autor:

Anonim

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Bors

Autor: Anonim (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 august 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anonim (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 august 2008

Ingrediente
drojdie de mere, malai superior, tarate de grau, paine neagra

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Drojdia de mere, malaiul si 150 g de tarate se amesteca cu 700 ml de apa calduta, obtinandu-se o maia care se lasa sa se dospeasca 5-6 ore. Maiaua dospita pe pune intr-un borcan de sticla, se amesteca cu restul de tarate si apa calda (3 l) si se lasa la dospit cca 4 ore. Se adauga din nou apa clocotita (8 l) si feliile de paine, se acopera vasul cu un capac si se lasa sa se limpezeasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Bors ucrainesc

Bors ucrainesc

Slanina o maruntim si o punem la prajit cind vedeti ca sa topit prajim in ea ciapa tocata marunt

29 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

10 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • anaandronel

    anaandronel (Chef de cuisine) , 16 august 2010

    eu stiu de la bunica mea ca se pune si cimbru de cimp,foi de visin si o crenguta de leustean,dar reteta de baza asa e doar tot cu o mica diferenta la mine bunica punea drojdie de casa cind nugasea pe la vreo vecina inima de bors ca sa umple.Oricum eu cred ca e foarte bine aceasta reteta pusa mai ales pt tinerii care nu stiu si care vor sa incerce.Felicitari!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 16 august 2010

    Eu stiam ca se foloseste drojdie de bere nu de mere ?

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • drojdie de mere
  • malai superior
  • tarate de grau
  • paine neagra

Raporteaza reteta

anaandronel (Chef de cuisine)

eu stiu de la bunica mea ca se pune si cimbru de cimp,foi de visin si o crenguta de leustean,dar reteta de baza asa e doar tot cu o mica diferenta la mine bunica punea drojdie de casa cind nugasea pe la vreo vecina inima de bors ca sa umple.Oricum eu cred ca e foarte bine aceasta reteta pusa mai ales pt tinerii care nu stiu si care vor sa incerce.Felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Chiftele frantuzesti Chiftele frantuzesti

Pieptul de pui il spalam si il stergem cu un prosop de bucatarie. Il taiem cubulete, condimentam cu sare si piper. Intr-un bol,

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei

Conopida spalata se rupe in buchetele mici .Se pune sa fiarba intr-o craticioara apa cu sare, iar cand da in clocot, se adauga buchetelele

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Vinete umplute