autor:

Anonim

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Bors

Autor: Anonim (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 august 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anonim (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 august 2008

Ingrediente
drojdie de mere, malai superior, tarate de grau, paine neagra

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Drojdia de mere, malaiul si 150 g de tarate se amesteca cu 700 ml de apa calduta, obtinandu-se o maia care se lasa sa se dospeasca 5-6 ore. Maiaua dospita pe pune intr-un borcan de sticla, se amesteca cu restul de tarate si apa calda (3 l) si se lasa la dospit cca 4 ore. Se adauga din nou apa clocotita (8 l) si feliile de paine, se acopera vasul cu un capac si se lasa sa se limpezeasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Bors ca la mama

Bors ca la mama

Va voi spune modul cum il prepar eu,dar pina la urma e alegerea dvs. Mai intii de toate pregatesc

7 voturi    5 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Borș de crap

Borș de crap

1. Crapul se curată de solzi și de măruntaie, apoi se scot şi branhiile. Se spală bine. Se despică

0 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • anaandronel

    anaandronel (Chef de cuisine) , 16 august 2010

    eu stiu de la bunica mea ca se pune si cimbru de cimp,foi de visin si o crenguta de leustean,dar reteta de baza asa e doar tot cu o mica diferenta la mine bunica punea drojdie de casa cind nugasea pe la vreo vecina inima de bors ca sa umple.Oricum eu cred ca e foarte bine aceasta reteta pusa mai ales pt tinerii care nu stiu si care vor sa incerce.Felicitari!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 16 august 2010

    Eu stiam ca se foloseste drojdie de bere nu de mere ?

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • drojdie de mere
  • malai superior
  • tarate de grau
  • paine neagra

Raporteaza reteta

anaandronel (Chef de cuisine)

eu stiu de la bunica mea ca se pune si cimbru de cimp,foi de visin si o crenguta de leustean,dar reteta de baza asa e doar tot cu o mica diferenta la mine bunica punea drojdie de casa cind nugasea pe la vreo vecina inima de bors ca sa umple.Oricum eu cred ca e foarte bine aceasta reteta pusa mai ales pt tinerii care nu stiu si care vor sa incerce.Felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ficatei de pui cu mazare Ficatei de pui cu mazare

Se spala ficateii si se taie in cuburi. Se incinge uleiul intr-o cratita mica. Se soteaza ficateii in uleiul incins, iar dupa ce se

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne
Chiftele din dovlecel si ton Chiftele din dovlecel si ton

Curatam dovleceii de coaja, taiem pe jumatate si punem la fiert cu putina sare ( 25 minute). Ii scoatem intr-o strecuratoare unde cu

23 voturi    18 comentarii
1h
Aperitive
Varza cu carne tocata la cuptor