Brânzoaice

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • ½ kg făină
  • 2 ouă
  • 100 g unt
  • ¼ l lapte
  • 20 g drojdie
  • 100 g zahăr
  • 300 g brânză de vaci
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 lingură griş
  • sare
  • coajă de lămâie rasă.

Mod de preparare

Se cerne făina într-un vas, gălbenuşurile frecate cu zahărul, untul moale, zahărul vanilat, coaja de lămâie rasă, puţină sare, se amestecă, se frământă bine, se acoperă şi se pune la crescut într-un loc cald. După ce aluatul a crescut bine, se ia o parte din el din care se întinde, pe o planşetă unsă cu ulei, o foaie groasă cam de 1 cm, din care se taie patrate cu latura de 10 cm.

În mijlocul fiecărui patrat se pune cîte o lingură de umplutură preparata din brânză amestecată cu două ouă şi cu o lingură de griş. Apoi se dă formă brânzoaicelor, lipindu-se colţurile opuse ale patratelor de aluat, câte două în diagonală, se ung cu unt sau cu ou, se aşează în tava unsă cu ulei şi se introduc în cuptorul încins potrivit. Când sunt frumos rumenite, se scot din cuptor, se presară cu zahăr şi se servesc calde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor