Negresa de post

In castron, se amesteca cu telul, uleiul cu zahar pana rezulta o solutie albicioasa, se adauga apa, faina cernuta cu praf de copt si

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri