autor:

madalina

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Bors de zarzavat

Autor: madalina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: madalina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 martie 2009

Ingrediente
2 cepe medii, 1 morcov, 1 ardel, 1 rosie, 2 linguri ulei (se poate si fara el), 2 linguri bulion, cartofi, fidea, bors (dupa gust), smantana (daca doriti), sare, delikat, cimbru, busuioc, patrujel, leustean (+ ce mai doriti dvs.)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se taie ceapa marunt, se pune la fiert cu o cana de apa si uleiul. Se rade morcovul si se adauga peste ceapa, apoi se pune ardelul taiat marunt si rosia. Ingredientele se lasa putin pe foc pana mai scade din apa adaugata si se pune in continuare bulionul impreuna cu sarea si delikatul.

Dupa cateva minute (2-3 min) se adauga cartofii taiati cubulete si se amesteca bine pentru a intra putin gustul de la compozitia facuta.

Apoi se adauga apa si se lasa la fiert.

Puteti folosi 3 tipuri de bors : cel facut in propria casa , cumparat de la magazin (la punga), sau pliculet de bors de la Knor. Eu folosesc mai mult pliculetul de bors dar si cel de casa.

Borsul si fideaua se adauga atunci cand cartofii sunt aproape fierti.

Atunci cand a fiert fideaua se adauga si verdeata (eu de obicei il las sa fiarba cu borsul vreo 2 min).

Pe langa verdeata puteti adauga si smantana , asta desigur daca doriti si nu este post ...

Pofta buna !!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de zarzavat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Bors de zarzavat

Bors de zarzavat

Oasele se pun la fiert in apa cu sare si se lasa asa pina sunt fierte. Se spumeaza.Se curata toate

2 voturi    4 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Bors de zarzavat cu carne de porc

Bors de zarzavat cu carne de porc

Se taie carnea bucatele si se pune la fiert in apa rece. Cand fierbe i se ia cu o paleta spuma si

12 voturi    10 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 2 cepe medii
  • 1 morcov
  • 1 ardel
  • 1 rosie
  • 2 linguri ulei (se poate si fara el)
  • 2 linguri bulion
  • cartofi
  • fidea
  • bors (dupa gust)
  • smantana (daca doriti)
  • sare
  • delikat
  • cimbru
  • busuioc
  • patrujel
  • leustean (+ ce mai doriti dvs.)

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza cu carne de pui, la cuptor Varza cu carne de pui, la cuptor

Atunci cand e posibil, se poate pune cu o seara inainte carnea la macerat intr-un sos de mustar, sos de soia, praf de usturoi si ulei. Pentru

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza

Pentru ca suntem in sezonul rece, am pregatit ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza. Mod de preparare: Se pune la fiert, intr-o

1 vot    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Vinete cu sos de rosii