Autor:
Andra (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 07 aprilie 2009
Ingrediente
500g mei sfaramat, 2 pumni faina de grau, apa
Dificultate: Ridicata | Timp: 1h 30 min
Mod de preparare
Intr-un vas cu 6 litri de apa se pun meiul si faina amestecandu-se bine.Se lasa la fiert cam trei ore. Se ia de pe foc si se lasa la racit cam o ora.Se completeaza cu apa, pana ce ajunge la volumul initial si se pune din nou la fiert, pana ramane o pasta groasa. Se rastoarna pe o planseta de lemn, se imprastie si se lasa sa se raceasca complet. Se pune apoi intr-un vas de lemn si se adauga 8-10 litri de apa, amestecandu-se bine. Se lasa la fermentat opt ore si se strecoara.
Se adauga apa, in concentratia dorita, si se lasa cel putin o ora la rece inainte de a fi servita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Braga" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Cocktailuri si lichioruri
Bulgurul trebuie lasat peste noapte la inmuiat intr-o oala mai mare. Dimineata se completeaza cu
14 voturi
8 comentarii
4h
Cocktailuri si lichioruri
Se toarna tuica in ibric ,se adauga zaharul si restul ingredientelor si se pune la fiert.
Cand ajunge
15 voturi
5 comentarii
10 min
Cocktailuri si lichioruri
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
lumi (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009
de mult timp caut reteta de braga ... Ce fel de mei folosesti?
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 iunie 2009
Super,fain,felicitari.