Ingrediente
1 sfecla rosie mai mare, 1 ceapa, 1 morcov, 1 felie de telina, 1 radacina de patrunjel, 1 cutie cubulete de rosii, 500 g cartofi, 1 miez mic de varza verde, 1 l de bors, 1 ardei gras, 1 ardei iute, 20 ml ulei, sare, leustean, 1 crenguta de cimbru, oua (optional)
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
2 voturi
Mod de preparare
Dupa 5 min, se adauga cartofii curatati, spalati si taiati cubulete, cutia cu rosii, amestecand totul, apoi se adauga 1-2 l de apa, 1 lingurita rasa cu sare si se lasa la fiert.
Dupa ce totul este fiert, se adauga borsul fiert separat in alt vas, se completeaza cu apa, se potriveste de gust, se adauga crenguta de cimbru, leusteanul, cand incepe sa clocoteasca, se pune bucata de sfecla oprita si rasa fin, apoi se sparg ouale si se adauga in bors.
Dupa cateva clocote, timp in care ouale sunt fierte, se opreste focul.
Se serveste rece cu ceapa sau praz!