autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Braduti de Craciun

Autor: Dragoe Ana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dragoe Ana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2008

Ingrediente
250 g unt, 250 g faina, 1/2 pahar de nuci macinate, 200 g zahar, 1 ou, 2 lingurite esenta vanilie, 1 varf de cutit sare, 75 g ciocolata cu lapte, 75 g smantana de frisca, forme stea de 4 marimi, zahar praf, stelute, bilute argintii, bomboane gumate, etc pentru decor

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Intr-un castron se amesteca untul la temperatura camerei cu zaharul, vanilia si oul, cateva minute, cu mixerul. Se adauga faina, nucile si sarea si se amesteca pana se incorporeaza. Se da la frigider 60 de minute.Se incalzeste cuptorul la 325°F . Se intinde foaia de 3-4 mm grosime si se taie stelute, din cele 4 marimi. Se coc la cuptor 10-15 minute.Se incalzeste smantana de frisca, se pune ciocolata taiata bucatele mici si se amesteca la foc mic pana se topeste. Se lasa sa se raceasca, si cand s-a intarit se bate cu telul sau cu mixerul pana se deschide la culoare si se mai intareste.Se lipesc fursecurile cu crema, cate doua din fiecare marime, exceptie cea mai mica marime, din care veti folosi doar o steluta. Se cerne zahar pudra si se decoreaza dupa preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Braduti de Craciun" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Eclere

Eclere

Gogosele: - Dam in clocot amestecul de apa cu ulei si sare, iar cand incepe sa fiarba se ia de pe

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Bomboane

Bomboane

Jumatate din lapte + jumatate din ciocolata + tot ceaiul se pun la topit in baine marie la foc mic.

3 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2009

    Destul de migalos, dar sigur merita efortul.

Dificultate

Ridicata

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • 250 g unt
  • 250 g faina
  • 1/2 pahar de nuci macinate
  • 200 g zahar
  • 1 ou
  • 2 lingurite esenta vanilie
  • 1 varf de cutit sare
  • 75 g ciocolata cu lapte
  • 75 g smantana de frisca
  • forme stea de 4 marimi
  • zahar praf
  • stelute
  • bilute argintii
  • bomboane gumate
  • etc pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Dragoe Ana
Salata cu ton

Salata cu ton

Intr-un cstron se taie ceapa marunt se amesteca cu maioneza,maslinele(fara sambure) si porumb,sarea

12 voturi    4 comentarii
10 min
Salate cu peste
Piure de spanac

Piure de spanac

Spanacul congelat se decongeleaza se scurge de apa, se amesteca cu o cutie de smantana, sare, piper

3 voturi    4 comentarii
20 min
Sosuri
Pizza hot!

Pizza hot!

Se unge blatul cu ketchup.Apoi intr.un bol se amesteca 1 lingura de ketchup cu oul si se pun acolo

5 voturi    2 comentarii
45 min
Paste si pizza
Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Destul de migalos, dar sigur merita efortul.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu fructe