autor:

Anonim

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Bors

Autor: Anonim (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 august 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anonim (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 august 2008

Ingrediente
drojdie de mere, malai superior, tarate de grau, paine neagra

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Drojdia de mere, malaiul si 150 g de tarate se amesteca cu 700 ml de apa calduta, obtinandu-se o maia care se lasa sa se dospeasca 5-6 ore. Maiaua dospita pe pune intr-un borcan de sticla, se amesteca cu restul de tarate si apa calda (3 l) si se lasa la dospit cca 4 ore. Se adauga din nou apa clocotita (8 l) si feliile de paine, se acopera vasul cu un capac si se lasa sa se limpezeasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
BORS DE FASOLE

BORS DE FASOLE

Fierbi fasolea cu o ceapa si foaie de dafin. Dai pe robot legumele.Rosiile le tai cuburi. Calesti

9 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Supe de legume
Bors de varza cu rata

Bors de varza cu rata

Se portioneaza carnea de rata si se pune la fiert peste varza ce a fost data prin razatoare; se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • anaandronel

    anaandronel (Chef de cuisine) , 16 august 2010

    eu stiu de la bunica mea ca se pune si cimbru de cimp,foi de visin si o crenguta de leustean,dar reteta de baza asa e doar tot cu o mica diferenta la mine bunica punea drojdie de casa cind nugasea pe la vreo vecina inima de bors ca sa umple.Oricum eu cred ca e foarte bine aceasta reteta pusa mai ales pt tinerii care nu stiu si care vor sa incerce.Felicitari!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 16 august 2010

    Eu stiam ca se foloseste drojdie de bere nu de mere ?

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • drojdie de mere
  • malai superior
  • tarate de grau
  • paine neagra

Raporteaza reteta

anaandronel (Chef de cuisine)

eu stiu de la bunica mea ca se pune si cimbru de cimp,foi de visin si o crenguta de leustean,dar reteta de baza asa e doar tot cu o mica diferenta la mine bunica punea drojdie de casa cind nugasea pe la vreo vecina inima de bors ca sa umple.Oricum eu cred ca e foarte bine aceasta reteta pusa mai ales pt tinerii care nu stiu si care vor sa incerce.Felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Placinta cu carne Placinta cu carne

Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza. Se adauga untul la temperatura camerei,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Pui Puttanesca Pui Puttanesca

Condimentam carnea cu sare si piper. O prajim in tigaia cu ulei incins pana cand este facuta aproape de tot. Scoatem carnea si o pastram

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Mancarica cu ciuperci
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania