autor:

Anonim

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Bors

Autor: Anonim (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 august 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anonim (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 august 2008

Ingrediente
drojdie de mere, malai superior, tarate de grau, paine neagra

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Drojdia de mere, malaiul si 150 g de tarate se amesteca cu 700 ml de apa calduta, obtinandu-se o maia care se lasa sa se dospeasca 5-6 ore. Maiaua dospita pe pune intr-un borcan de sticla, se amesteca cu restul de tarate si apa calda (3 l) si se lasa la dospit cca 4 ore. Se adauga din nou apa clocotita (8 l) si feliile de paine, se acopera vasul cu un capac si se lasa sa se limpezeasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Bors de peste cu leustean

Bors de peste cu leustean

Morcovii, ceapa ardeiul si rosia se calesc putin in ulei, se adauga apoi albiturile de zarzavat,

8 voturi    2 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de pui cu legume

Bors de pui cu legume

Se spala bine puiul si se portioneaza,apoi il punem la fiert intr-o oala de 6 l.Dupa ce luam spuma,punem

50 voturi    14 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • anaandronel

    anaandronel (Chef de cuisine) , 16 august 2010

    eu stiu de la bunica mea ca se pune si cimbru de cimp,foi de visin si o crenguta de leustean,dar reteta de baza asa e doar tot cu o mica diferenta la mine bunica punea drojdie de casa cind nugasea pe la vreo vecina inima de bors ca sa umple.Oricum eu cred ca e foarte bine aceasta reteta pusa mai ales pt tinerii care nu stiu si care vor sa incerce.Felicitari!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 16 august 2010

    Eu stiam ca se foloseste drojdie de bere nu de mere ?

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • drojdie de mere
  • malai superior
  • tarate de grau
  • paine neagra

Raporteaza reteta

anaandronel (Chef de cuisine)

eu stiu de la bunica mea ca se pune si cimbru de cimp,foi de visin si o crenguta de leustean,dar reteta de baza asa e doar tot cu o mica diferenta la mine bunica punea drojdie de casa cind nugasea pe la vreo vecina inima de bors ca sa umple.Oricum eu cred ca e foarte bine aceasta reteta pusa mai ales pt tinerii care nu stiu si care vor sa incerce.Felicitari!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Ciulama cu ciuperci si mazare